galatasaray genç erkek-efespilsen genç erkek hazırlık maçı

  • Konbuyu başlatan lanu
  • Başlangıç tarihi
L

lanu

Misafir
bayram öncesinde merter tesislerinde iki genç takım karşılaşmasında gülen taraf genç aslanlar olurken bayramın ikinci günü yapılan pertevniyel maçında ise maçı baştan sona önde götürmesine rağmen son dadikadaki kaybedilen üç toptan altı sayı çıkaran pertev maçı bir sayı ile almayı başardı. bu maç bize gösterdiki bu sezon genç erkekler maçı tamamlarken yorulan oyuncular dinlenme fırsatı bulacak önceki sezonlarda gir çık maçı altı yada yedi kişi ile oynarken şimdi on kişi ile oynamaya başladılar bu takımımız adına önemli bir gelişme.bir önemli gelişmede salon sıkıntısına rağmen çok uzun süren hazırlık devresi ve bu devrede sürekli çift idman yapılması kısaca bu sezon altyapıda güzel şeyler oluyor ben fırsat bulanların genç takımı salonlarda seyretmelerini tavsiye ediyorum pişman olmazsınız saygılarımla
 
Galatasaray'ın basketbol alt yapısı hakkında sıfır bilgiye sahibim.
Giresun'da bir arkadaşım kardeşinin bugün Efes alt yapısında antremena çıktığını söyledi (7-8 yaşlarında çocuk)
Efes'in taa Giresun da bile alt yapı etkinlikleri varmış, bunu öğrenmiş oldum. (Giresun'u küçümsemiyorum yanlış anlaşılmasın :=) )
Diyeceğim o ki bizim bu şekilde çalışmalarımız var mı? Yoksa alt yapıda kötü müyüz?

Kerem Tunçeri galiba bizim alt yapıdan yetişmiş bir oyuncu, ben son yıllarda hatırlamıyorum böyle bir oyuncu çıkardığımızı. Varsa bilmek istiyorum :) ve böyle yıldız olabilecek aday isimler var mı?
 
Altyapıda bayağı bir kötüyüz. Aslında zamanında Cihat Levent ile anlaşılan İstanbul Anadolu yakasındaki Galatasaray Basketbol Okulları işi devam edebilseydi, bugünlerde ülkeye yayılmaya başlamış olabilirdik.
 
Ömer,Cihat Levent'in açtığı kurslar aslında İstanbul'a yayılmaya başlamıştı.Yanılmıyorsam ilk senesinde 6 kurs açılmıştı.

Oynayan arkadaşlarımı izlemeye gittiğimde basketbol okullarının durumunu yakından görme fırsatı yakalamıştım.O zaman 2.05'lik 87li bir oyuncu alt yapıya göndermişlerdi. Benim izlemediğim ama arkadaşlarımın methettiği kaleci antrenörümüz Eser Özaltındere'nin oğluda bir süre basketbol okuluna devam etmiş ve sonra o da alt yapıya gönderilmiş.
 
altyapı da kaybedilen yaklaşık beşyıl gözüküyor 88 li jenarasyon da ismet vardı 89 lularda şimdiye kadar öne çıkan olmadı bu arada bu yaş grubunda son zamanlarda nusret ön plana çıktı ki iyi oyuncu zaman zaman a takımla idmanlara çıkmakta gelecek yıl onu a takımla görebiliriz.90 lı yaş grubu ki bunlar bu yılın genç takımını oluşturmaktalar bunların arasında bir kaç isimdikkat çekiyor bunlar eğitimlerini başka kuluplerden alıp gelen oyuncular bunlardan da fırat kısa oyuncu olarak göz önünde umarım özkan da turnuvalarda oynadığı gibi oynar o da ön planda olmayı başarır 91 doğumlu fazla oyuncu kalmadı tamamına yakını başka takımlara verildi. 92 doğumlu oyuncu zaten yoktu dışarıdan alınan oyunculardan yıldız takım kuruldu başlarına efes den murat hoca geldi zaman içinde iyi şeyler yapacaklarını umuyorum. sadece yeniden yapılanan altyapı 95 ve 96 doğumlu oyunculardan zamanı gelince yeni isimlerle birden fazla olacak inanıyorum gerçekten şimdiki sinan hoca oluşumundaki altyapı bu uğurda çok fedakarlık yapmaktalar. bu sözünü ettiğimim durum erkekler için geçerli zaten kızların durumu malumunuz iyidir çok yakında erkek altyapısı da hakettiği yere gelecektir.
 
lanu; benim genc takım izlemem pek istenmiyor ama önerini dikkate alacagım ;)

Bize mac programlarını duzenli olarak gecebilirsen, maclara istirak edecek arkadaslara da yardımcı olmus olursun.
 
Arda abi geçen seneki derecelerimiz iyi olmadığı için,zayıf takımlarla oynayarak başladık sezona.Genç takımımız 45 sayıyla kazanırken,önceki gün yıldız erkeklerde Etiler'i 118-24 yenmişiz.Yalnız genç bayan takımımızın önümüzdeki maçı Fenerbahçe ile olacak.O maç daha iyi bir seçim olabilir.

Program açıklanmış şimdi baktım,bahsettiğim Fenerbahçe maçı pazartesi 18.30'da Bayrampaşa'da.
 
Re:

Ömer Horzum' Alıntı:
Altyapıda bayağı bir kötüyüz. Aslında zamanında Cihat Levent ile anlaşılan İstanbul Anadolu yakasındaki Galatasaray Basketbol Okulları işi devam edebilseydi, bugünlerde ülkeye yayılmaya başlamış olabilirdik.

katılıyorum çünkü anadolu yakasında güzel oynuyan oyuncular çok ama işte çoğu sokaklarda oynuyo çünkü anadolu yakasında altyapı klübü yok denilçek kadar az ...hepsi avruba yakasında ...
 
Bu yazılanları okuyunca gerçekten çok üzüldüm.

Anadolu'da o kadar şâhane basket oynayan genç arkadaşlarımız var ki ama klubümüz alt yapıya önem vermediği için bugün kadromuzda alt yapıdan gelen oyuncumuz yok. Aslında alt yapıya önem vermek servet gib bir şey bana göre! Dikkat ediyorum da beko basketbol liginde oynayan oyuncuların %90'ı İstanbul asıllıdır. Bunun en büyük sebebi anadolu illerde alt yapıya önem veren büyük kluplerin olmamasıdır! Umarım ileri ki senelerde Anadolu'da yaşayan cevher gençler görülür de hayalleri gerçek olur.. :oops:
 

Üst