Kitakyushu Kupası 1. Maç | Galatasaray 95 - 54 Dallas Mavericks

Türkiye’de Kıtalar Arası Kupa olarak bilinen, Japonya’nın Kitakyushu kentinde 10.su düzenlenen Kitakyushu Kupası’nın ilk gününde Engelsiz Aslanlar yarın sabah 07.00′da Amerika kıtasını temsilen kupaya katılan A.B.D. temsilcisi Dallas Mavericks ile karşılaşacak.

Vietnam savaşı sırasında bacağını kaybeden iki asker tarafından Dallas Raiders olarak 1972 yılında kurulan takım, 1981 yıllında NBA organizasyonlarından Mavericks himayesine altına girdi. 30 yılı aşkın süredir Mavericks organizasyonun önemli bir parçası olan takım, Ulusal Tekerlekli Sandalye Basketbol Ligi’nin (NWBL) önemli takımlarından bir tanesi.

“It’s ability, not disability that counts!” mottosuyla yola çıkan, sadece spor değil sosyal sorumluluk bütünü olan Dallas Mavericks kadrosu hakkında yapılan araştırmaları maalesef sonuçlandırılamadı. Tahminen ABD Ulusal Takımı oyuncularının bir kısmını bünyede barındırıyor olması. Yalnız bu bile maçın nasıl geçeceğini tahmin ettiremiyor.

Engelsiz Aslanlar ise 11 kişilik kadro ile Japonya’ya gitti. Kadromuzda şu oyuncular bulunuyor:

Murat Yazıcı (1.0 Puan)
Fikri Gündoğdu (1.0 Puan)
İsmail Ar (1.5 Puan)
Matt Scott (2.5 Puan)
Mustafa Korkmaz (3.0 Puan)
Sofyane Mehiaoui (3.0 Puan)
Ferit Gümüş (3.0 Puan)
Özgür Gürbulak (4.0 Puan)
Tristan Knowles (4.0 Puan)
Mateusz Filipski (4.0 Puan)
Piotr Luszynski (4.5 Puan)

Takımımız Japonya’daki ilk gününde organizasyon dahilinde çeşitli etkinliklere katıldı.
 
İlk yarıyı 58-33 önde tamamladık. İstatistikler elimde yok ama gördüğüm kadarıyla Fifi ve Luszynski en skorer oyuncularımız.

Rakibin 23 numaralı oyuncusu düşük puanlı oyuncularımızla ileride tutup, baskı yaptığımızda rakibimiz çok bocaladı. Sofyane - Fifi (Tristan) - Piotr üçlüsünün hücum dengesi de cabası.

Japonya'da işler yolunda. Elbette hatalarımız var ancak sezon başı olduğunu unutmamak gerekiyor. Bu takımın potansiyeli çok büyük.
 
3. çeyreği 77-36 önde tamamladık.

Sofyane ve Mustafa bu takıma çok şey katacak. İkisini de izlemek keyifli. Matt de uzun süre sonra Galatasaray formasıyla sahadaydı.
 
Sedat İncesu: İlk maçlar her zaman zordur. Amerika şampiyonuna karşı oynadık. İlk başta zorlandık ancak kendi oyunumuzu oynamaya başlayınca maçı kazandık. Maç maç gidiyoruz. Tüm turnuvayı düşünmüyoruz. Her geçen maç daha iyi oynamak istiyoruz.
 
Who's Next?

Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol takımı Kitakyushu Kupası’ndaki (Kıtalar Arası Kupa) ilk maçında ABD temsilcisi Dallas Mavericks’i 95-54 mağlup etti.

Maça İsmail – Fikri – Özgür – Ferit – Filipski beşiyle başladık. İlk çeyrekte hücumda yaptığımız top kayıpları, savunmada yapılan fauller ile zorlandığımızı söyleyebiliriz. Luszynski ve Sofyane’nin oyuna girmesiyle daha dengeli hücum etmeye başlayan takımımız çeyrek sonuna doğru oyuna ağırlığını koymaya başladı ve ilk çeyreği 23-19 önde tamamladı.

İkinci çeyreğe düşük puanlı oyuncularımızın ön alanda uyguladığı baskı ile başladık. Rakibin etkili oyuncularından 23 numaralı oyuncuyu kendi sahamıza geçirmeden üçe dört ya da üçe üç hücumları savuşturmak için uğraştık. Yaptığımız bu baskı oldukça işe yaradı. Buna bir de sahadaki beşimizin dengeli hücumu eklenince ilk yarıyı 58-33 önde tamamladık. Sofyane Mehiaoui Galatasaray forması ile çıktığı ilk resmi maçta ilk basketini bu periyotta buldu.

İkinci yarıda farklı bir beş ile sahadaydık. İsmail – Matt – Mustafa – Sofyane – Ferit ile oyuna başladık. Özellikle İsmail’in Şampiyonlar Kupası’nda 1.5 puana yükselmesi ile bu ya da benzeri beşlerle sahada olmak bizim için zaruri olacak. Bu çeyrek ile ilgili en önemli not rakibi 3 sayıda tutmamız. Aynı zamanda Mustafa Korkmaz da Galatasaray forması ile çıktığı ilk resmi maçında ilk basketini bu çeyrekte buldu. Çeyrek sonuna doğru Fikri ve Luszynski’nin oyuna girmesi ile yorulan rakibimiz karşısında hücumda biraz daha rahatladık ve çeyreği 77-36 önde tamamladık.

Son çeyrekte skorun vermiş olduğu rahatlıkla savunma vidaları biraz gevşedi. Özgür ilk çeyrekte kötü düşmesine rağmen bu çeyrekte tekrar oyuna dahil oldu. Sıkıntılı bir durum olmaması sevindirici.

Tüm oyuncularımızın süre bulduğu maçta Sofyane, Mustafa ve Piotr ön plana çıkan isimlerdi. Fifi ve İsmail’in performansları da elbette göz ardı edilmemeli. Sofyane’nin varlığı ilerleyen dönemde Özgür’ü de oldukça rahatlatacağa benziyor. Mustafa’nın oyun görüşü de oldukça iyi. (6-7 asist yapmış olması gerekiyor.)

Sezonun ilk resmi maçını bu şekilde geçirdik. Özellikle ilk yarıda yapılan savunma hatalarına dikkat edilmesi gerekir. Her şeye rağmen sahip olduğumuz kadronun potansiyeli oldukça yüksek. Şimdi, sıradaki kim?
 
Livaneli´nin Asya - Afrika şarkısından uyarlarsak; kalbimizin yarısı buradaysa yarısı Kitakyushu´dadır..

Siz mücadele ediyorsunuz ya, armayı layıkıyla temsil ediyorsunuz ya... Ötesi umurumuzda değil. Gün gelir de es kaza kaybedersek sakın üzülmeyin, yensek de yenilsek de biz avuçlarımız patlarcasına alkışlarız sizi. Siz desteğin en iyisine layıksınız...
 

Üst