Halil üner:Takımımız cok daha iyi!

  • Konbuyu başlatan Guest
  • Başlangıç tarihi
G

Guest

Misafir
Galatasaray basketbol antrenoru halıl uner takımın gecen yıldan cok daha ıyı oldunu vurgalımıstır!bu hafta ıcınde yabancılarında katılacağı kadro!cok ıyı hazırlanmaktadır,halil üner:turkıye lıgınde en cok sampıyonlugu bulunan takım olduklarını belırtırken,son 5 yıldır müesse kulublerı daha ıyı oldunu belirtti[efes,ülker,tofas v.s]klub takmlarını basarılı olamadıgını goren uner eğer altyapımıza onem verırsek efese yetısırz dıye konustu.
 
Altyapıya önem vermek yetmez. Kulübün basketbola genel olarak önem vermesi lazım. Altyapıdan 10 tane süper adam çıkardın ne olacak? Ülker Efes kapışacak sen de ağzın açık bakacaksın. Kulüp "futbol kulübü" mü olacak yoksa amatör branşarı da barındıran spor kulübü mü olacak öncelikle bunun kararı verilmeli. Eğer bu yönde alınmış kararlar varsa yüksek sesle dile getirilmeli.
 
Ya biz 85-86 senesinde Lise icindeki Tevfik Fikret salonuna basket okulu antrenmanlarina gitmek icin delice heyecan duyardik.. O zamanlar basket okulunun menejeri Bulent Karpat idi. Herkes Star'daki muthis spikerligi ile tanidi ama kimse bilmez belki GS Basket Okullari'nda o donem muthis bir ortam vardi. Bunda Karpat'in payini kimse yadsiyamaz. Haftasonu tum okul ogrencilerini toplar puanlama yapardi haftanin iyi calisanlarina.. Liseden Hasnun Galip'deki kulup binasinin icinde en ust kata tasinmistik ki.. Idman yapan A takiminin oyunculari ile karsilasiyoruz onlarla ayni soyunma odalarini kullaniyoruz diye deliye donerdik. Sirf basketbolculari gormek icin kulup icinde avel avel dolastigimizi hatirliyorum.
Basket okullarini yeniden eski sinerjisini kazandirmak, o heyecanli gunlere cevirmek zor olmasa gerek.. Yeni kusaklara bu heyecani salmak lazim. Etrafimda GS basket okuluna giden bir tane velet taniyorum.. Ama eskiden onemliydi bizm icin.. Bir halt olamadik o ayri..
 
GS basket okulları

Ben de şahsen GS basket okullarından geçmiş bir birey olarak o günleri pek unutamıyorum. Hem lisenin içindeki TF salonunda hem de Hasnun Galip'te antreman yapma gururuna eriştim. Hatta GS minik takımıyla Lütfi Kırdar'da maç da yapmıştım. Ayrı bir his ve duygu. Bugünkü GSliliğimin karakteristik özelliklerini de o günlerde edindim. Koşulsuz ve sınırsız bir bağlılık. Hasnun Galip'in koridorlarında çok şeyler öğrendim. O ruh denilen meret var ya işte o binanın koridorlarında solunan havaya öyle bir bulaşmış ki bugüne kadar bende tazeliğinden hiç bir şey kaybetmedi.
 

Üst