Genç Ömer'den mesaj var...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
7_229216_omergurkan1509_414_232.jpg

Boyuyla kilosu orantısız olduğu için profesyonel basketbol kulüpleri tarafından kabul edilmeyen 2.16´lık Ömer Gürkan, umudunu Galatasaray´a bağladı.

Sivas?ta amatör olarak basketbol oynayan, ancak boyuyla kilosu orantısız olduğu için profesyonel basketbol kulüpleri tarafından kabul edilmeyen 2.16?lık Ömer Gürkan, umudunu Galatasaray?a bağladı. Sarı-Kırmızılı formayla antrenmanlarını sürdüren Ömer?in hocaları, 73 kilo olan genç sporcunun kilosunu 120?ye çıkarması gerektiği görüşünde. Genç sporcu da kilo almaya karar verdiğini ve bir gün Galatasaray?da oynamak için elinden gelenin en iyisini yapacağını söyledi.

Halil Yüksel/DHA
http://fanatik.ekolay.net/Fanatik/index ... eId=115309

konunun yeri burası heralde :)
 
Bu haberi bende geçen hafta vatanda okumuştum bu oyuncunun akıbetiyle ilgili bilgisi olan varmı?
 
Bayram Kurtulmuş' Alıntı:
Önemli olan basketbol yeteneğinin olması.Boyu 2.17 olabilir 120 Kiloyada çıkabilir ama basketbol yeteneği yoksa herşey nafile ..

Yao'da ilk zaman bir hiçti ama şimdi görüyoruz her şey zamanla oluştu. Yao'da belki yetenek yoktu ama çabası vardı. Sonuç olarak her şey Ömer'in ne kadar istediğine bağlı.
 
Sivas'ta amatör olarak basketbol oynayan ancak boyu ile kilosu orantısız olduğu için büyük basketbol kulüplerinden ret cevabı alan 2 metre 16 santim boyundaki Ömer Gürkan, vücudunu geliştirmek için başladığı çalışmalar sonucunda 20 kilo aldı. Gürkan'a aldığı kiloların ardından Galatasaray'dan görüşme teklifi geldi.


Kentte uzun yıllar amatör olarak basketbol oynayan ve 2.16 metrelik boyu ile dikkat çeken 22 yaşındaki Ömer Gürkan'ın tek hayali iyi bir basketbolcu olmak ve ilerleyen yıllarda Galatasaray'da oynamaktı. Bunun için uğraşlar veren Gürkan boyu ile kilosunun orantısız olduğu gerekçesi ile sürekli ret cevabı aldı. Pes etmeyen Gürkan hayaline kavuşmak için kilo almaya ve vücudunu geliştirmeye karar verdi.

Kentte hizmet veren Polat Spor Merkezi sahibi Kamuran Polat Ömer Gürkan'ı bütün masraflarını karşılayarak salonunda 6 ay hiçbir ücret almadan çalıştırdı. Salona 67 kilo olarak gelen Ömer Gürkan adaran geçen 6 ayın sonunda 20 kilo alarak hayaline bir adım daha yaklaştı. 87 kiloya ulaşan ve 20 kilo daha alması gereken Ömer Gürkan bu süre zarfında da kulüpler ile görüşmelerini sürdürdü.

HAYALİNE YAKLAŞTI

Galatasaray Basketbol Kulübü'nde oynama hayaline yaklaştığını belirten Gürkan 4 gün önce Galatasaray'dan kendisini yetkililerin aradığını, Eylül ayında görüşmeye çağırdıklarını söyledi.

Hayalinden hiçbir zaman vazgeçmeyeceğini belirten ve vücut geliştirme çalışmalarına aralıksız devam eden Gürkan şunları söyledi: "Hayalim Galatasaray'da forma giymekti. Ancak boyuma göre kilomun yetersiz olması buna engel oluyordu. Hocalarım eşliğinde yaptığım çalışmalar sonrasında 20 kilo alarak 87 kiloya ulaştım. Vücudumu dengeli kullanabilmem için 20- 30 kilo daha almam gerekiyor. Ama aldığım bu kilolar bile beni çok mutlu ediyor. Çünkü hayalimin gerçek olması için bir adım demektir bu. 4 gün önce Galatasaray'dan yetkiler aradı ve Eylül ayında beni görüşmeye beklediklerini söylediler. Şimdi sabırsızlıkla Eylül ayını bekliyorum."

Polat Spor Merkezi sahibi Kamuran Polat da, sonuna kadar Ömer Gürkan'ı destekleyeceğini belirterek, "Ömer'in boyunu gördüğümde onun iyi bir basketbolcu olabileceğini düşündüm. Ömer bize geldiğinde çok zayıftı ve boyu ile kilosu orantısızdı. Burada yaptığı çalışmalar ile 20 kilo alarak hayaline yaklaştı. Biraz daha kilo alması için onu çalıştırmayı sürdüreceğiz" dedi.

Kaynak:Hürriyet

Böyle bir haber buldum internetten 06-08-09 tarihinden.
 
Artık Tekerlekli sandalye basketbol takımımızın oyuncusudur kendileri.Ömer ile ilgili haber ana sayfamızda mevcut arkadaşlar.Buraya kilit.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst