KBSL 26. Hafta | Nesibe Aydın 74 - Galatasaray 76

24 Mart 2021
17:00
TOBB ETÜ Spor Salonu

Normal sezonun son maçı. Ligdeki sıralama sonuç ne olursa olsun değişmeyecek ve iki takım da çeyrek finalde tur atlarsa yarı final eşleşmesinin adı yine aynı olacak. 28 Mart'ta çeyrek final ilk maçına çıkacak iki takım da, bugün oynanacak maçlar sonrası sıralama ile birlikte rakipleri belli olacak. 4-5'deki Ormanspor-Çankaya eşleşmesi kesin ancak bugünkü sonuçlara göre kimin 4 kimin 5 olacağına göre fikstür netleşecek. Çukurova, Botaş ve Hatay arasındaki sıralama Fenerbahçe, Galatasaray ve Nesibe Aydın'ın çeyrek finaldeki rakibini belirleyecek.

Hatay'ın Fenerbahçe deplasmanından mağlubiyetle dönmesi muhtemel ki zaten o şekilde biterse 3 gün sonra tekrardan aynı salonda maç yapacaklar çeyrek final için. Çukurova her ne kadar Alina sonrası maç kazanamasa da rakibi ligden düşmüş Adana Basket. Botaş'ın da rakibi Canik Belediye. Aşırı büyük bir süpriz olmazsa Fenerbahçe-Hatay eşleşmesi yaşanacak. Botaş'ın da Canik deplasmanında kazanacağını düşünürsek iki kötü takımın maçı olan Adana Basket-Çukurova maçının sonucu bizim çeyrek final yolumuzu çizecek.
 
20 sayı farkla öndeyken neredeyse maçı veriyorduk...Hiç hoş bir galibiyet olmadı...Mağlubiyet hükmünde bir galibiyet...İnşallah bir daha böyle maç izlemeyiz...
 
İlk yarı ve ikinci yarı iki farklı maç gibi oldu. Malesef üçüncü çeyrek başı işten çıkıp eve gittiğim için yolda takip edemedim. Son periyod skoru 29-15 görünüyor, özellikle son 5 küsur dakikada 11 sayı fark kapatmış rakip. Bir dakika kala bizim Mercedes'le bitirdiğimiz atakta basket olmamış, Kalan 30 saniyede bir dış atış kullanıp kaçırmışlar ama ribaund alıp 12 saniyede bir atak daha deneyebilmişler. İzlemeden sadece istatistiklerle ve maç akışı anlatımla hüküm vermek çok doğru olmaz belki. Ama karar anlarında sıkıntı yaşıyoruz zaten sezon başından beri ama bu sefer genele yansımış bir panik oldu sanırım.

Ligin kalan kısmında bu tarz sekanslar olacak. Hem takımın hem staffın buna yönelik de çalışması gerekiyor gibi.

Rakip de bakınca süper bir kadro değil belki ama doğru bir takım kurmayı başarmış. Bu sezon hakkı yenen ekiplerden bence. Önümüzdeki sezon çekirdeği elde tutup bir ya da iki takviyeyle bir kademe daha yukarı çıkabilecek durumdalar. Bu yapıyı devam ettirilebilir hale getirebilecekler mi merak konusu...
 
Son 2-3 dakikaya bende kızdım. Takımın net bir karar vericisi ve top yönlendiricisi olmayınca bu tip şeyler olabiliyor maalesef. Play-off'lar için kulağımızda küpe olsun bu geri dönüş. Çok çok yüksek ihtimalle Fenerbahçe ile finalde oynayacağız ama play-off'lar normal sezona göre daha sert geçecek. Bu yüzden rotasyonun, normal sezona göre daha da daralmasını, oyuncuların rollerinin daha net verilmesini bekliyorum. Böylelikle Fenerbahçe finaline hazırlığı tamamlamalıyız.

Ben Cansu'nun aldığı her dakikanın Sude ve Meltem'e verilmesi gerektiği tarafındayım. Quanitra hücumda bazı bölümlerde etkili oldu ama Nesibe Aydın'a karşı bile savunmada ve ribauntlarda kaç defa hata yaptı. Yaş kemale erdi artık, ana rotasyon oyuncusundansa artık bir hamle oyuncusu kendisi. Sahada Quanitra'yı tuttuğumuz her dakika zaafları artan bir takım oluyoruz. EL'de ki ilk Fenerbahçe maçında Quanitra'nın sahada kalamadığını görmüştük zaten. Ligde bu kadar yabancıyla oynayamayacaklar ama yine de Tuğçe Canıtez dışında ben Quanitra'nın eşleşebileceği bir oyuncu görmüyorum. Tuğçe'nin dakikaları da gayet sınırlı zaten. Son iki maçta da çift uzun artı Anete olayını görmedik, umarım bir daha da görmeyiz. Play-off'lar da takımın ne oynayacağını ve rollerin nasıl dağıtılacağını daha net görürüz.
 

Üst