Paola Egonu

'ÇOCUĞUM BENİM YAŞADIĞIM TİKSİNTİLERİ YAŞAYACAK, DEĞER Mİ?'
VakıfBank'ın yıldız ismi İtalyan basınına açıklamalarda bulundu. Yaşadığı ırkçı tavırlara tepki gösteren Egonu, bunun için çocuk doğurmayı bile düşünmediğini açıkladı. İşte o sözler;

''Çocuğumun siyah tenli olması durumunda, benim yaşadığım tüm tiksintileri yaşayacağını biliyorum. Karma bir cilde sahip olsa; daha da kötü! Beyazlar için fazla siyah, siyahlar için fazla beyaz... O halde çocuk doğurup, onu mutsuzluğa mahkum etmeye değer mi?''

'SAÇIM OLMADIĞI İÇİN DALGA GEÇİLDİ'
''Güzellik standardının benim beyaz olduğumu varsaydığım bir ortamda büyüdüm. Ve bilirsiniz; çocuklar çok sevimsiz olabiliyor. Her zaman en uzundum, siyahtım, bu buklelerle nefret edildim. Ne yazık ki; o zaman saçım olmadığı için benimle dalga geçildi.''

'Anaokulunda kötü muamele gördüğü zamana kıyasla bugün İtalya'da daha az ırkçılık var mı?' sorusuna İtalyan yıldız: "Hayır. Annem barda bir kahve istiyor ve onu soğuk veriyorlar, bankada beyaz arkadaşının girmesine izin veriyorlar ama onu vermiyorlar." dedi.

"Seni takdir etmeyenler kimler?"
"Örneğin neden İtalyan olduğumu sorarak bana hakaret edenler. Benim hakkımda, biz sporcular hakkında hiçbir şey bilmiyorlar"
'NEDEN SENİ TEMSİL ETMELİYİM'
''Benim hakkımda, sporcular hakkında hiçbir şey bilmiyorlar. Ne kadar mücadele ettiğimizi, ne kadar yorgun olduğumuzu, nasıl hissetmediğimizi bilmiyorlar. Bazen her şeye ara vermek istiyoruz ama olmuyor. Diğer mücadele geldiğinde zaferin tadını çıkaracak zamanım bile yok. Sonra biri bana yanlış cümle kurduğunu söylüyor ve ben de kendime soruyorum: Neden seni temsil etmeliyim? Hepsinden önemlisi bu iş aileme rahat bir hayat yaşatmamı sağlıyor. Kardeşlerimi okutup, hatta onları biraz şımartmamı sağlıyor."

EGONU'DAN ANKSİYETE NÖBETİ İTİRAFI: DÜN SPOR SALONUNDA OLDU
'Önceden bildirdiğiniz anksiyete nöbetlerinin üstesinden gelebildiniz mi?' sorusuna Egonu şu yanıtı verdi "Tam olarak değil. Bazen nedenini anlamadan buna daha fazla dayanamayacağımı hissediyorum. Dün spor salonunda oldu. Rahat değildim, sakin değildim."

'Bunun hakkında kimseyle konuştun mu?'
"Hayır, doktora gidip analize girmekten korkuyorum. Büyük bir şeyi gündeme getirmekten ve bununla nasıl başa çıkacağımı bilememekten korkuyorum. Ve çok kötü hissetmeyi göze alamam çünkü ne olursa olsun oynamak zorundayım."
 

Üst