Ünal Aysal

Seçimde ben o seçimde de yanındaydım buna rağmen kendisine kırgınlığımdan Özhan abiye oy verdim bunu da açıkça dile getirdim. Şu ana kadar hiç bir basın toplantısı yapmamış bununda sebebi daha seçim olacağı belli değilken ve de kulübün şu an başkanı varken neden basına konuşsun. Ben Anan POLAT seçildiğinde rahmetliyi çok ararsınız dedim, forum bana karşı oldu sonra hepsi hak verdi. Şimdi Ünal AYSAL başkan olursa Polat´ı mumla arasaınız.

Katılmadığım yönleri söyleyeceğim, kendi fikrimi de söyleyeceğim elbet. Siz Turgay Kıran diye diye bunu empoze etmeye niye çalışıyorsunuz da karşı bir görüş olduğunda bu kadar agresifleşiyorsunuz? Müsterih olun ben siz gibi kongre üyesi değilim camia içinde sizin gibi söz sahibi değiliz, ne oyumuz var ne başka birşeyimiz sadece temennilerimizi yazıyoruz buraya. Siz de kendi temenninizi yazıyorsunuz bizden farklı olarak 1 oy hakkınız var sizin. Bu sizi bizden daha iyi Galatasaraylı yada Galatasaray üstünde daha çok söz hakkı sahibi kişi yapmaz. Nasıl ki siz Ünal Aysal'ı istemeyip Kıran'ı istediğinizi söylüyorsanız, bende Aysal'ı isteyip Kıran'ı istemediğimi hatta o geleceğine Polat'ın kalmasını; hatta ve hatta Helvacı'yı dahi ona tercih edeceğimi ssöyleyebilirim. Bu da taktir edersiniz ki beni bağlar, kendi düşüncemdir.

Bundan sonra da cevap yazıp konuyu uzatmayacağım. Umarrım seçim olacaktır ve Galatasaray spor kulübü başkanı Ünal Aysal olacaktır. Bunu istiyorum, buna inanıyorum.
 
Galatasaray için en hayırlısı Ünal Aysal'ın seçilmesi,çok süper olduğundan değil ama şuan ki seçeneklerin içinde en mantıklısı o.En güçlü liste onda var.Haluk Ulusoy aday olsaydı ve listesini görseydim büyük ihtimalle Haluk Ulusoy derdim ama şuan Ünal Aysal diğerlerinden daha iyi,başka bir aday çıkmayacağına göre 14 mayıs'taki kongrede bir sürpriz yaşanmamasını ve Ünal Aysal'ın Galatasaray başkanı olmasını istiyorum.Endişelerime rağmen.

Eğer kongre iptal olursa veya ileri bir tarihe ertelenirse yada bu yönetim görevine devam ederse,yaşayacağım yıkım büyük olur.
 
Mithat Bey, yaşa bakıp insanları küçük görmekten vazgeçin. Ben yapmam öyle şey dediğinizi duyar gibiyim, son bir haftada attığınız mesajlara bakmakta fayda var.

Biz burada yazışmalarda saygısızlık yaşanmaması için üyelerden ısrarla yaşlarını yazmalarını istiyoruz. Bu durum asla farklı noktalara çekilmemeli.
 
Bir kulübü yönetmek için illa futbol içinden gelecek vay efendim geçmişte hizmet edecek yok eskidir yok yenidir.bunların önemli olmadığına düşünüyorum..Ki bir şirket yönetmekle günümüz futbol kulüplerini yönetmek arasında fark olmadığına da inanıyorum..Yoksa Adnan Polat yıllarca futbolun içindeydi yada yönetimlerde yer aldı da noldu? ihya mı olduk..Galatasaray 20-30 yıla aşkın hep aynı isimlerle yönetildi de ne oldu? Tabiki benim başkan adayım ünal aysal değil..Aday gösterilme işindeki her zaman lanetle hatırlayacağım sistemin içinde de yer almadı..Ama Turgay Kıran ve Mehmet helvacı gibi başarısız dönem ve yönetimlerin bir birer sorumluları olarak Kötünün iyisi gibi gözüme görünüyor..Çünkü Aysalı şuan için geçmişte şunu yaptı bunları yapmadı diye eleştiremeyiz..En azından farklı bir isim..Belki Turgay Kıran Ünal aysaldan daha başarılı olur belki Mehmet helvacıyla eski günlerimize döneriz (abartıyı biraz zorlasam da...) ama şu an için ikiside benim için hiçbirşey ifade etmiyor Önyargılar önyargılar...Bunuda oluşturan icraatler..asla gerçekleşemeyen sözler..Keşke Gerçekten farklı bir aday çıksaydı da ne kulüp yönetimindeki sicili bozuk Helvacı ve Kırana nede Abilerin Aysalına kalsaydı kulüp..Ama maalesefki kötünün iyisi seçilecek..

Açıkcasıda Genel Kurul üyeleri , oy verecek kişiler belkide en kolay seçimi yapacaklar..Çünkü pişman olmayacaklar..üçünden aysalı liderlik ve başkan duruşuyla ayrı havası olmasını hesaba katmazsak eğer Bu kulübü ayağa kaldıracak şahlandıracak isimlerde değil..ama yapacak birşey yok..Siyasetteki felsefe geçerli olur umarım..Denememişi denemek..
 
Trtspor da Mehmet Helvacıyı izledim bazı konularda haksızlık yapmışız gibi geldi..Tabi sütten çıkmış ak kaşık değil..Ama Adnan Polata böyle cephe almasa beyimiz belki rahatça oturmaya devam edecekti koltukta...Genelde eskiyi konuşmak zorunda kaldı ama ben bazı konularda günün popüler deyimiyle tatmin oldum:)..Turgay Kıranı hiçbir yerde dinleyemedik...Özellikle yönetim kurulu ilgi çekici hiçbir yönetimde olmayacak kadar çok bayan ismi var..Keşke onu da dinlesek..Mithat Bey burda demişti Fransız Hoca,oyuncu gibi takıntıları olmazsa iyi olacak..Ünal Aysal favori isim ama Ali Dürüst-Adnan Öztürk-Celal GÜrcan gibi isimlerle bence kulübü yönetmesi çok zor olacak..Birden fazla ağır topla nasıl olacak bu iş göreceğiz..
son not bence hiçbiri başkanolacak düzeyde değil ama eldekiler maalesef bunlar...
 
Yumruğunu masaya vurmaktan çekinmeyecek adamlar, Mehmet Helvacı, Turgay Kıran mı?Bize bunlar lazım değil, mümkünse yönetici olarak dahi gelmesinler.Hele de Mehmet Helvacı gibi menfaatçi bir adam..
 
Kendisi talimatr verir ben masaya yumruğu vururum,daha önce vurduğum gibi,olayı bilen canlı yayında izleyenler bu konuda nasıl bir tutum sergilediğimi bilirler.
 
Kendisi talimatr verir ben masaya yumruğu vururum,daha önce vurduğum gibi,olayı bilen canlı yayında izleyenler bu konuda nasıl bir tutum sergilediğimi bilirler.

Nasıl bir seçim bekliyorsun Abi?Ünal Aysal güçlü gözüküyor fakat senin inancına göre Turgay Kıran daha yüksek ihtimalle başkan olacak.Sence seçimde detayları neler belirlicek? Turgay Kıranı öne geçiren doneler neler olacak?
Turgay Kıran'ın sunumu nasıl olacak?
 
Başkan adaylarının renk seçimi yapıldı. Mehmet Helvacı kırmızı oy pusulası, Ünal Aysal sarı oy pusulası, Turgay Kıran gri oy pusulası
 
Ben daha önce neden Ünal beyi istemediğimi yazdım,kendisine inanmıyorum,başkasının güdümünde olan onun istekleri doğrultusunda hareket eden bir başkan istemiyorum.

Turgay beyi severim kendisi hem zeki,hem beyfendi bir insandır,asla kimseyi kırmaz,olaylara naif yaklaşır,daha sonra arbaya biner gerekli talimatı verir.Sonucunu bekler,parasal bir sıkıntısı yok avrupada bayağı geniş bir spor çevresine sahip.Mesala Şenez beyi T.F.F. başkanın seçilmesinde de UEFA da belli bir noktaya gelmesinde de onun parmağı olduğunu bir çok kişi bilmez.

Turgay beyin 4 sene öncesinden yaptığı planlamalar var,onların yarısını yapsa ki rahatlıkla yapar kulüp diğer rakiplerine en az 10 sene fark yapar.

Bir de Turgay beyin listesi Galatasaray genel kuruluna daha çok hitap ediyor,listede kimin ne yapacağı belli,yani kulüpte çok başkanlılık yaşanmayacak.

Tek amaç kendisinin de dediği gibi bütün branşlarda EŞ ZAMANLI BAŞARIbunu gerçekleştireceğinide biliyorum.
 
Renk seçiminde yine kumpası kurmuşlar kırmızıyı mehmet efendi almış,ya bir ilk yaşanacak yada bu adam başkan olacak.
 
Geçen seçimde Sarı'yı destekledim kaybetti,bu seçimde şanstan yine Sarı denk geldi desteklediğim adaya.Evet kırmızı'yı seçen genelde seçimden galip ayrılan taraf oluyor,sanırım Mehmet Helvacı beklenenden çok daha fazla oy alacak,enteresan bir seçim olacak,heyecanla bekliyorum seçimi.
 
3 adayın da benim gözümde Galatasaray Başkanı olabilecek kapasiteleri yok, kimisi hiç yöneticilik yapmamış kimisi de yapmış ama öylesine yapmış. Bana göre içlerinde kötünün iyisi gibi duran isim Ünal Aysal. Biraz mantıklı konuşuyor. Yanlız koca Galatasaray sağlam ve herkesin ortak kararı ile bir başkan adayı çıkaramıyor ya ona üzülüyorum.

Liseli-lisesiz farketmez, camia isterse bu üç isimden de daha iyisini çıkartabilirdi. Ne diyeyim, hakkımızda hayırlısı.
 
Adayların divan kurulundaki konuşmalarını izledim.Mehmet Helvacı gerçekten iyi hazırlanmış,kendisini beğenmeyiz,bende sevmem ama adam bu işe hazırlıklı bence,güzel konuştu.Turgay Kıran'ın ise bu işe hazırlıklı olarak kalkıştığını düşünmüyorum,en azından benim izlenimim bu şekilde.Ünal Aysal son olarak çıktı ve son derece hoş konuştu,gerçekçi ve olması gereken hedeflerden bahsetti.

Ben 3 adayıda ilk kez divan kurulunda dinlemiş olsaydım oyum Ünal Aysal'a giderdi.Bu kongrede bana göre en çok oyu Ünal Aysal'ın alması gerekiyor,ikinci sırada Mehmet Helvacı,üçüncü sırada Turgay Kıran olması gerekiyor.

9 gün sonra Galatasaray'ın başında yeni bir yönetimin olacak olması bile çok güzel.
 
Aysal çok sakin, mantıklı ve güven verici bir görüntü sergiliyor.Konuşmalarıda insanı bu duygulara sevk ediyor bu çok önemli bir özellik.
Her şeyden önce ağır başlı olması her bulduğu mikrofana konuşmayacağı, her çağırana gitmeyeceğini şimdiden bir işareti ki zaten malum program ve kanallara şimdiden koyduğu tepki gerçekten çok hoş.

Öncelikle ekibi çok sağlam.Bugün için GS liseli-lisesiz tartışmasını kaldıramaz o yüzden listesindeki liseli fazlalığı beni rahatsız etmiyor bugün için.Adnan Öztürk'ü bu iş için çok hevesli gördüm bu yönetimde çıkması muhtemel tek çatlak Ali Dürüst ve Öztürk arasında çıkabilir burada önemli görev Aysal'a düşüyor.Özhan Canaydın'ın bu bir arada tutan ve en gereksizi eleyen yapısını sergilemeli kesinlikle ki bunu yapabileceğini düşünüyorum.
 

Üst