La Liga

Ligi bıraktığı bariz ortada Barca'nın Xavi,İniesta,Fabreegas 11'de yoklardı.Kenarda Tello oyuna girdi.Madrid çift haneli puan farkıyla özlediği şampiyonluğa ulaşacak bu sezon.
 
Real' in çirkef futbolcuları ve antrenörü (pepe-ramos başta olmak üzere) bana feneri anımsatıyor hep takım olarak, hırçın ve sevimsizler .

Bu sebebten ve oynadıkları futboldan dolayı Barca benim favorimdir, her ne kadar 10 puan geriye düşmüş olsalar da...
 
10 puanlık fark kapanmaz artık, Real Madrid'e hayırlı olsun. Barcelona artık Kral Kupası ve Şampiyonlar Ligi'ne ağırlık verecektir. Genç oyuncuların daha fazla oynayacağını düşünüyorum ligde bu saatten sonra.. Tabiki Barcelona'dan bahsediyoruz ama 10 puan önde olan takım da Real Madrid yani, futbolda mucizelere inanırım ama böyle bir mucizenin gerçekleşme ihtimali bence yok denecek kadar az..
 

Kimsenin yazmaması çok normal çünkü Real Madrid kazandı.. :)

Jose Mourinho gerçekten büyük hoca. İstediği zaman yapamayacağı şey yok futbolda. Real Madrid bu akşam gerektiği gibi oynadı ve istediğini fazlası ile aldı. Beraberlik dahi yetebilirdi fakat kazanarak hakettikleri şampiyonluğa ulaşmak için en büyük adımı attılar. Oyunculara tek tek bakarsak Madrid takımında kimse sırıtmadı diyebiliriz. Ronaldo'nun da çok fazla arzu ile oynadığını gördük. Barcelona'nın pas trafiğini kesmenin yanı sıra bence en önemlisi kademelerde ve arkaya sarkmalarda Madrid takımı dersine çok iyi çalışmış. Neredeyse bu şekilde pozisyona sokmadılar rakiplerini.

Barcelona için söylenecek birşey yok açıkçası şahsım tarafından. Çok pas yaparak, % 70 üzerinde topa sahip olunarak her zaman kazanamazsın. Bunu 4 gün içinde 2 kez ciddi mağlubiyetler ile anlamışlardır. Futbolu bana zevk vermiyor çünkü futbol iki taraflı bir oyun. Sen hep kendin oynamak istersen sıkıcı yapabiliyorsun bu oyunu. Elbette rakibi oynatsın, pozisyon versin demek değil bu ama topa sadece ben sahip olurum mantalitesi ile bazen yol alamayabiliyorsunuz.

Son olarak; Hala Madrid !
 
Net biçimde hakeden kazandı.. Guardiola kendince rotasyon yapmaya çalışıp saçma tercihlerde bulundu. Kazanıp bu gençlere şans verdik, onlara güvenmiştik tipi açıklamalar yapacaktı muhtemelen ama karşısındakinin Real olduğunu unutmuş zannedersem. Bu kadar fazla güveniyorsa elindeki bu isimlere Chelsea karşısında da Tello ve Thiago'yu oynatsın, yerse tabi.. Bunun haricinde yenilenemeyen oyun sistemi de var tabi, ben bile artık saçma paslardan bunalmaya başladım.. Real'in birkaç senelik şampiyonluk hasreti sona erdi böylelikle, tebrikler..
 
barcelona fazla makinalaştı. tamam herkes yerini biliyor ona göre oynuyor. hatta bakmadan bile misal sol kanada pas atsan orada bir barcelona'lının olacağından eminler. ama topa sahip olma saplantısı bazen baş ağrıtır. tamam real madrid'e karşı bu sistem gitti ama bir yere kadar. real'in futbolu hep daha hoştu. çünkü direkt kaleye gitme derdinde bir oyun. neden nba'yi seviyoruz çünkü avrupa basketbolunun tersine daha hücuma yönelik bir yapıya sahip.
 
Athletic Bilbao’yu deplasmanda Higuain, Mesut Özil ve Ronaldo’nun golleriyle 3-0 mağlup eden eflatun beyazlılar, ligin bitimine 2 hafta kala en yakın takipçisi Barcelona ile arasındaki 7 puanlık farkı koruyarak şampiyonluğunu ilan etti.

Jose Mourinho'nun demeçleri;


"Benim için önem arz eden tüm liglerde şampiyonluk kazandım. Ülkemin liginde ve Avrupa'nın en önemli 3 liginde şampiyonluğa ulaştım. Başka ülkede bir takımı şampiyonluğa taşımayı amaçlamıyorum. Beni motive eden başka lig yok."

"Takımım, tarihte en iyi futbol oynayan takımlar arasına girdi. Ancak bazı aydınlar dünyada tek bir tarz futbol olduğunu düşünüyor. Bu kişiler futbolu google'dan öğreniyor ancak hiçbir şey bilmiyorlar."

"Barcelona karşısında galip gelmek övgüyü hak ediyor. Büyük bir kulüpler ve öyle kalacaklar. Biz, çalışmaya devam edeceğiz ve gelecek sezon da şampiyon olmaya çalışacağız."
 
Bayadan beri foruma girip, yazmak nasip olmadı. Fırsatı bulmuşken yazalım da, sonra Barca yokken ortalıklarda yoklar muhabbeti yapılmasın arkamızdan :)

Guardiola'nın 4. senesiydi ve ilk 3 senede gelen bir ambargo vardı, bununla birlikte sürekli gelişen bir takım vardı. Takım öyle bir seviyeye gelmişti ki, artık daha iyiye gitmek için bazı şeyleri bozup, risk almak gerekiyordu. Bu da Guardiola'nın 3-4-3 denemelerini getirdi. Bu denemeler de belki şampiyonluğa mal oldu. Eğer macera aramaları olmasa bu sene de şampiyonluk gelebilirdi. Ama Barca ve Guardiola'nın sürekli gelişim ve pozitif oyun felsefesi uğruna bu denemeler gerekliydi. Aslına bakarsak müthiş bir Real Madrid sezonuna rast gelmeseler, yine şampiyonluk gelebilirdi. Ancak Real Madrid'in hakkını vermek lazım, müthiş bir performans ile sezonu sürdürdüler. Direk kaleye gidip, pozisyon bulma ve en kısa golleri atma konusunda ciddi bir uzman haline geldiler. Ronaldo, Mesut ve sezon devam ettikçe formunu bulan Benzema ile çok iyi bir uyum yakaladılar. Ronaldo muazzam istatistikler yakaladı, önemli etki yaptı ama işte öyle bir adamla aynı döneme düştü ki, gölgesinden kurtulmasının imkanı yok..

Messi'yi kıyaslamak amacıyla gerçekten bir başka oyuncuyla aynı cümlede kullanmanın bir manası yok. İnsanlıktan çıktı. La Liga'nın gol ve asist kralı. 36 maçta atılan 50 gol var ve bunun yanında da 17 asist.. Gerd Müller'in 67 gollük rekorunu tarihe gömdü, henüz 2 maç daha var ve 72 golü buldu. Söylenecek söz bırakmıyor..
 
Bu ilk 11 ile Barca'nın içinden geçerler ki topu en son kaleden çıkarıp santraya götürürken görürüz kendilerini. :D

Ha gol atarlar mı ? Fazlasıyla.

Ama yedikleri de attığından az olmaz..

Sağlam bir defans oyuncusu almaları lazım kesinlikle. Mascherano ile olmaz savunma. He iyi liberodur ama iyi stoper değildir.

Katılıyorum size bu konuda...
 

Üst