Gelmiş Geçmiş En İyi Yabancı İlk 5 i

  • Konbuyu başlatan Guest
  • Başlangıç tarihi
G

Guest

Misafir
arkadaşlar sizin fikirlerinizi merak ettim tüm zamanların kendi pozisyonlarındaki galatasarayda oynamış en iyi yabancı 5 i bence şöyle:

guard gayle nickerson
s.guard paul dawkins
s.forward larry steward
p.forward pete williams
center eric meek
 
pozisyonlarını dikkate almadan 5 tanesini yazacağım.

Tabi ki
1.Paul Dawkins
2. Pete Williams
3.Larry Stewart
4.Nihat İziç
5. Benji Handlogten

Michael Scearse, Gaylon Nickerson, Javon Crudup, Quadre Lollis gibi adamlar da kadroya girebilir. JR koch ta kariyeri pek parlak olmayan ancak bizde süper iş yapan bir elemandı.
 
en iyi 5

Gaylen Nickerson ****
Eldrige Recasner ***

GS'ye ve belki de TR'ye gelmiş benim izleyebildiğim en iyi playmakerlardandılar.

Bunun dışında izleyebildiklerimden;

Lloyd Daniels (Fazla katkı yapamadan ne yazık ki ayrıldı) ***
JR Koch ***
Benji Handlogten **

Plaselerim: Tolbert, Lollis ve Crudup.
 
Genelde iyi yabancılar getirmişizdir.

Anthony Bonner gibi bir yıldıza dahi formamızı giymek nasip oldu.

AMa tabbi ki bazi isimlerin katkılarından dolayı yerleri ayrı yukarıda sayılan isimlerin yanında Pat Durham'ıda unutmamak gerek oda önemli katkılarda bulundu.
 
g.nickerson
p.dawkins
d.gervin
p.williams
e.meek

derrick gervin'i hatırlayan var mı bilmiyorum ama muthis bir skorerdi.bir fener macinda 44 sayi attigini hatirliyorum.tabi a.bonner.j.crudup,e.recassner'i unutmamak lazim.ama hepsinden onemlisi RUDY HACKETT!!! o gercek bir efsaneydi!!!!!!!!
 
Evet derrick Gervin i hatırlıyorum gerçekten çok skorer bir oyuncu idi. Yine de bunun genlerinde oldugunu kabul etmek lazım. Abisi George Gervin San Antonio Spurs de bir efsaneydi. Buz adam lakabıydı. Rudy Hackett i çıkaramadım bu arada tanıtabilirseniz sevinirim.
 
Hackett ın ismini hatırlıyorum sanırım kısa bir süre oynamıştı. Pek olumlu şeyler hatırlamıyorum sanki. Savunması iyiydi diye aklımda kalmış.

Poncho Hodges vardı adam delifişek bişeydi. Blok ve smaç manyağıydı. Bi bahane bulup İsraile kaçtıydı diye hatırlıyorum.

Aldrige Recasner rahmetli Aydan siyavuş döenminde gelmişti yanılmıyorsam. Ayağının tozuyla çıktığı maçta 42 salladığını hatırlıyorum. Gerçi Aydan siyavuş o kadar top kullanan adamları pek sevmezdi.Çok kalite adamdı zate sonra NBA e gitti.
 
Arkadaşlar cevaplarınız için teşekkür ederim. Geçen gün açtığım topic büyük tartışmalara neden oldu. Bunun için üzgünüm. Tahriklere kapılmamam gerekiyordu. Medeni bir şekilde herkes fikrini söylediği zaman ortaya güzel tablolar çıkıyor. Umarım bir daha tekrarlanmaz. Tartışmalar sırasında desteğini esirgemeyen ozzy e teşekkürü borç biliyorum. Kendisininde canı sıkıldı. Yeni topiclerde kazasız belasız görüşmek üzere...
 
sheron mills

Arkadaşlar, aranıza yeni katıldım, bu topic'e geç de olsa cevap yazmak istedim çünkü hatırlatmak istediğim isimler var.

Birincisi Sheron Mills. 1993 yılından beri Galatasaray basketbol takımını sıkı takip ediyorum. Yanlış hatırlamıyorsam bu süre içinde iki sezon GS forması giymiş tek yabancı oyuncu Mills. Yanlışım varsa düzeltin. Bence savunması hariç bir 4 numaradan istenecek herşey bu adamda vardı.

İkincisi Haris Mujezinovic. Zamanın FB koçu Murat Özgül ligin MVP'si Mujezinovic'tir diye açıklama yapmıştı. Haklıydı bence.

Bir de koçumuz Erman Kunter iken sezon sonunda beyaz Amerikalı bir pivot gelmişti. Adını hatırlayamadım. Fazla süre alamadı ama bence oldukça iyiydi. Erman hoca biraz daha süre verseydi Play-Off'ta Efes'e kafa tutardık gibime geliyor.

Yine aynı sezonun başında yine adını hatırlayamadığım (Aaron Williams gibi bir şeydi) uzun boylu bir oyun kurucumuz vardı. Sezonun ilk yarısında başarılı olunca İtalya'da Ergin Ataman'ın bench'ini ısıtmaya gitmişti.

Benim izlediğim sürede Eric Meek, Richard Petruska, Benjamin Handlogten, Alexander Koul gibi başarılı pivotlarımız oldu.

Quadrie Lollis ve Anthony Bonner'ı da başarılı oyuncular arasında sayabilirim.

Ayrıca Bennett Davison ve Matej Mamic gibi potansiyeli kullanılamamış genç oyunucular ile Gundars Vetra ve Lloyd Daniels gibi kariyerli ama iyi performans verememiş oyuncularımız oldu. Malesef Koray Mincinozlu ve Halil Üner gibi vasat koçların elinde pek çok iyi oyuncu harcandı.

Son olarak; performansta JR Koch'u; yetenek, fundemental ve şutörlükte Brian Tolbert'ı tek geçerim.
 
Birincisi Sheron Mills. 1993 yılından beri Galatasaray basketbol takımını sıkı takip ediyorum. Yanlış hatırlamıyorsam bu süre içinde iki sezon GS forması giymiş tek yabancı oyuncu Mills. Yanlışım varsa düzeltin. Bence savunması hariç bir 4 numaradan istenecek herşey bu adamda vardı.
-----------------------------------------------
Mills hakikaten iyi oyuncuydu. Ayrıca türk pasaportu da vardı. En son gördüğümde ispanyada oynuyordu.
 
ozzy dostum doğru söylüyorsun bizle Mills 96-97 sezonunda oynadı 97-98 sezonuna bizde başladı o sene Orhunda yeni gelmişti malesef sezonu tamamlamadan ilk yarı bitmeden maddi sorunlar yüzünden ayrıldı kulübü mahkemeye verdi faiziyle birlikte kulüb 90bin dolar ödemeye mahkum edilmişti.
 
Erman Hoca zamanında takımımızda çok iyi perfromans gösteren ve devre arasında Siena'ya Ergin Ataman'ın benchini ısıtmaya giden uzun ve de inanılmaz uzun kollu guardın ismi Aaron Mitchell.Ayrıca bence son 5 yılda Galatasaray'a gelmiş en iyi yabancı Jr.Koch.Ayrıca ben Matej Mamic i de çok beğeniyodum.
 
JR.KOCH tolbert ve lollis unatamadığım yabancılar hepsi gsmize çok katkısı oldu
 

Üst