Galatasaray MP 66 - 53 F.Bahçe Ülker

Tarih: 14 Nisan 2013 Pazar
Saat: 16:00
Salon: Abdi İpekçi Spor Salonu


Beko Basketbol Ligi´nin 26. haftasında ligde 2. sırada yer alan Fenerbahçe Ülker´i konuk edecek olan Erkek Basketbol Takımımız ligde oynadığı 25 maçta aldığı 22 galibiyet 3 mağlubiyetle lider durumda. Geçtiğimiz hafta, iç sahada elde ettiği F.Bahçe Ülker ve Banvit galibiyetleri ile ses getiren Tofaş´a konuk olan takımımız baştan sona üstün olduğu karşılaşmada rahat bir galibiyet elde etti. Oynadığımız son 12 lig maçını kazanarak kulüp tarihinde normal sezonda en uzun galibiyet rekorumuzu kıran takımımız, seriyi taraftarın desteğiyle devam ettirme isteğinde.

Rakibimiz F.Bahçe Ülker ise lig şampiyonluğunun yanısıra Euroleauge´de Final Four hedefiyle başladığı sezonda, grupta sonuncu olarak hayal kırıklığına uğrattığı taraftarının gönlünü alma peşinde. Pazar günü kendi seyircisi önünde ağırladığı lig sonuncusu Hacettepe Üniversitesi karşısında zorlansa da son dakikalarda tecrübe farkını sahaya yansıtarak kazanmayı başardı.

KSK maçının öncesinde yaşanan olaylar nedeniyle verilecek cezanın açıklanmaması nedeniyle biletler henüz satışa sunulmadı. TBF´nin daha önceki emsal kararları dikkate alarak karar vereceğini düşünüyor, dolayısıyla salonda yer alacak taraftarımızın rakip oyuncuların, teknik ekibin ve yöneticilerin tahriklerine kapılmadan sadece takımımızı destekleyerek galibiyette pay sahibi olacağına inanıyoruz.
 
Ergin Hoca kaybettiği 2 maçın rövanşını almak ezici bir üstünlükle almak isteyecektir. Aynı Kuban ve Karşıyaka rövanşları gibi. Taraftar olursa inşaAllah hersey daha kolay olacaktır. Koça ve takıma güvenim sonsuz. İnşaAllah ezici bir üstünlükle galibiyet farkını 2'ye çıkarıp liderliğimizi perçinleyeceğiz...
 
Onlarda hırslı oynayacaklardır. Bu maçı kaybederler ise liderlik çok zorlaşacak onlar için. Bir de sayı avantajını alırsak kalan 5 haftada iki yenilgi bile bize ligi lider bitirtir. İyi savunma şart. Ancak hücumda son Tofaş maçından daha etkili olmalıyız.
Emir bizim maçlarda ekstra motive oynuyor. Dikkat etmezsek başımıza iş açabilir.
Bize karşı ekstra motive olacaklardır
 
Taraftarımız ile oynarsak ki bu böyle olmalı KSK ya ufak bir para cezası vermişlerdi. Ayrıca KSK nın taraftarı bile çıkarılmamıştı. Bize ceza felan veremezler nitekim cezalarda hukukun esas aldığı şey " CEZA İÇTİHATI" dır. Orada hiç bir ceza vermediysen bize maç sırasında bir ceza verip üstüne bir ceza daha veremezler. Rakip FBÜ takımı hiç boşuna debelenmesin nasıl biz kendi taraftarları önünde oynadık ve bizi yendiler. Şimdi de sıra onlarda fazla bıdı bıdı etmeden gelip taraftarımız önünde oynayacaklar.
Olağan şartlarda biz onlardan daha iyi basketbol oynuyoruz tüm şansızlıklara rağmen. Hakkımız olan liderliği bu maçla alacağız inşallah. Ergin hoca takımımıza güveniyorum. Hadi bakalım maça daha 5 gün var iyi hazırlanalım kazanalım.
 
Sezonun ligdeki en kritik maçı. 8 sayı farka takılmadan alınacak herhangi bir galibiyet liderliği garantiletip şampiyonluk oranını %70'lere çıkartır. Bu sezon evimizde sadece Kazan'a yenildik. Bunun haricinde kaybımız yok ve rakipleri (zaman zaman son periyot sendromu yaşasak da) oyun olarak ezdik. Play-off elemelerine normal sezondan farklı hazırlanan Ergin Ataman olduğunu göz önünde bulundurursak lig liderliği şampiyonluk hususunda çok önemli olacak.

4 numarada Macvan'ın savunması yeniden sıkıntı yaratabilir. Rakip, sezon başından beri karşılaştığımız 3 maçın 2'sinde Andersen ile bu pozisyondan çok etkili oldu. Özellikle ikili oyunlarda boşa çıkıp orta mesafe ya da dış şut atarak. Etkili olamadığı tek maçta (izmir'de oynanan tr kupa karşılaşması) Macvan iyi bir performans ortaya koymasının yanında Andersen'in formsuzluğu da büyük etken sağlamıştı. Hakiki derbi maçlarını seven Macvan'ın karşılaşmaya tam konsantre çıkması elzem.

3 numarada Manuchar'ın erken faul problemine girmemesi maçın kaderini belirleyecek faktörlerden biri olacaktır. Savunmadaki hırsı ve isteği takıma ayrı bir güç katıyor. Geldiğinden beri bunu net bir şekilde gösterdi, ki en son oynadığımız Tofaş maçında top için kendini yerlere atışını gördük. Hücumda ise yolladığı el yakan şutları ziyadesiyle heves kırıcı. Biraz da Arroyo sayesinde performansı tavan yapıyor. Arroyo insiyatif almadığı sürece boştaki adamı iyi gören bir guard. Manuchar da kendini boşa çıkarmayı başarıyor. Hani mekan oynatıyor derler ya, burada da kendisini Arroyo oynatıyor. Her hâlükârda katkısı çok büyük. Aynı çizgide devam edeceğini umuyorum.

Kısa savunmasında -özellikle Bo- Jamont'un oynaması önemli. Sakatlıktan döner mi, dönerse nasıl döner bilemiyorum. Takım direksiyonuna geçmediği sürece önemli bir parça olduğunu düşünmekteyim. Hücumda sürekli içeri penetre etse kafidir. Göksenin olsa bir nebze dert etmezdim fakat Bo gibi seri oyuncuyu durdurabilecek hem fiziğe hem de oyun bilgisine sahip.

Maçı seyircili oynamamız hâlinde ligin en iyi topunu oynayan takımımıza ciddi bir itici güç katkısı sağlarız. Takım belki de 20 sayılı farka koşar. Şundan eminim ki Ergin Ataman rakibine, üstelik ezeli rakibine üst üste üçüncü kez yenilmez. Dilerim galibiyet serimizi 13 maça çıkartır ve yanılmayız.
 
Pazar günkü eğlence şölenimiz, ENGELLENEMEZ!
 
Onlarda hırslı oynayacaklardır. Bu maçı kaybederler ise liderlik çok zorlaşacak onlar için. Bir de sayı avantajını alırsak kalan 5 haftada iki yenilgi bile bize ligi lider bitirtir. İyi savunma şart. Ancak hücumda son Tofaş maçından daha etkili olmalıyız.
Emir bizim maçlarda ekstra motive oynuyor. Dikkat etmezsek başımıza iş açabilir.
Bize karşı ekstra motive olacaklardır

Bence F.Ülker'i yensek bile Banvit daha zor rakip onların da 4 mağlubiyeti var. İçerde kaybedilecek Banvit maçı liderin Banvit olması demek. Banvit'in bizden başka zor maçı yok, ama F.Ülker'in daha Efes maçı var.
 
Eğer sadece Fenerbahçe'ye karşı oynarsak seyircili-seyircisiz fark etmez +30 hatta 30'un altında farkla yenersek Fener kazanmış sayılsın.
Ama Turgay devreye girerse kafa kafaya maç olur.
 
Bence F.Ülker'i yensek bile Banvit daha zor rakip onların da 4 mağlubiyeti var. İçerde kaybedilecek Banvit maçı liderin Banvit olması demek. Banvit'in bizden başka zor maçı yok, ama F.Ülker'in daha Efes maçı var.

Banvit'in Tofaş maçı büyük ihtimalle kural hatası nedeniyle tekrar oynatılacak. Tofaş'ı bu kez yenmeleri durumunda 3 mağlubiyetle yola devam edecekler. Banvit'i mutlaka yenmeliyiz.
 
Ben de o şekilde düşünüyordum fakat 4 atışın iptalinin yanlış olduğunu sadece ilk 2 atışın iptalinin gerektiğini olayların oldukça içinden bir kaynaktan öğrendim.
İtiraz var mı bilemiyorum fakat itiraz olursa büyük ihtimal tekrar edilecekmiş.
Dediğiniz gibi konumuz bu değil zaten.
2 takımı da işi şansa bırakmadan yeneceğiz. Kupa finalinin son 5 dakikasındaki gibi hakem çabalarının bile yetersiz kalacağı kadar farklı kazanacağız Fülker maçını... Takımımız ve Ergin Ataman hakettiği saygıyı, ilgiyi henüz göremiyor. Bu iki maç taraftarın da inancını arttıracaktır.
 
Tofaş-Banvit maçı muhtemelen tekrar edilmeyecek.Bende maçı izlerken kesin bu maç tekrar edilir diyordum ancak maç anında Tufan Ersöz kuralı hatırlatmıştı.Kural hatası yok ama hakemler o anda katletmişti maçı.O gün şunu yazmıştım.

Ancak yorumcu Tufan Ersöz kuralı hatırlattı.Simmons'ın önce faul atması Banvit'in ve oyuncuların suçuymuş.Kuralda top rakibe verilir diyormuş.Hakemlerde toplanıp 4 atışı iptal etti.Yani bu yüzden Banvit itiraz etse bile sanırım Tofaş galibiyeti tescillenir.
Ama o anlar maçı katletti.



Neyse konumuz o değil.Fbülker maçını inşallah alırız.Korkuyorum bu kuşlar bu maça hırslanıp,çıkış maçı olarak görebilir.Bir an bile oyunun kontrolünü vermeden maçı biz yönlendirmeliyiz.Böyle olursa bir süre sonra kopabilirler.Kırılgan bir takımlar.İnşallah seyircimiz olurda gideriz maça.Seyircimiz olursa bence ağır favoriyiz.
Benzer bir durum Galatasaray-ULM Eurocup maçında oldu. İlk yarının son saniyelerinde Gordon rakip oyuncuya tartışmalı bir faul yaptı ve itirazlarını da sürdürdü. Hakem bir teknik faul işareti yaptı (teknik faul verip vermediği anlaşılamadı) İlk faulü teknik faul nedeniyle faul yapılandan başka bir oyuncu kullandı. Masa yanlış oyuncu kullandı diye itiraz etti ve tüm atışlar (varsa teknik faul de) iptal edildi ve Galatasaray yandan oyuna başladı.
Kuralın böyle olması çok anlaşılır birşey tabi. Teknik faulden sonra top hala o takımda kalacağı için önce faulleri daha sonra teknik faulleri attırıyorlar. Önce teknik faul atıp sonra normal faulü attırırsanız atışın kaçması durumunda topun oyunda olması gerekir. Dolayısıyla bu sıraya uymazsanız da ilk atışları yapanın yanlış adam olduğu ve topun rakibe verilmesi gerektiği sonucu çıkıyor.
 

Üst