Ünal Aysal

Çapları bir değil, o zaman neden karşısına alıp, adam sıfatında görür... Benim muhattabım başkanınızdır... Programınıza asbaşkanımız katılacak diyecekti. Yada çıkıyorsa gereken cevabı verecekti...
 
Dün şok oldum resmen. Galatasaray ın başkanı nerdeyse 40-45 dakika orda öylece oturdu. Hepi topu 2 dakika konuştu. Birand resmen başkanımızı haber bülteninde (benzetmemi affedin lütfen) konu mankeni gibi kullandı. Galatasaray başkanı tv ye çıkıyorsa konuşmasını yapar, sonra kalkar gider. Birand haberlerini sunuyo arada bi başkanımızı gösteriyolar. Orada öyle yancı gibi oturuyo... Lütfen başkanım bulunduğunuz makamı, temsil ettiğiniz insanları bi kere daha düşünün. Hele finalde Nihat Özdemir in Galatasaray ı Fatih Terim mi yönetiyor yoksa başkan mı? diye hesap sormaya kalkması ayrı bi olaydı. Bu tarz programlara Adnan Öztürk ü göndermek çok zor olmasa gerek...
 
Sustuysa adamlığından sustu. Daha sonra katıldığı Futbol Ateşi programında tüm bandı tekrar oynatmalarına rağmen yine Nihat Özdemir'i rencide etmeyen sözler söyledi. Ayrıca tecrübeyle sabittir ki psikolojisi bozulmuş, aklı selimliğini kaybetmiş biriyle münakaşaya girmek hiçbirşey kazandırmaz, sıhhatli de olmaz. Nihat Özdemir kusmak istedi, Birand da tarafsızlık ıspatına girişip bölmedi. Ama sonuçta ortaya çıkan tablo, iki taraf arasındaki belirgin sağlık ve olgunluk farkının ekranlara yansıması idi. Naci Arkan ve Cem Buba da Nihat Özdemir'e veriştirdi gece programında mesela; ki Naci Arkan yeni Spor Yazarları Derneği Başkanı oldu. Bence ağzının payını vermedi demek, münakeşe etmedi diye başkanı eleştirmek yersiz. Aklı selim insan zaten neyin ne olduğunu görüyor. Olmayanların da eğri oturup doğru konuşma potansiyelleri yok. Benim tek üzüldüğüm 25 milyon sizi affetmeyecek gibi lafları ne kadar kolay ve ucuz söyleyebildiği oldu Özdemir'in. Ben kardeşimin bile birine kızıp kızmayacağının garantisini veremezken insanlar nasıl milyonlar adına karar verip dolduruşa getirebiliyorlar şaşıyorum. Bu lafların suç teşkil etmesini istiyorum.
 
ben başkanı eleştirenlere katılmıyorum.Fener yöneticileri bağırıp çağırdılarda ne oldu.hepimiz gördük.Yaşı genç arkadaşlar daha değişik düşünebilir ama bağırıp çağırmak sadece holigan yaratır.Bizim ise taraftara ihtiyacımız var.Uygar olmak öfkelenmemektir.Bide sinirlenen bağırıp çağıran insan zayıf olandır.Dikkat edin hayatınızda ne zaman öfkeleniyorsanız o en zayıf anınızdır.Ben başkanın sakin duruşunun bizim için çok büyük kazanç olduğunu düşünüyorum.Daha ilk senesinde yaptıkları ortada.
Amatör denen aslında profesyonel olan diğer şubelerdeki yatırımlada dikkat çekmek istiyorum.Arma nın olduğu her branş bizim için aynı değerdedir ve yönetimde aynı değeri veriyor müthiş bir yapılanmaya gidiyor.
10 senedir galatasaray ii yönetilmedi maalesef.Ama şu anda iyiye doğru hızlı bir gidiş var.
Ben başkan ve yönetimden çok mutluyum.
 
Basketbol şubesini yönetmekte sınıfta kalmışlardır. Yaptıkları en önemli şey; Oktay Mahmuti'nin sözleşmesini uzatmaktı. Elbette Euroleague için girişimlerde bulunulması güzel ama Euroleague kulvarında yarışmak için ligimizde başarılı olmalıydık. Bunun sadece sahada elde edilemeyeceğini yönetim de çok iyi biliyordu tıpkı taraftar gibi. Ama bu konuda dirhem yol ileri gidemedik maalesef..
 
Stadyum yolları yapılsın diye değil mi tüm çabanız ?

Yani, duble yolların büyük ustası teşrif etmiş İstanbul'a karşılamanız gerekiyordu..

Kupayı da soyunma odasında alacaktık, sevgili başbakanımız olmasa. Ona şükran sunmamız gerekiyordu..

O adam oyunu aldığı 20 milyonun başkanı ise, sen de 30 milyonun başkanısın sayın Aysal, farkında olmak gerek lütfen..
 
Ben senin gibi düşünmüyorum şahsen Tugay,
Fatih Terim'in , Ünal Aysal'ın ne çıkarı, ne işi var başbakanla? Aysal'ın iş hacminin %70'i yurt dışında zaten, yatırım hazırlığında,hükümet onayı bekleyen işi yok, Fatih Terim desen zaten GS dışında bir işi yok.

O adamlar bugün orada el pençe duruyorsa bu temsil ettikleri 30 milyon taraftarın ve kulübün bekası içindir ;

Salon yapalım diyoruz, İZİN LAZIM,
Stadı devir alalım diyoruz, İZİN LAZIM,
Stadın yolları yapılsın diyoruz, ONAY LAZIM,
Florya arazsinin kalanını alalım diyoruz, ONAY LAZIM,
Tesisleri taşıyalım diyoruz , İZİN LAZIM,
Stada direkt metro hattı çekilsin diyoruz, ONAY LAZIM

Lazım oğlu lazım sevsekte sevmesekte başbakan olacak adamın izni, oluru lazım bize kardeşim. Biz taraftar olarak, bireysel tepki vermek özgürlüğüne sahibiz ancak yönetimimizdeki adamların bunu yapma lüksü yok ne yazık ki.
 
Doğan, bu sene şampiyon olamasaydık biliyoruz ki aynı adamlar çıkıp ağlayacaktı ekranlarda buna Terim de dahildir. Düşmesi gereken Fenerbahçe şampiyon olacaktı ve biz TFF kadar şu anki hükümeti de suçlayacaktık. Çünkü Avrupa'ya gitmesek ne olur yea diyebilen bir başbakana sahibiz maalesef. Üstelik Galatasaray gibi en büyük amacı Türk olmayan takımları yenmek olan bir kulüp sözkonusu iken..

Kısaca şampiyon olamasaydık orada herhangi bir karşılama yapılacak mıydı ?
Veya UEFA, iktidar partisinin kongresinden 1 gün önce kararını açıklayıp bizi Şampiyonlar Ligi'ne almasaydı karşılama yapılacak mıydı ?

Şampiyon olduk, herşey güllük gülistan mıdır ? Bence değildir.

Ayrıca orada bir devlet erkanından çok siyasi bir partinin lideri ve yardımcıları sözkonusudur. Sonuçta bu bir partinin il olağan kongresidir. Aynı durum ana muhalefet veya muhalefet partisi için de geçerlidir. Resmi bayram değildir, karşılama abesle iştigaldir.

KİMSEDEN BİR MEDET UMMAM BEN, DİLENMEM KOL KANAT;
KENDİ GÖK KUBBEMDE KENDİM GEZGİNİM
BİR EĞİK BAŞ, BOYUNDURUKTAN AĞIRDIR BOYNUMA;
FİKRİ HÜR, VİCDANI HÜR GALATASARAY TARAFTARIYIM !
 
Tugay kardesim Dogan sonuna kadar haklı.Bu ülkede medya elinde degil,Galatasaray olarak sen zaten stadı toki`ye yaptırarak herseyi adamların en basta eline verdin ozaman simdide o adamlarla iş birligi yapman lazımki yarım kalan işlerin tamamlansın.

Hür Galatasaray taraftarıyız hepimiz zaten aksini kimsede inkar edemez suan baskanımıza kızma kızıcaksan bu işi toki`ye bırakan eski yönetimlere kız onlara sor hesabını, baskan yarım kalan işleri tamamlamak istıyor, bunuda Basbakandan baska kimse suan onaylıyamıcagı ıcın anormal bir durum yok stadda ona ev sahipligi yapmasının
 
Tugay, iyi söylüyorsun hoş söylüyorsun ama TFF başkanının, Emniyet Müdürünün, İstanbul Valisinin olduğu stadta başbakan'ın izniyle, 'verin' demesiyle kupa alabildik farkındasın dimi kardeşim? Nasıl bir ülkede, nasıl bir düzende yaşıyoruz iyi düşün o yüzden.

Öyle yada böyle muhtacız kardeşim. Bu aslında sadece RTE konusu da değil. Önceside çok farklı değildi ama Mesut Yılmaz ve Mehmet Ağar'ın bize her kolaylığı sağladığı için bize giren çıkan yoktu. Şimdi ise bütün giren çıkan bize olduğuna göre , bu kulübün başkanı GS'ı korumaya almalı. Bu yalakalıktan geçiyorsa, kapıda adam karşılamak ile oluyorsa bu seçilmiş yöneticeler bunu yapmak zorunda ve yapıyorlar. Benim şahsi olarak bu konuda bir eleştirim yok mevcut yönetime.
 
Yönetimin bu karşılamasını doğal karşılayan arkadaşlarıma tekrar sormak istiyorum. Bunun cevaplarını samimi şekilde versinler.

Şampiyon olamasaydık orada herhangi bir karşılama yapılacak mıydı ?
Veya UEFA, iktidar partisinin kongresinden 1 gün önce kararını açıklayıp bizi Şampiyonlar Ligi'ne almasaydı karşılama yapılacak mıydı ?


Süper Final devam ederken canımız yandığında Fatih Terim sonuç ne olursa olsun play-off bitiminde konuşacağım demişti. Lakin hiçbir demece rastlamadık. Şampiyon olunca herşeyin üstü örtülmüş mü oldu yani güneşi balçıkla sıvadık. Fener şike yapmadı, UEFA öyle düşünürse de düşünsün Avrupa'ya gitmeyiz olur biter. Bunu söyleyen adamlara karşı el pençe divan duruyoruz beyler farkında mısınız ? Hani yanlışa doğru da derim işime geliyorsa, mantık bu mudur ?
 
Ne alakası var Tugay anlamıyorum ki yine hangi frekansa geçtin. O dediğin olaylar olsada bu adamlar başbakanı seve seve(!) karşılayacaktı orada, GS kulübü , Türkiye Başbakanına çocuk gibi trip mi atacak bunu mu bekliyorsun.

Kupayı alamasaydık ta Başbakana trip atsak çok mu üzülecekti paşamız buna, umrumu olacaktı RTE'ın. Aksine diyeceği şey ;

Kupanızıda aldım, Yolunuzuda yapmıyorum, Stadıda teslim etmiyorum, Salon mu rüyanızda, Metro seferleride düşsün masraf zaten, vb.

Bu dakikadan sonra ne yaparsın mantıklı bir cevap ver bana? Seçilmiş yöneticilerin işi bu durumları engellemektir kardeşim, yarın öbür gün bir kurumun başına geçersen sende anlarsın bu olguyu. Sen , ben , Burak, Barış, Onur taraftar olarak, bir vatandaş, bir seçmen olarak her tribi atabiliriz ancak o adamların o lüksü yok. Kendi keyfi yada kalabalık bir kitlenin görüşünü yansıtıp, onları mutlu edeceğim diye triplenip, atarlanıp sonrasında GALATASARAY'a zarar verecek adamın alnını karışlarım.
 
Fatih Terim'in ne zaman harcanacağını merak ediyorum..

Gelecek seçimlerde ne yaparsa yapsın bir taraftar olarak kesinlikle benim adayım olmayacak kişidir.

Burasının holding değil bir spor kulübü olduğunu da tez zamanda hatırlamasını diliyorum.
 
ünal aysal galatasaray2020 kartı diye bir kart çıkacağını ayda 5tl olduğunu bilet önceliği ve lisanslı ürünlerde indirim yapıldığını kartla açıkladı ve ekledi bu kartın tüm gelirleri basketbol-voleybol-su sporlarına harcanacaktır hedefimiz 1 milyon dedi...
 
Bence güzel düşünülmüş bir proje fakat 1 milyon üye biraz zor. 100 150 bin arası üye bence daha doğru bir sayı olurdu. 150 bin üyenin klube katkısı aylık 750 bin liradan yıllık 9 milyon yapar ki bence bu bile yeterlidir.
 
Bence güzel düşünülmüş bir proje fakat 1 milyon üye biraz zor. 100 150 bin arası üye bence daha doğru bir sayı olurdu. 150 bin üyenin klube katkısı aylık 750 bin liradan yıllık 9 milyon yapar ki bence bu bile yeterlidir.

amatör branşlara sponsor dışında katkı gelecekse bence de iyi proje ama şöyle bir cümle dikkatimi çekti futboldan gelen gelirleri futbola yatırmayı ve amatör branşların kendi gelirlerini oluşturmasını istiyoruz yani kurumsallaşma fln ama bu projeden para gelmesi hemen olacak bir olay değil yani amatör branşlarda sponsorlarımız da su an yokken yatırım yapılmayacak anlamına da gelebilir
 

Üst