Kitakyushu Cup (Kitalararasi Kupa)

Tarihimizde 3. kez katilacagimiz, ilk 2 seferde de sampiyon olarak tamamladigimiz, Kitakyushu Cup, nam-i diger Kitalararasi Kupa, 14-16 Ekim tarihleri arasinda Japonya'da duzenlenecek.

Takimimiz pazartesi gunu yola cikiyor.

Rakiplerimiz:

1) Perth Wheelcats (Avustralya)
2) Miyagi Max (Japonya)
3) Seoul MG (G. Kore)

Bu uc takim ile ilgili detayli bilgileri elimden geldigince ileriki donemlerde yazmaya calisacagim.

Su an icin gordugum en onemli rakibimizin Perth oldugu yonunde. Brandon Ness ve Justin Eveson Italya Ligi karsilasmalari icin takimlarina katildigindan turnuvada oynamayacaklar. Tristan ile yaptigim soylesiyi okuyanlar hatirlayacaktir, Avustralya milli takiminin ilk bes oyuncusunun dordu bu takimda yer aliyordu. Geriye sadece Norris ve Hartnett kaldi. Avustralya'da alttan gelen iyi oyuncularin oldugunu da dusunursek tahminlerimin dogrulugu sanirim kanitlanmis oluyor.

Virgulu koyalim, devam ederiz.
 
Takımımız Japonya'ya doğru hareket ediyor bu akşam, bizde en ufak heyecan yok.

Eskiden buralarda daha fazla heyecan, daha fazla hareket vardı. Her sene tekrarlayan başarılar bu raddeye getiriyor sanırım.

Turnuvaya katılan takımların analizlerini zevk ile okuyacağız Ernoyan :)
 
Sadece 1-2 gun daha rica edecegim. :) Turnuva cuma gunu basliyor.

Bu arada Perth'in ilk besindeki 3. isim, Michael Hartnett, de turnuvada olmayacak. Bradley Ness, Justin Eveson ve Michael Hartnett Italya'da Elecom Sport Roma icin mucadele ediyorlar. Ligleri gectigimiz haftasonu basladi.

Norris'in Avrupa'ya gelip gelmedigini bilmiyorum. Ufak 1-2 arastirma, pesine yazi sizlerle insallah.
 
Yıldız Teknik de bir kere daha sessiz sedasız Engelsiz Aslanlarımızı Japonya'ya uğurladı.

Gecenin bir vakti Engelsiz Aslanlarımız için havaalanına giden bu cefakar ve mütevazı gruba ne kadar teşekkür etsek azdır.
 
Sevgili Can cok iyi hatirlatti.

Sanirim taraf olma, kosulsuz sevme taniminin en canli ornegi kendileridir. Hepsine helal olsun. Kisisel anlamda hepsiyle gurur duyuyorum. Ne kadar onemserler bilmem ama gercekten gurur duyuyorum.

Istanbul'da yasiyor olsam yaparim dedigim her seyi gerceklestiriyorlar. Sagolsunlar, varolsunlar.

Az gonderdik, cok karsilariz!
 
Şurada 1 sayfanın bile dolmaması hakikaten bu forum için tartışılmalıdır. Aslanlara başarılar. Bildiğim , izlediğim , anladığım kadarıyla onlar isterlerse bütün kupaları alırlar.
 
Şurada 1 sayfanın bile dolmaması hakikaten bu forum için tartışılmalıdır. Aslanlara başarılar. Bildiğim , izlediğim , anladığım kadarıyla onlar isterlerse bütün kupaları alırlar.

Sevgili Deniz,

Bu ilgisizligin kafamda bircok nedeni var. Once su turnuvayi atlatalim, butun bunlari tartisiriz.

Bu arada pek degerli adminlere sorayim: Maclar icin ayri ayri baslik acayim mi yoksa genel analizi bir tek buraya girip tek baslik uzerinden mi devam edelim?
 
Kusura bakmasınlar, bu ara fazla ilgilenemedik Engelsiz Aslanlarla. 3. kez kazanıp gelecekler bu kupayı şüphem yok bundan.

Şampiyon olmaktan bıkmadınız mı ?
 
Can ve Ernoyan'a çok teşekkürler.

Orada olmamıza vesile olan Kültür UNİ'den Oğuz'a büyük teşekkür borçluyuz.Daha bir çok üniversiteden arkadaşlarımızla birlikte uğurladık Engelsiz Aslanları.İnşallah daha kalabalık karşılarız.
 
Sevgili Ernoyan

Her maça ayrı konu açabilirsin,Şu an ilgi üst düzey olmasa da tunuva başladığında forum takımı elbette sahiplenecektir.
 
Yeni eklemeler ile birlikte takımın performansını çok merak ediyorum, takımı uğurlayamadık ama karşılamak nasip olur inşallah. Kalplerimiz sizinle..
 
Bu arada sanırım takım dün Kore aktarmasında Uçağı kaçırmış ve bir gün Kore'de kalmışlar..
 
Cumbaba zafer sarhoslugunun etkisi hemen gecmeli. Sahne sirasi onlara geliyor!

Dokuzuncusu duzenlenen Kitakyushu Cup (Kitalararasi Kupa)'a 3. kez katiliyoruz. Bugune kadar turnuvayi ust uste kazanan tek takim konumundayken, 2 sampiyonlugumuz bizi turnuvayi en cok kazanan takim olma onurunu yasatiyor. Rekorumuzu gelistirme, bir sene ara vermek durumunda kaldigimiz sampiyonlugumuza yeniden kavusma vaktidir.

Takimimiz su anda Japonya'da. Son hazirliklar yapilmakta. Muhtemelen 1-2 hazirlik maci da oynariz. Henuz bu konuda bilgi gelmedi ancak gelir gelmez sizlere iletecegim.

Turnuvaya bizim disimizda 3 takim daha katiliyor.

Perth Wheelcats - Avustralya
Miyagi Max - Japonya
Seul MG - Guney Kore

Rakiplerimiz icerisinde en guclusu Avustralya temsilcisi gibi gozukuyor. En onemli iki skor opsiyonunu ve 1.0 puanli en onemli oyuncusunu, Justin Eveson, Brad Ness ve Michael Hartnett'ten bahsediyorum, Italya'nin Elecom Sport Roma takimina gonderdiler. Bu uclu ayni zamanda milli takimlarinin da, Rollers, ilk 5 oyuncusudur. Geriye bir tek takimin 3. skor opsiyonu Shaun Norris kaliyor. 3 puanlik bir oyuncu. Onun da Avrupa'da bir takimla anlasmis olma ihtimali var ancak detayli arastirma yapmadigim icin oynuyormus gibi kabul ediyorum. Onu saymazsak genc veya kalitesi dusuk isimlerle mucadele edeceklerini soylemek yanlis olmaz.

Miyagi Max Japonya'nin en onemli temsilcilerinden ve Turnuva'nin ev sahibi ekibi. Bizim kalibremizde degiller. Tipki Guney Kore temsilcisi Seul MG gibi...

Bizi en cok zorlayabilecek ekibin Perth oldugunu soylemistim. Neticede bu bransta gelenek sahibi olan bir ulkenin takimi. Genel anlamda spor gelenekleri takdir edilesi. Dolayisiyla dikkatli olmakta fayda var.

Turnuva programi su sekilde:

Cuma - 7.00 - Perth Wheelcats
C.tesi - 5.00 - Miyagi Max
Pazar - 3.00 - Seul MG
Pazar - 8.00 - Final

Turkiye saatine uygun bicimde yazilmistir. Maclarimiz gecenin ya da sabahin korundedir. Beni uykusuz birakacaktir. Sanirim canli yayin yapacak bir yer buldum. Dogrulattigim an sizlere de iletecegim. Ayakta olanlar izlerler.

Kendi takimimizdan biraz bahsedelim.

Gidenler: Volkan Aydeniz ve Ramazan Kahriman (Bornova Barisgucu), Omer Gurkan (Vigo, Ispanya), Petr Tucek, James Mazzi (Sassari), Seyran Kurt
Gelenler: Ferit Gumus (Besiktas), Tristan Knowles (Valladolid, Ispanya), Piotr Luszynski (Zwickau, Almanya), Umut Unar (Engelli Yildizlar)

Gecen sezon genel anlamda Matt'in ve Ozgur'un organizatorlugunde, Filipski ve yine Ozgur'un bitirici oldugu, Tucek'in zaman zaman katki verdigi, Ismail ve Fikri'nin dunyanin en iyi 1.0 puanli oyuncularinan olduklarini ispatlarcasina oynamalari sayesinde kupalar geldi. Her seye ragmen hucumda zaman zaman tikandigimizi kimse inkar edemez. Bir baska problemimiz ise oyuncularimizin deli fisek olusu. Bazen saha icerisinde kontrollerini kaybediyorlar. :) Koc molalarla durumu kotarmaya calissa da saha icerisinde isi organize edebilecek bir adama da ihtiyacimiz var. Bu yonde 3 cok onemli isim ile anlastik.

Ferit ile baslayalim. Ferit daha cok boyali alanda oynayacak, orta mesafe sutlari oldukca iyi, ribauntlara katki verecek onemli bir isim. Zaman zaman boyun ve sirt agrilarindan cekse de (Bizdeki son senesinde bu problemleri yasamisti. Su an durumu nedir bilmiyorum.) derin kadromuz sayesinde en ideal sureleri bulacak ve bu anlarda en iyi oyununu ortaya koyacaktir. Puan: 3.0

Piotr Luszynski inanilmaz bir sporcu. Koc da ayni goruste. Saha icerisindeki Sedat Incesu olacak. Arkadaslarini dizginleyecek, organize edecek... Zwickau'dayken kocluk yapmis olmasi, Polonya milli takiminin kocu olmasi sanirim bu rolun hakkini verecegine dair cok onemli izler degil mi? Hafif all-around oyunuyla zaman zaman hucumu uzerinden cevirebilecegimiz onemli bir tecrube. Puan: 4.5

Tristan Knowles. Tribunlerin yeni sevgilisini takdimimdir! Hem muthis bir insan, hem de muthis bir oyuncu. Bu adamin yapamadigi yok. Yuksek yuzdeli dis sut sokar, oyunu kurar, yonlendirir, iceriden skor yapar, savunma yapar.. Yapar, yapar, yapar... Dunya uzerindeki en iyi 10 sporcudan biridir bu brans icin. Tribunlerle olan diyalogu ust duzeydedir. Oyun zekasi ust duzeydir. Mucadeleden asla kacmaz, pes etmez... Triple-double makinesdir... Daha nasil anlatayim? Cok sevecegiz... Ben sevdim bile. Puan: 4.0

Oyuncu puani yuzunden Ismail ve Fikri'nin onemli maclarda yine 40'ar dakika sahada kalacagini gorur gibiyim zira oyuncularimizin cogunlugu 4-4.5 puan civari.

Kisacasi, 3. Dunya sampiyonluguna az kaldi. Onlar icin uykusuz kalmak buyuk zevk olacak.

Galatasaray'in gercek ruhu!
 
Statuden bahsetmeyi unuttum.

4 takim tek devreli lig usulune gore karsilasacaklar. Ilk iki sirayi alan takim final oynarken, son iki siradaki takimlar da 3.luk - 4.luk maci oynayacaklar. Olay tamamen bundan ibaret. 3.luk - 4.luk maci yine pazar gunu saat 06.00'da.
 
2 Kez alınan bu kupanın birkez daha "Engelsiz Aslanlar" tarafından kaldırılması için hiçbir engel yok ortada. Birkez daha neden olmasın ? Başarılar takımımıza.
 
Takimimiz bugun Japon takimlarindan biriyle hazirlik maci oynadi ve mucadeleden 100-29 galip ayrildi. Takim ismini ve mac ayrintilarini ogrenmeye calisiyorum. Ulasabilirsem buraya aktaracagim.
 

Üst