GSbasket.Org Manifestosu

1998’den beri internet üzerinde faaliyet gösteren GSbasket, Galatasaray Basketbolu’na adanmış ve basketbol üzerine fikir tartışmalarının yapıldığı bir internet sitesidir. Tribünlerde de Galatasaray Basketbol Takımları’na desteğini veren ve Türkiye’nin en köklü basketbol sitelerinden biri olan GSbasket’in, varlık amacını daha iyi anlatabilmek için bu manifestoyu hazırlamayı uygun gördük.

· İstanbul-deplasman, kadın-erkek, a takım-alt yapı farkı ve başarı odaklı sonuç gözetmeksizin Galatasaray formasını parke üzerinde terleten her sporcumuza bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da destek olabilmek en büyük hedefimizdir.

· İstanbul ve Anadolu’nun onlarca salonunda olduğu gibi, desteğimiz internet ortamında da sürmektedir. Galatasaray Basketbolu’nu başarıya taşımak için yapılan beyin fırtınası, 6000’i aşkın kayıtlı üyeyi barındıran forumumuz aracılığıyla, 1998 yılından beri sanal alemde de devam ediyor.

· GSbasket için; Galatasaray Basketbol Şubesi’ne emek harcayan insanlara saygı duyulması en öncelikli kuralımızdır. Geçmişte ve günümüzde şubede görev almış birçok değerli insandan kimisi başarılı, kimisi de ne yazık ki başarısız olmuştur. Desteğin ve insanları iyiye itmenin tek yolunun övgü olmadığını bildiğimiz için, forumlarımızda yeri geldiğinde en sert eleştiriler de oyunculara, hocalara veya şube sorumlularına yöneltilmiş ve yöneltilecektir. Tabii başta da belirttiğimiz gibi, o eleştirilen kişiyi Galatasaray’a getiren yeteneklerine ve onu burada tutan karakterine olan saygımızı asla terk etmeden olacaktır bu eleştiriler.

· 1905 yılından beri varlığını sürdüren kulübümüz, birçok sembol ismin ayrılığına şahit olmuştur. Mevcut yönetimler ile ayrılanlar arasında GSbasket’in tarafı, her zaman olduğu gibi Galatasaray’dır. Fikri hür, vicdanı hür Galatasaraylılar olarak hiçbir dayatma bize kalbimizde yer edenleri unutturamaz ve sevgiyle anmamızı engelleyemez olsa da Galatasaray sevgimizi, kişilere (faal görevdekiler veya gidenler) indirgeyemeyeceğimiz için takımımıza desteğimiz bakidir.

· Türkiye’ye basketbolu getiren kulübün taraftarları olarak sitemizin; yaşça küçük kardeşlerimize ve basketboldan uzak kalmış ama ilgisi olan herkese bu sporu sevdirmek ve tanıtmak gibi bir misyonu vardır. Salonlara gelen insan sayısını arttırmak için site içinde çeşitli organizasyonlar yapıldığı gibi forum üzerinde de kimi zaman direk uzmanlar kimi zaman da daha bilgili arkadaşlarımız tarafından merak edilen sorulara cevap aranır.

· GSbasket sitesi ve sosyal ağlardaki uzantıları tarafından, doğru bilgiyi paylaşmak esastır. Forum sitelerinin kötü kullanıldığında, kolaylıkla bilgi çöplüğü haline dönüşebildiğini göz önüne alırsak site üzerinde belli bir elekten geçirdiğimiz bilgilerin paylaşımına izin verilir. Foruma yazılan bilgilerin yıllar sonra, günümüzden bihaber olacak yeni nesillere için de kaynak arz edeceğini düşünerek, tüm üyelerimizden de mesajlarında aynı hassasiyeti beklemekteyiz.

· Rakip takım taraftarlarının iç içe maç izlediği günlere özlem duyulduğunun dile getirdiği ama tribünlerin tam tersine kutuplaştığı, deplasman seyircisinin bile yasaklandığı spor ortamında GSbasket’in kapısı, rakip takım taraftarlarına da açıktır. Galatasaray’ın ev sahipliğinde olduğunu ve ev sahibine saygıyı unutmayan tüm sporseverler GSbasket’te misafirimiz olacaktır, yıllardır da olduğu gibi. Sadece Galatasaray değil, ülkemizden ve dünyadan basketbol başta olmak üzere sporun hemen hemen her dalından gelişmeler forumlarımız üzerinde tartışılmaktadır.

· Salt basketbol ve takım sevgisi değil, bir aile olarak gördüğümüz GSbasket üyelerine farklı meziyetler de aşılamak gibi bir vizyonu vardır sitemizin. Amacımız Türkçe’yi doğru kullanan, yardımlaşmayı ve karşılıklı ön planda tutan, saygı çerçevesi içinde tartışabilen, tuttuğu takımı hakkıyla yenen rakibinin elini sıkabilecek. Yönetici-normal üye gibi bir ayrım yapmadan, tüm üyelerimizin birbirini doğruya sürüklemek gibi bir görevi vardır site içinde.

· Galatasaray lisanslı ürünlerinin kullanımını (Çekilişle bilet dağıtılan tüm organizasyonlarımızda, tek şartın teslim noktasına “Yenilmez Armada” tişörtü ile gelmek olması gibi) ve kombine alımını desteklemek ve de kulübümüzü zarara uğratabilecek her türlü korsanın ve karaborsanın karşısında durmak, yani şubeye maddi açıdan da destek olabilmek GSbasket oluşumunun önceliklerindendir.

· İç sahada oynadığımız maçları salonda bir arada izlediğimiz gibi, yaptığımız organizasyonlarla deplasman maçlarını da tek yürek izlemek, Galatasaray’ın basketbol dışı branşlarında ve Milli Maçlar da takımlarımıza destek olmak kendimize görev olarak gördüğümüz aktiviteler. Bunların yanı sıra üyelerimizin dahil olduğu spor organizasyonları ve piknik organizasyonumuz başta olmak üzere türlü eğlenceli aktiviteler ile GSbasket Ailesi içindeki bağlam sağlamlaştırılır.

· Uzun yıllara dayanan geçmişinde birçok oyuncuya, koça, yöneticiye, basketbol adamına ve binlerce taraftara sayfalarını açan GSbasket’in internet aleminde kendine rakip veya eşlenik olarak gördüğü herhangi bir site yoktur. Galatasaray, basketbol ve insani konular üzerine sitemizden yardım isteyen herkese kapımız açıkken, hiçbir şahsi sataşmanın cevap yeri GSbasket sayfaları değildir.

Son olarak kısa bir toparlama yaparsak;
Tekrar ‘Yenilmez Armada’ olmak için ayağa kalkan şubede, özlediğimiz şampiyonluklara Kadın/Erkek Takımlarımızla koşmak, mevcut başarılarıyla her maçlarında göğsümüzü kabartan Engelsiz Aslanlara şükranımızı sunmak, alt yapılardaki geleceğin aslanlarının heveslerini arttırmak, basketbolu sevdiği ve başkalarına da sevdirmek için var GSbasket. Sitemizin kapısı bu yolda bize katkısı olacağını düşünen, basketbol konuşmak isteyen veya bu ortamdan bir şeyler öğrenmeye hevesli herkese açık.
 

Üst