Miami Heat

Bu sezon final göreceğiz eğer mucize olmazsa:) Rose muhtemelen mayısa kadar yok,Boston da artık iyice düşecektir yarıştan.Knicks'in durumu malum...Bu sebeple Doğu'da rahatız,hatta ligin en çok galibiyet alan takımı oluruz.

Diğer tarafta Lakers,Thunder,Mavs,Spurs falan artık yesin dursun birbirini.
 
Miami Heat forvet robert doizer ve mickell gladness serbest bıraktı.

Malum bu sene yine pota altımız iyi değil. Bosh pivot oynamak için kilo alıyormuş. Bosh 5'e geçince Lewis'i 4'e çekeriz yada Lebronu orada kullanabiliriz. Bu arada Wade eski sağlığına kavuşmaya başladı. Bu çok önemliydi.
 
Spoelstra'nın kafasında bazı planlar var ve bunlar beklediği gibi giderse Heat geçen seneden de dominant olabilir.. Lebron 4 numara gibi oynamaya başladı. İstikrarlı dış skor tehdidi anlamında Ray Allen ve Rashard Lewis'in , Mario Chaelmers'tan daha ciddi katkı verecegine herhalde hepimiz hemfikiriz.. Bosh da beklenenden iyi başladı.. Heat doğuyu baştan aşağı kazır diye düşünüyorum.
 
Yok arkadaş iyi bir 5 numara almamız lazım. Pota altında tutanımız yok. Bu sene çok sıkıntı yaşayabiliriz. Nasıl çözeriz bilmiyorum ?
 
Heat'in pivotsuz kaldığı çok açık ama bu biraz bilinçli oldu, daha dogrusu tercih oldu.. Benim hiç kabul etmediğim, Oktay Mahmuti'nin çok sevdigi şekilde mobilizasyona dayalı bir uzun rotasyonu var. Lebronu PF gibi kullanıp Bosh'un çabukluguna ve yüzü dönük becerisine dayanan bir uzun rotasyonu..

Bence Heat için doguda sorun olmaz yine.. NBA in en dominant uzunu da batıya gittikten sonra bir şekilde dogu kazanılır..
 
Ömer Aşık gibi bir yeteneksiz için 3 yıl 25 Milyon dolar ödemeye değmez.Zaten isteselerde bu parayı ödeyemezler çünkü salary cup buna uygun değil.Ama sezon ortasında James Jones-Joel Anthony'nin kontratları kullanılarak bir takasa gidebilirler.Ya da şubat-mart gibi takımlarından kesilen oyunculardan transfer yaparlar.Olmazsada sorun değil Miami hertürlü şampiyonluğun 1 numaralı favorisi...
 
Olayı sadece skorerlik olarak görürseniz evet Ömer Aşık o konuda eksik. Lakin savunmada büyük işler yapıyor. Süre bulunca hava topu etkinliği ortaya çıktı. Geçen sezonda 48 dk. istatistiklerinde hava topunda üst sıralardaydı. Ayrıca Heat'in Ömer'den sayı beklemeye ihtiyacı yoktu. Onlar pivotsuz oyunu tercih ettiler o kadar.
 
Ömerin Miami'ye transferi salary cup yüzünden çok zor ama Miami Ömerden bekleyeceği tek şey hucumundan çok savunması olurdu. Hucümda takım sıkıntı çekmiyor ama pota altı savunması error veriyor.

Lakin yine favoriyiz. Lakers hala istenen seviyede değil. O seviyeye çıkacağını zannetmiyorum ama Lakers pota altı ile baş etmek için sezon içerisinde bir C hamlesi bekliyorum ben.
 
Wall'un oynamadığı Wizards, ikinci galibiyetini Heat karşısında almış, üstelik Miami'nin tüm yıldızları da maçta uzun süre sahadaymış.
Muhtemelen onların da aklı, bizi sahalarında ağırlayacakları yarınki maçta.
Şimdi galibiyet yüzdeleri eşit, perşembe günü doğunun liderliğini tekrar alma zamanı..
 
Play-off'ta oluşacak olası Miami - New York eşleşmesini şimdiden hevesle bekliyorum. Bu eşleşmenin New York tarafında iyi hatıralar bırakmayacağı kesin. Çok rencide ettiler sonuçlarına katlanacaklar :)
 
Sezon başından beri yazdık bu takıma pota altı lazım dedik. Akılları yeni başlarına geldi Chris Andersen Miami ile antremanlara çıkıyormuş. Buna da şükür yine de eli yüzü düzgün bir pivot alamadık.
 
Chris Andersen bencede yerinde bir transfer olur ama adam 7 aydır basketbol oynamıyor.All-Star belki play-off'a kadar kendini bulamayabilir.

Aslında Joel Anhtony-James Jones ve Philly'den gelen 2013 1. tur hakkı verilerek biri alınabilir takasla.Ama Pat Riley'ın takas niyeti yok gibi...
 
Miami'de Cap sıkıntısı zaten varken Joel Anthony neyse de James jones'i falan gönderip asla İyi bir pivot alamaz.

Kaliteli bir pivot almak istiyorsa ki Dalembert ismi falan geçiyor. Kontratlarından dolayı Mike Miller-Udonis Haslem falan gözden çıkarmaları gerekiyor ki biraz işe yarasın yoksa James Jones'in 1Md lik kontratını göndermekle bu iş çok zor.

Bu arada Jarvis Varnado ile 10 günlük kontrat imzalanmış.
 
Kaan Kural güzel yazmış Spurs Avrupa'ya hakim olmanın ödülünü almaya devam ediyor diye. Aaron Baynes ile anlaştılar, Miami için müthiş hamle olurdu mesela :)
 
Joel Anthony ile Aron Baynes arasında ne fark var Tanju?Fiziksel özellikler aynı, parkede yapabildikleri aynı.Yaş desen Baynes genç bir oyuncu değil.26 yaşında.EL performansı desen ,muhtemelen Anthony'de Union Olimpija'ya gitse bu performansı sergilerdi.

Aslında benim kafamda "Amir Johnson-Joel Anthony,James Jones,Philly'den gelen 1. tur hakkı" şeklinde bir takas var ama Pat Riley takas için en ufak bir ipucu göstermiyor.

NBA'de uzun kontratları bu kadar çıldırmışken Miami'nin bu konuda elinin kolunun bağlanması çok doğal.NBA'de çaylak kontratından çıkmış ve değerinin altında kontrat alan çok az uzun var zaten.Marcin Gortat-Brandon Wright-Paul Millsap-JJ Hickson dışında hiçbir uzun "underpaid" değil NBA'de.
 

Üst