Philadelphia 76ers

Forumda sixers için ayrı bir sayfa olursa iyi olur diye düşündüm.. burada geçmişten, bugünden ve gelecekten bahsedebiliriz..

80 li yılların başında fırtına gibi esen Sixers, 90 lı yılların ilk bölümünü uykuda geçirmiş, ikinci yarısında ise Allen Iverson ı draft edip yeniden heyecanlanmış ve 2000 li yılların başında contender olmuştu.. 2001 de Doğu Şampiyonu olan Sixers, Mutombo yu kadrosuna katmasına rağmen Shaq li Lakers a karşı çok fazla direnememiş ve final serisini 4-1 kaybetmişti..

Ardından GM Billy King in yaptığı bazı hatalar sonucu Sixers gerilemeye başladı.. Chris Webber aşısının tutmayışı, sürekli değişen coachlar ve Iverson ın bitmeyen mutsuzluğu artık bir reboulding yapılmasını şart kıldı..

Öncelikle takımın başına, Sixers organizasyonunun gelmiş geçmiş en iyi oyuncularından olan, eski point guardı Mo Cheeks geldi.. Ardından Chris Webberden kurtulundu. En sonunda beklenen hamle gerçekleşti ve Iverson Denver a takas edildi.. Tüm bu olan bitenin baş sorumlusu Billy King e de yol verilmesi ile GM koltuğuna Ed Stefanski oturdu..

Şimdi taze, genç ve oyuncu ilişkileri iyi bir coach, yeni bir GM, yeni bir süperstar ve genç bir takımla Philadelphia contender olmaya hazır.. Bu sene play-off a çok daha yukarıdan girmeyi istiyoruz..Bu sene doğuyu ilk 4 sıradan bitiren Boston, Detroit, Orlando ve Cleveland ın arasına girmek kolay olmayacaktır. Ama Philly nin bu sene daha çetin bir ceviz olacağına herkes inanıyor.. İşte kadromuz ve beklediğim-istediğim ilk 5..

PG ANDRE MILLER ( DR.DRE): Jason Kidd ve Steve Nash in ardından organizasyon ve takım oynatma kabiliyeti en yüksek guard.. ( C Paul ve D Williams yeni olduklarından saymadım) .. İş disiplini ve oyuncu ahlakı üst düzeyde.. Asist anlamınd ayapabileceklerinin bir üst sınırı yok.. Yetenekli.. Tek eksisi orta mesafe şutunun eksik olması, uzak mesafe şutunun ise hiç olmaması.. Yine de standartın üzerinde bir numara ve iştahlı, koşmayı seven gençler için bulunmaz bir nimet. Iguodala nın gelişiminde katkısı büyük..

SG Willie Green (Free Willie): 2 yaz önce Billy King den dev bir kontrat koparmak üzereyken, sokakta arkadaşlarıyla basketbol oynama aptallığına dalarak dizindeki bazı bağların kopmasına neden olan ve kendi karakterini baltalayan Willie bu takımın yegane şutörü olmayı sürdürüyor.. Tabi takımın en iyi şutörü olması , onu NBA standartlarında iyi bir şutör yapmıyor.. Vasat ama takım içinde en iyisi.. Pozisyonu için tecrübeli.. Takım içinde sevilmediği söylense de ilk beş başlamalı ve başlayacak sanıyorum..

SF Andre Igoudala ( AI the second): Sixers ın son 10 yılda draft ettiği ve adam akıllı bir şeyler alabildiği tek oyuncu.. Müthiş bir atletizme ve kazanma hırsına sahip.. Pozisyonu için iyi bir savunmacı ve ribaundçu ancak takımın genelinde olduğu gibi derin bir şut problemi var.. Şahsi idmanları ile bu açığını biraz olsun kapatsa da takımının liderliğine soyunduğu bir ortamda daha yüksek bir şut tehdidine sahip olmalı. Bu sene kontratını yeniledi ve iyi bir paraya imza attı.. Umarım bu paranın hakkını verecek bir oyuncudur..Ben öyle olduğuna inanmasam da ve yanlış olduğunu düşünsem de Philly önündeki 3-4 seneyi bu çocuk üzerine kurmuş görünüyor..

PF Elton Brand : Dalembert ile çift uzun oynayacaklarını düşündüğümden PF ye yazdım onu. Chicagoda oynadığından beri ligin kalburüstü uzunlarından oldu.. Size ı göz kamaştırıcı.. Pozisyonunun gerektirdiği her şeye sahip.. Sorunu daha çok mental.. İstediğinde, konsantre olduğunda durduramayacağı bir uzun yok.. Dışardan da tehdidi var.. Bu sene daha el üstünde tutulacağı, daha önemli rollere soyunacağı bir takıma geldi.. Gerekli güven aşılanır, gerekli motivasyonu alırsa doğunun en dominant uzunu olur.. Burada görev coach Mo ya düşüyor..

C Samuel Dalembert: Kontrat alıp üzerine yatma ekolünün Philadephia temsilcisi.. Çaylaklık zamanlarında uzun kolları, ekstra blok yeteneği ve boyuna göre müthiş olan sahayı koşma özellikleri ile çok iyi bir pivot olacağı söylendi ama hiç bir şey olamadı. İnişli çıkışlı bir grafik çiziyor.. Hücumda sık sık Cemal Nalgalaşıyor.. Bu adamın kontratının bize külfet olduğunu ve takas edilmesi gerektiğini hep düşünmüşümdür.. Yılda 10 milyon dolardan fazla alıyor ama verdiği bir şey yok.. Haitili olmasına rağmen bu yaz Kanada milli takımı için oynayacaktı ama orada da sorun çıkardı ve takımdan kovuldu.. Sorun da otel odalarının konforu ile ilgiliydi yanlış hatırlamıyorsam.. NBA de doğru düzgün uzun olmaması bahane değil.. Umarız Brand iyi başlar ve çok şeyler beklenen ve underrated görülen çaylak pivot Speights iyi başlar da Sammy ye yol verilir..

Görüldüğü gibi doğu için yeterli ve kalburüstü bir ilk beşe sahibiz .. Kenardan gelip destek verecek Reggie Evans geçen sene bize faydalı olmuştu.. Yine olmaması için bir neden yok.. Seneyi Avrupada geçiren Kareem Rush hem Andre Miller ı yedekleme adına hem de hiç olmayan dış şut, üçlük tehdidini oluşturma adına süper bir hamle. Kareem Rush tan çok şeyler bekliyorum.. Patlama beklenen sophomoremuz Thadeous Young var.. Uzunları yedekleyecek çaylak Speights var..Ve tabii takımın emektarı yedek guard Kevin Olie var.. İki sene önce çok iyi maçlar çıkarırken sakatlanan ve geçen sene neredeyse hiç oynayamayan Shavlik Randolph de çok ihtiyacımız olan, ekstra ribaund yeteneğine sahip, savaşan, her topa atlayan , futbol tabiri ile tekmeye kafa uzatan bir adam.. Ondan da bir şeyler bekliyoruz..

Bu seneki olayımız bu.. Hala 2 numarada sıkıntılarımız var.. Belki Green yerine Rush ile de başlayabiliriz ama buraya bir adam gerektiği de kesin..

Olaylar geliştikçe, geçmişten ve gelecekten burada konuşmaya devam ederiz..
 
Re: Philadelphia 76ers yeniden geliyor..

bu topic kilitlensin boşuna açılmiş bi topic sixers dan bişey olmaz boşuna ümit yaratıyor forumda,zaten forumdaki sixers lı sayısı korku yaratcak seviyeye yani 5 e ulaştı :) bide bu pennyslvania gurbetçilerinin sixers muabbeti çekemem :D
ayrıca bi warriors topiğ açmanın vaktinin geldiği belli 2 transfer yapan topic açıcak cesareti buluyorsa :)
 
Re: Philadelphia 76ers yeniden geliyor..

valla esercim bu seneden itibaren biz de kafaya oynarız bu bir.. 5 şu forumda NBA i takip edenler arasında iyi bir rakamdır.. Bu iki.. Biz buna Californialılar gibi TOPic değil başlık deriz bu da üç..
 
Re: Philadelphia 76ers yeniden geliyor..

takımın en büyük yıldızı louis williams ı nasıl atlarsın.takımın şu an en büyük skor opsiyonu
 
Re: Philadelphia 76ers yeniden geliyor..

olm bu seneki sixers warriors maçlarında kan çıkar forumda :D
topic olayınıda abartma nerdeyse Türkçemize girmiş bi kelime ok. lets drop ths discussion :D
sixers bi yarım kadro kurdu; bi anda millet havalara girdi yazık olacak hayallere :)
 
Re: Philadelphia 76ers yeniden geliyor..

bu arada reggıe evans geçen ilk 5 başladığından şutunu çok geliştirdi.serbest atış yüzdesi 45 lerden 60 lara taşıdı ilk isabetli üçlüğünüde bu sezon attı.ama bi pf olarak bloğunu düzeltmesi gerekiyor.0,1 ne ya nba de hiç bi oyuncunun ortalaması 0,1 den düşük değilki louis williams bile 0,2 yle kapadı sezonu. :ehue
 
Re: Philadelphia 76ers yeniden geliyor..

Bence de 76'ers bu sene iyi bir takım kurdu... Yalnız Jason Smith'in sakatlığı önemli, onun yerine yedekte katkı sağlayacak bir uzun takviyesi lazım takıma. Çaylak Marreese Speights için de çok olumlu şeyler duyuyoruz... Bu sene iyi iş yapacaklarını düşünüyorum
 
Re: Philadelphia 76ers yeniden geliyor..

New York veya Chicago'lular bana özel mesaj atarsa çoğunluğa ulaşıp başlık açabiliriz. :shock:

Şaka bir yana gelir mi gelemez mi bilemiyorum. NBA konusunda tecrübeli değilim pek. :)
 
Re: Philadelphia 76ers yeniden geliyor..

ben burak ceyhan ve ömür rockets lıyız başlık açmak için 2 rockets lıya daha ihtyacımız var.yarına kadar bu başlığa geldim demezse 3 kişi olarak rockets değerlendirmesini yazıcağız.[yazı hazır siz bekliyoruz]
 
Re: Philadelphia 76ers yeniden geliyor..

yani eser bir 5 kişi esprisi yaptı diye bu kadar uzatmanın anlamı ne anlamadım.. ben bildiklerimi okuduklarımı paylaşmak için açtım.. forum kurallarına aykırı bir durum varsa kapatılsın..

ayrıca bu forumda başlık açmak kontrol altına alınacaksa bu başlık , kapatılacak ilk başlık olmaz sanırım.. burası forumun nba bölümü ve nba in bir takımını yazdım, yazacağım.. nba den hangi guard galatasaraya gelsin, en iyi smaç vuran oyuncu ( howard hariç ), en iyi turnike atan oyuncu ( hornacek hariç) v.b başlıklardan daha faydalı ve reel olduğunu düşünüyorum..
 
Re: Philadelphia 76ers yeniden geliyor..

Emre abi şakasına dedik yahu sen de ya :)
En azından ben öyle dedim ;)

Ayrıca ben de bu bölümde ilgilenebilecekler varsa gerçekten her takım için konu açılabileceğini düşünüyorum :)
 
Re: Philadelphia 76ers yeniden geliyor..

ya keremcim abarttıysam özür dilerim, erdaldan da özür dilerim ama yani sanki forumla çok alakasız bir şey yazmışım gibi bir hava estirilmiş.. ben her sabah yarım saat philadephia gazetelerine bakıyorum, hoopshype okuyorum.. bu takımla ilgili her şeyit akip etmeye çalışıyorum.. meraklısı için yazayım dedim.. başımıza gelmeyen kalmadı.. gerçi bunlar hep o eser atalay denen adamın başının altından çıkıyor.. sanki forumda binlerce nba takipçisi var da bir biz 5 kişiyiz :)
 
Re: Philadelphia 76ers yeniden geliyor..

işte bu bee emre gerçek philly asabiyetini gösterdi yıllardır o formayı takip edipte agresif olmayan adam görmedim :):):) barkley emrenin içinde reerkane oldu
sixers başlığı kapatılır mı ya daha bak burada kaç kişi basketboldan soğuyacak,yediğini yutacak,ağlayacak, yazın phillyler sezon başlasında siz girin bi 0-6 falan her zamanki gibi ben o zaman görürüm sizi,iggy de zaten nerde haber alınamıyormuş adam kayıp,kanlıcadan çıkar bu gidişle
istanbul sixerslılar yardımlaşma ve dayanışma derneği başkanı emre bey:size bi link ekliyorum gün geçmiyorki bi ex veya faal philly bi b.. bulaşmıyo aha buda bu haftaki 'bakalım hangi philly bu hafta hapse atılacak' sorusunun cevabı-bu seferki çok ayıp ama drug-veya karısını tekmelemeden öte :(
http://sports.yahoo.com/nba/news?slug=a ... &type=lgns
 
Re: Philadelphia 76ers yeniden geliyor..

yediğini yutmak: yazarın deyimleri çorba edip küçücük beyninden çıkarttığı ne anlama geldiği belirsiz laf
gerçeği:söylediğini yutmak
swallow a shit u did :D
 

Üst