İsmet Badem'den Fatih Solak'a : Olmadı Fatih

Olmadı Fatih

Daha dün gibi hatırlıyorum... Kafam değmesin diye eğilerek girdiğin kapımızdan ilk tanıştığımız günü... Evimizin her yeri nasıl da küçülmüştü dev cüssen yanında, ne kapı girişleri ne tavanlar ne de avizeler senin için yapılmamıştı. Bir anda hepimiz koltukların altında kaybolmuştuk.
Oğlum Burçin, Kayseri Meysuspor’da oynarken seni elinde ocakcı askısı ile çay ve kahve taşırken farketmiş. Basketbol için yaşın genç, boyun ise fazla geliyordu... Ancak uzun süre kaldığın evimizde ilk önce yemek masasında başladık seninle çalışmaya. Ya da günün ilk ışıkları ile ‘günaydın’ öğleden sonra ‘tünaydın’ gece ise ‘iyi geceler’ kelimelerini sana tanıtmaya. İyi bir çocuk geleceğe emin adımlarla yürüyen fakat zamana ihtiyacı olan bir basketbolcu idin. Basketbol öğretisi ve sağlığın nedeniyle doktorlar, Burçin’in ilgi alanına giriyordu. Denizle ilk tanışıklığı Çanakkale Boğazı’ndaki yazlığımıza rastlar. Sağlık nedeni ile geçirdiği ameliyatlar, Prof. Dr. Işık Akgün’ün basketbol için ilk ‘okey’ dediği, fiziğinin geçerli oy aldığı gün nasılda sevinmiştik..

İyi bilirsin mücadelelerle geçen haftalar boyu birlikteliğimizi. Yanında kalıbına bakıp seni beğenenler kulüplerinin kapısını ne yazık ki açmakta çok direndiler. Sana sadece iki kişi inanıyordu. Ülker’den Orhan Özokur ve Lütfi Arıboğan. Kulüplerini ve yüreklerini açtılar, para verdiler, sevgi verdiler. En önemlisi eğitim verebilmek için antrenörlerine talimat verdiler. Ne yazık ki coachlar hep seni pas geçtiler. Ülkerspor’da kenarda yedekliğe demir attın. Havlu sallayıp, oyunculara su vermekten öteye geçemedin. Biliyorsun biraz zamanı durdurduk. Sonra Coach Nihat İziç ile Ümit-B Milli Takımı. Ardından da herkesin bildiği Tanjevic’li A Milli Takım. Yaptığın bloklarla, attığın sayılarla, rakip potaya vurduğun smaçlarla bir anda gündeme geldin. Tanjevic seni küllerinden yarattı. Oysa ilk vurduğun smaçta artık gazeteler seni Galatasaraylı Fatih olarak not düşüyordu. FANATİK BASKET’te Sarı-Kırmızılı forma ile yapılan röportajda ‘Galatasaray’da devleşeceğim’ demiştin. İşte ne olduysa senin Dikembe Mutombo gibi yaptığın bloklar, attığın sayılar Ülker’in seni yeniden keşifetmesine neden oldu. Gazeteci Celal Demirbilek’e ‘Galatasaray’a attığım imzayı hatırlamıyorum’ diye röportaj verdin. Ülker sana verdiği emeğin karşılığını alabilmek için şimdi geriye istemiş olabilir. Ama unutma Fatih, erkeklik anatomi kitaplarındaki gibi şekille başlamaz. Erkeklik adamın yüreğinden başlar. Olmadı Fatih, olmadı. İnan bana Galatasaray’da kalsaydın. Türk Basketbolu’na ve Sarı-Kırmızılı camiaya çok daha fazla renk katardın. Şimdi aynaya bakıyorum da İstanbul’daki ilk hayat hocaların olan Burçin ve ben sana en önemli şeyi öğretmeyi unutmuşuz. Afedersin esas suçlu bizleriz...
 
Valla güzel demiş İsmet Badem.Hem ülker hem fatih çok ayıp etti.
Bu tür şeyler geçicidir.Ama ülker bu yaptığıyla Galatasarayın düşmanlığını kazandı.
 
Walla İsmet Badem i oldum olası sewdim şindi 1 az daha da sewdim.
neyse rahat olun ülker maçında ..........................(anlayan anlar)
 
Galatasaray!a attıgım imzayı hatrlamıyorum

Gercekten bunu söylediyse ki İsmet Bademin yalan söyleyeceginiz sanmıyorum,cok ayıp etmis.

Artık fazla üzülmüyorum cünkü böyle karakteri oturmamıs ve bir anda azcık parlayınca ne yapacagını bilmeyen bir adam olmasa cok daha iyi olur takımda...Siz de takmayın artık kafanıza iciniz rahat etsin...

Sonradan kafayı vurmak hicbir ise yaramaz Fatih !
 
Evet bencede hakkımızda hayırlı olabilir.Çünkü bu adamın Galatasarayı satacağı kabak gibi ortada devre arası veya sezon içi gidebilirdi bu sefer hazırlıksız yakalanıp oyuncuda bulamayabilirdik.
 
Sorun sudur ki onemli bir telefon konusmasi yaparken televizyonun sesi kisikti.Sansa gordum.
Bir dahada rastlamadim.
Yani bende dinliyemedim.
 
Ismet Badem'i tebrik ederim
Bazi Arkadaslarimizin anlatmak istediklerini net bir sekilde ifade etmis..
Fatih Solak belli ki Galatasarayli
buna bir lafimiz yok ancak Galatasaray'liligini tam gösterme vakti gelmisken bu firsati elinden kacirdigi apacik ortada
Yinede büyük Galatasaray Taraftari her Galatasarayliyim diyene sahip cikmistir cikacaktir
Basarilar Fatih SOLAK
 
atlıyayım ben öyle galatasaraylıya

abi size göre bu galatasaraylılık nedir bir anlatırmısınız ya fatih galatasaraylı halil galatasaraylı bunlar galatasaraylıysa ben başka bir şeyim benim galatasaraylılıktan anladığım bu değil.
 
Ibrahim Bedir' Alıntı:
Yinede büyük Galatasaray Taraftari her Galatasarayliyim diyene sahip cikmistir cikacaktir
Basarilar Fatih SOLAK

İsmet Badem'in yazısındaki "Galatasaray'a imza attığımı hatırlamıyorum." lafı doğruysa Galatasaray taraftarı satıcılara, verdiği sözden dönenlere sahip çıkmaz. Değeri vermesi gerekene verir.
 
Arkadaşlar Menajerimiz Turabi Genç yaptığı açıklamasında F.Solağa noter
kanalığıyla tebligat yapıldığını yarın fatihle bir araya geleceklerini ülkerlede
ortak bir yol bulmaya çalışacaklarını fatihin ceza almasının bile söz konusu olduğunu ama kendilerinin fatihin ceza almasını istemediklerini belirtmiş.
 
Daha herşey bitmedi.Yönetim Fatih Solak'la bir görüşme yapacakmış.Belki Ülker'den bir oyuncu alabiliriz.Örneğin hiç forma şansı bulamayacak olan Umut Yenice'yi alsak süper olur.
 
bu işte ergin atamanın parmagı olabilir g.saray a yapmadıgı pisligi bırakmadı geçen senede ardayı almıştı
 

Üst