Galatasaray MP 78 - Asseco Prokom 76

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Maça dair sorularınızı yardımcı hocamız Emir Alkaş cevaplandıracaktır...

not: Kaynak gösterilse dahi gsbasket.org dışında herhangi bir yerde yayınlanamaz.
 
Hocam tebrikler, yine büyük yürek konularak kazanılan galibiyet, tebrik ediyorum.

Efes, Barca, Kazan gibi maçlarda 10bin civarı seyirciye rağmen galip gelememiştik, iyi mücadele etmemize rağmen. Bu durum, Prokom maçı için üzerinizde bir baskı yarattı mı acaba?

Gordon hakkında bir soru sormak istiyorum. Gordon transfer edilirken rolünün "topu yönlendiren" isim olacağı belli miydi? Ben daha önce Gordon'un böyle bir özelliği olduğunu bilmiyordum açıkcası. Topu yönlendiren isim olması acaba savunmada o Olimpiakos'ta ondan gördüğümüz pis işleri yapan, rakibin en önemli hücumcusunu savunan isim değil gibi? Acaba hücumda daha ağır bir yükü olduğu için savunmaya Olimpiakos'taki gibi konsantre olamıyor mu? Ayrıca savunmada pis işleri yapan, hücumda da bol bol potaya giden Gordon daha faydalı olmaz mı?

Bazı maçların bazı bölümlerinde hücumda rakip savunmayı delmeyi, potaya gitmeyi tamamen unutuyoruz. Efes maçı, Barca maçı ve bu maç... Barcelona maçında Vazquez ve N'dong'un Efes maçında da Barac'ın ortayı harika kapattığını görmüştük. Bu maçta da rakip ortayı kapatmak için extra çaba gösterdi. Sormak istediğim şey şu, acaba biz içeri drive etmekten çabuk mu vazgeçiyoruz yoksa rakibin ortayı çok iyi kapadığı dakikalarda strateji mi değişiyor? Geçen sezon hücumumuzun en önemli artılarından biriydi, içeri girdiğimiz anda hem dışarıdan şut bulabiliyorduk, hem savunmanın dengesini bozabiliyorduk, hem de uzunları beslebiliyorduk. Bazı maçlarda yine hücum ritmi olarak üst düzeye çıkıyoruz ancak iyi savunma takımlarına karşı drive etmekten biraz çabuk vazgeçiyoruz gibi. Gordon'un rolünün sebebini sorma sebebim de bu, Ender'le birlikte o deliciliği sağlayabilecek isimler.

Son soru Zaza hakkında olsun. Zaza dün çok iyi bir maç çıkardı gerçekten, yürekli bir oyuncu olduğunu da yıllardır biliyoruz. Hep bahsediliyo, hem savunmada hem hücumda mobil olmaya, hareketli olmaya çalışıyoruz diye, acaba bu hareketlilik Zaza'yı zorluyor mu? Zaza'yı zorlamasının yanında bizim savunma ve hücum sistemlerimizi de aksatıyor mu? Çünkü Zaza daha çok potaya yakın oynayan bir isim, onun etkin olduğu dakikalarda da takım oyunundan biraz uzaklaşıyoruz ve sadece topu Zaza'ya verip izliyoruz gibi geldi bana dün, Efes maçında da bu maçta da Zaza'nın etkili olduğu dakikalarda takım olarak çok kısır bir dönem geçirmiştik. Tesadüf olabilir tabii ama dün de bazı pozisyonlarda -savunmada- pick-and-roll'lerde hata yaptığını gördüm. Siz Zaza'nın takıma uyumunu nasıl görüyorsunuz?
 
Hocam maç için tebrikler,darısı diğer zaferlere..

1)Cevher'in performansını nasıl değerlendiriyorsunuz?Eurolig maçlarında sanki biraz heyecanlı ve tedirgin..Lig maçlarındaki şut performansı yok avrupada..
2)Hücumda bazen inanılmaz tıkanıyoruz,savunmayla ayakta kalmaya çalışıyoruz..İhsan Bayülken'in maçlarda da hep kullandığı tabir var Lakoviçten gelmesi gereken üçlük gelmiyor bir türlü..Sizce takımda skorer eksiği var mı?
3)Oyunda kaldığı sürelerde hep iyi işler yapan Tutku var siz performansını nasıl değerlendiriyorsunuz Tutku'nun takımla uyumu Lakoviçten daha iyi görünüyor.
 
Hocam merhaba ve galibiyet için tebrikler.

1. Rakip takımlar Lakovic'e sürekli önlem alıyorlar, boş atışı bırak, top almasına dahi müsade etmiyorlar. Dolayısıyla bu hem skorumuza hem Lakovic'in fiziksel durumuna çok etki ediyor. Lakovic'i boşa çıkaracak, ona şut hazırlayacak setler konusunda nasıl bir düşünceleriniz var? Bu konu hakkında teknik kadronun çalışmaları varmıdır?

2. Konsantrasyon problemi. Takım maç içerisinde çok dalgalanmalar yaşıyor. Durduk yere bir anda çok geri düşüyoruz. Son çeyrek, son topa kadar mücadele etmemiz güzel. Ancak her maç bunun için çok fazla efor sarfetmek zorunda kalıyoruz. İster istemez ileride bu fiziksel durumumuza etki edebilecek endişesi mevcut. Bunun dışında son topa kadar kadar mücadele edeceğimizi artık tüm rakipler öğrenmeye başlıyor. Bu avantajımız olmakla beraber ileride dezavantajımız olabilir. Nasılki Tutku-Anric'e, Lakovic'e önlem aldılarsa buna da artık önlem alacaklar. Tecrübeli takımlar son çeyrekte hem mental, hem taktiksel olarak önlem alacaklardır. Bu konuda düşünceleriniz ve çalışmalarınız nelerdir?

3. Kritik serbest atışlar, stresli anlarda şut kaçırmalarını mental olarak yorumluyorum. Özer'in Barcelona maçında kaçırdıklarının neredeyse aynısını Tofaş'a hiç zorlanmadan atması, Furkan'ın normal zamanlarda neredeyse kaçırmadığı serbest atışların stresli dakikalarda 0 atması gibi. Bu maçta da bu kadar tecrübeli olan Zaza'nın en kritik serbest atışlarda neredeyse 0 atması. Bu konudaki fikirleriniz ve çalışmalarınız nelerdir?

3. Furkan'ın durumu nasıl?

Teşekkürler ve başarılarınızın devamını dilerim.
 
ilk başta bu önemli galibiyet için teknik heyet ve oyuncularımızı kutluyorum...

Benim tek sorum var.maç 53-67 ye geldiğinde ondan sonraki molada ne oldu ne değişti oktay hoca neyin üstünde durdu ben bunu merak ediyorum gizli değilse tabii..bizim içimizde fark 20 olsada bir inanç var artık biz geri geliriz dişlileri sıkarız diyoruz bunuda belirtmek istedim teşekkürler şimdiden
 
Hocam tebrik ederim gerekli bir galibiyetle ayrıldık sahadan size ve ekibe teşekkürler.

-Sezon başında ki savunma performansı ile şimdi ki arasında fark görüyorum savunma denilen olay gün geçtikçe daha iyi olup gelişmesi gerekirken biz de neden geriye gidiyor ? Özellikle rakibin guard oyuncusu delici özelliğe sahip olduğu zaman evlere şenlik oluyor savunma acaba bu konuda bizim guardlarımıza daha fazla iş düşmüyor mu ? Ender ve Tutku hucum yönünde gayet olumlu işler yapsa da savunmada eksik kalmıyor mu ? Bu konuda sizin görüşlerinizi merak ediyorum

-Lakoviç konusunda biz ondan daha skorer daha sazı ele almasını beklerken (tabi oyun yapısı olarak buna pek uygun olmasa da takımımız)önemli maçlarda çıkıp sazı eline almasını bekliyoruz ama bir Barca bir Efes maçında yani büyük maçlarda sıkıntı yaşıyor gerek rakibin özel önlemler alması gerek performans olarak şu aralar iyi olmaması acaba Mert için çizilen oyunlar Lakoviç için çizilemez mi takım olmamız harika ama kritik anlarda skorer sorunu yaşadığımızı düşünüyorum çözmek için neler düşünülüyor ?

Teşekkür ediyorum şimdiden hocam.
 
Hocam öncelikle tebrikler.

Shumpert'ın Motiejunas'a karşı savunmada yetersiz kalmasını sadece boy dezavantajı olarak görmek mi gerekir sizce?Yoksa Shumpert boy dezavantajını gözünde büyütüp kafa olarak bu eşleşmeye kendini verememiş olabilir mi?

Ayrıca bir önceki Soru-Cevap'ta serbest atış sırasında tribünlerin susmasının ters etki yaratabileceğini(yarattığını) paylaşmıştınız.Fakat anonsçumuzun bundan haberi olmasa gerek,ben yanlış duymadıysam en kritik serbest atışlarda seyircimizi susturmak adına "şşşşş" anonsunu yaptı mikrofona.Tarafınızdan bir uyarı yapılması mümkün müdür?
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst