Paul Dawkins

Galatasaray Basketbolu'nun inanilmaz adami, geriye cekilerek attigi stop-jumpshot (halk arasinda "sitap cem$at" olarak telafuz edilirdi)larin piri, ulu insan, buyuk basketbolcu Paul Dawkins


007.jpg



006.jpg



008.jpg


Boyunlardaki walkmanlere dikiz :)
 
Billy ile eşleşmesi süper. Bu Billy denen elemanın lakabı "şeytan" mıydı neydi. Zoban ellerine sağlık baska varsa onları da koy. BU Ray Rhone u çıkaramadım yalnız. Oynadı mı bizde?

Nur Gencer de HAcı Baba gibi çıkmış bu arada :D
 
Nur Gencer'li fotoda haberi yazan muhabbire de dikiz :)
Ihsan Topaloglu ...

Arsiv derleme calismalari esnasinda ele dusenler. Birkac tane daha var.

Sampiyon Kadro

001.jpg




Efsane Spor Sergi gunleri..
Hayatta bu kadar ozlenen bir yer var midir acaba.

002.jpg


Micheal Scearce, bir baska efsane
Ayakta en sagda, uzun boynuyla...

004.jpg
 
yaa valla çok güzel görüntüler..yaa allahım biraz daha erken dogsaymışım dedim valla.. bide tribünlere dikkat ettiniz mi..ahh ahhh... :?
 
dawkinsin üzerindeki o kırmızı forma muhteşem.
artık bu yıl içinde buna benzer kırmızı forma yaptırıp o formayla çıkmak lazım maçlara.
kırmızı forma KLASİKTİR Galatasaray basketbol takımı için.
bıktım ben bu kara ve beyaz formalardan.kırmızı formalı görmek istiyorum bizim takımı artık.
 
Dawkins baba'nın kısa bir NBA kariyeri de var. Utah a 10 turdan draft edilmiş (10. tur nedir yahu :D ) bir sezon kadroda yer bulup kısa da olsa süre almış. Hatta maçın birinde bir periyotta 30 kusur sayi atip kulüp rekoru kırmış. Daha sonra bu rekor Karl Malone tarafından kırılmış.
 
Eyvallah, aslan kardeşim çok sağol beni maziye
götürdün.
 
Dawkınsı tv den de olsa seyretme sansına sahıp olmus bır ınsanım.Buyuk oyuncuydu,cok buyuk.Rakıpler onu 10-12 sayıda tutunca macı kaybetselerde,sevınecek bır sey buluyorlardı.
Yalnız Mıchael Scearce olayı da ılgınctır.Karsıyaka macıydı sanırım,sıyah-beyaz ekran ve trt1 zamanı..... Spor programında bızım macı gosterırken spıker ''Mıchael Scearce'un ozel sovunu ızlıyorsunuz'' demıs ve aynı program ıcerısınde bu goruntuler tekrar yayınlanmıstı.Tahmınımce Scearce'un karsısındakı zavallı o mactan sonra parkelere veda etmıstır.
Mıchael'da buyuk oyuncuydu,yalnız bır lıg macında sakatlanmıs (belınde dısk kayması dıye hatırlıyorum) basketbol hayatı bıtmıstı.
Bu 2 buyuk oyuncuyu hatırlattıgın ıcın tesekkurler Zoban.
 
Bildigim kadariyla Michael Sceace'un son cok hazin oldu, bir sure tekerlekli sandalyeye mahkum yasadi ve daha sonra da bobrek yetmezliginden vefat etti (yklasik 4-5 yil once).

bu bilgiyi 2.-3. agizdan ogrenmis ve cok uzulmustum. Eger yanlis biliyorsam lutfen birisi beni duzeltsin, yanilmaktan oturu cok ama cook mutlu olacagim
 
Forumlarda o tip şeyler duydum ama öldüğüne ilişkin kesin birşey bulamadım. 3-5 sene önce Murat Murathanoğlu Amerikada yaşadığını ve kamu hizmetinde çalıştığını falan söylemişti yanlış anımsamıyorsam.
 
Dawkins bana çocukluğumda tek kanallı tv de basketbolu ve Armayı sevdiren isimdir..

Hele Spor Sergi Sarayı yıllarına dönmeyelim ordaki atmosferi tahta tribünleri konuşmaya anıları anlatmaya sayfalar yetmez..
 

Üst