Michael Jordan Neden Efsane?

Sırayla efsaneleşmiş sporcuları bu konu başlığı dizisinde ele alalım. Sporcuları yetenekleri, başarıları, karakterleri, çığır açmaları, öncü olmaları, toplumsal figür haline gelebilmeleri vs açısından irdeleyelim. Ancak kısaca sizin için başlıca bir neden belirtmeniz de yeterli.

"Majesteleri" bu unvanı sadece yetenekleri ve başarılarıyla almadı. Bir katil içgüdüsüne sahip olup bu kadar estetik kalarak akılda kalan her muharebeden insan üstü bir başarıyle çıkması onu hep zirvede bıraktı. Zirveye çıktığında da gölgesinden daha yukarıda olma arzusundan da kendini geri koymadı. İşte onu dünya dışı bir varlıkmışçasına efsaneleştiren ve yaptığı sporda kendi dönemini bir milat haline getirip referans noktası haline gelmesine sebep olanlar bence özetle bu.

Sizlerin de fikirlerini alalım..
 
O zirveye çıktıktan sonra bırakmayışı çok acayip. Ben bu goat tartışmalarını pek sevmem zaten Jordan'ın kendisi de bu işler dönemseldir diyor. Ama Jordan'ın bırakıp döndüğü 1.5 sezonda diğer bütün takımların işte bizim zamanımız geldi söylemlerinin nedeni Jordan'ın olduğu dönemde şampiyon olamayacaklarını net bir şekilde bilmesi. Bu işte bayağı korkutucu.
 
Tarihin en iyisidir ama zirveyi bırakmayışından fazla hikaye çıkarılıyor. Zamanın en iyi kadrosu ve en iyi koçununda elinin altında oluşunu unutmamak lazım. Jordan ın yenilmezliğinden eğer bahsedilecekse o işin yarısıda Phil jackson a aittir.
 

Üst