Roberto Mancini

Kariyeri başarılarla dolu olan Mancini, Inter'e 3 lig şampiyonluğu, Manchester City’ye 2010-2011 sezonunda FA Cup, 2011-2012 sezonunda Premier League ve aynı yıl FA Community Shield şampiyonu yaptı. Lazio'da 2002 yılında teknik direktörlüğüne getirilen Mancini takımına İtalya Kupası'nı kazandırdı.Bu arada İtalyan teknik adam, daha öncede 2000-2001 yılında Fiorentina teknik direktörlük görevinden ayrılan Fatih Terim’in yerine gelmişti. Mancini, Galatasaray'ın başına geçmesi halinde, Terim ile ikinci kez halef-selef olacak.

FUTBOLCULUK KARİYERİ DE BAŞARILARLA DOLU

49 yaşındaki Roberto Mancini İtalyan teknik adam Roberto Mancini, futbol kariyerine 1981 yılında Serie A takımlarından Bologna’da başladı. 1982’de Sampdoria’ya transfer olan Mancini, 1997 yılına kadar bu takımda oynadı. Burada Gianluca Vialli ile dinamik bir forvet ikilisi oluşturan Mancini, takımının 1991’deki tek lig şampiyonluğu, dört İtalya Kupası ve 1990’da Kupa Galipleri Kupası’nı kazanmasında önemli rol oynadı. Sampdoria’da oynadığı zamanlarda Mancini, takımda söz sahibi bir oyuncuydu ve Sven-Goran Eriksson ve David Platt gibi isimlerin takıma transferinde etkili oldu. Sampdoria’daki oyunculuk yıllarında maç dışındaki agresif tavırlarıyla tanınan Mancini, Trevor Francis, Liam Brady ve Juan Sebastian Veron gibi futbolcularla tartışmalar yaşamıştı.

1994 yılına kadar İtalyan Milli Takımı’nda da oynayan Mancini, 1994 Dünya Kupası’nda yedek kulübesine çekilince, Milli Takım Teknik Direktörü Arrigo Sacchi ile tartıştı ve takımdan ayrıldı.

TEKNİK DİREKTÖRÜLÜK KARİYERİ

Sampdoria’nın ardından Lazio’ya geçen Mancini, burada Sven-Goran Eriksson’ın yardımcısı olarak da görev yaptı. Eriksson, Mancini’nin en başından beri teknik direktör olmak istediğini belirtiyor ve şunları söylüyor:

"Mancini, teknik direktör, malzemeci, otobüs şoförü idi, herşeyi o yapıyordu. Sampdoria’da oynarken, her antrenmandan önce takımı denetlerdi. Ona maçtan önce kendisini yormamasını söylerdim fakat o yine bildiğini okurdu."

Teknik direktör olarak ilk çalıştırdığı takım, Fiorentina oldu. 2001-2002 yılları arasında takımın başında bulunduğu sırada, Fiorentina, mali sorunlarla boğuşuyordu. Bu görevi sırasında zaman zaman oyuncu kadrosuna da giren Mancini, bir müddet para almadan çalıştı. Rui Costa ve Francesco Toldo gibi önemli oyuncuları satmak zorunda kaldığı için ölüm tehditleri aldı. Buna rağmen, 10 ay içinde Serie A’dan küme düşme tehlikesiyle karşı karşıya olan takımı, İtalya Kupası’nı kazanacak seviyeye getirdi.

2002’de Lazio’nun teknik direktörlüğüne getirilen Mancini, burada da mali sorunlarla karşılaştı ve Hernan Crespo ve Alessandro Nesta gibi önemli futbolcuları satmak zorunda kaldı. Bununla beraber, Lazio’yu çalıştırdığı ilk sezonda takım UEFA kupası yarı finallerine ulaşmayı başardı.

Mancini, 2004’te Inter’e geçti ve takım 1989’dan beri İtalya liglerindeki ilk kupasını kazanmayı başardı. Inter’de dört sezon boyunca büyük başarılara imza atmasına rağmen, Şampiyonlar Ligi’ndeki başarısızlıktan dolayı Inter’in başkanı Massimo Moratti ile arası açıldı. 2008 yılında takımdan kovulacağı dedikodularının çıkmasının ardından Mancini, 2007-2008 sezonu sonunda istifa edeceğini açıkladı fakat daha sonra bu kararın vazgeçti. 29 Mayıs 2008’de görevine son verildi. Inter’le sözleşmesi gereği 2009 yılına kadar herhangi bir takımı çalıştıramayan Mancini, 2009’da Manchester City’e transfer oldu. Mancini, burada da takımını başarıya taşıdı ve Manchester City, Premier Lig tarihindeki en iyi noktada, beşinci sırada, tamamlamayı başardı.

Mancini’nin teknik direktörlük stilinde ise savunmaya önem vermesi dikkat çekiyor. Manchester City’i çalıştırdığı sırada verdiği bir röportajda, Mancini şunları söyledi:

“1-0’lık galibiyetleri seviyorum. Gol yemezseniz ve takımınızda Dzeko, Tevez ve Silva gibi oyuncular varsa yüzde 90 kazanırsınız.”
Yine Manchester City’i çalıştırdığı zamanlarda Mancini, uyumsuz oyuncuları performanslarını düzeltmeye teşvik etmek yerine, takımdan çıkardığı için eleştirilere maruz kalmıştı.

Mancini, özel hayatında dindar bir Katolik olarak biliniyor. Eşi Federica’yla 28 yıllık evliliğinde bir kızı ve iki oğlu bulunan Mancini’nin oğulları Filippo ve Andrea Inter’in genç takımında ve Manchester City’in U-21 takımında oynadı.
 
Kapa bildirildimi? resmi sözleme yapıldımı? resmi siteden açıklandımı? Ahmet kardeşim sözüm sana değil sözüm her konuyu eksiksiz isteyen forum yönetimindeki bazı arkadaşlara sıkıntı benim açımdan yok ama onlar hep bir bahane bulup kilitlrdikleri için.
 
Bizim takımın en zayıf karnı neresiydi ; defansı. O kadar mücadele et ama basit saçma sapan yenen goller kahrediyordu bizleri şimdi Mancini iyi savunma yaptıran bir teknik adam bu yönden seviniyorum. Ne de olsa Drogba, Burak, Bruma, Wesley gibi hücum yönü çok iyi olan oyuncular var bi şekilde gol buluruz asıl sıkıntı defansta idi ben Mancini ile bu yönümüzün kuvvetleneceğini düşünüyorum.

Bizim Ülkeye gelip hücum yönünden takım kurmaya çalışanlar tabii bunda ellerindeki malzemenin de etkisi vardı pek başarılı olamadılar ve tabiiki sabırsızlığımızda bunda etkendi.

Del Bosque, Rijkaard, Hiddink gibi hocalar hücum futbolu ile bir yerlere gelmeye çalıştılar ama olmadı. Rijkaard'ın elinde Barış-Ayhan-Mustafa Sarp gibi yetenek ve oyun bilgileri kısıtlı elemanlar vardı mesela vs vs..

Şimdi Mancini de olay farklı. Tipik İtalyan anlayışı önce defans sağlam olacak. Ki ligimizin sertliği ortada iyi bir defans ile çoğu maçı alabiliriz , elimizde çok çok iyi bir kadro var. Mancini'nin bu kadrodan çok iyi işler çıkaracağına eminim. Yeterki şu defans olayına çözüm bulsun.

Bu arada unutmadan söyleyeyim Mancini hamlesi kadar önemli bir diğer isimde Ivan Carminati avrupanın en iyi kondisyonerlerinden birisi getirildi bu gözden kaçmasın harika bir hamle...
 
Öncelikle hayırlı olsun, umarım uzun yıllar bu takımın başında kalır, nice başarılar görür; Signor Mancini.

Benim en büyük arzularımdan biri, Fatih Terim gönderiliş şeklinin yanlışlığından dolayı, yönetime olan kızgınlığın Mancini'den çıkartılmaması ve destek verilmesi. Bu her şeyden öte Galatasaray için gerekli olan bir durum.

İkinci konu ise Mancini'ye "Mesut Bakkal" muamelesi yapılması ile ilgili, ilk önce bir ortaya koyalım; kimse hayrına bir adama gel, Lazio'yu, Inter'i, City'i çalıştır demez. Hadi öyle bir şey oldu diyelim, o adam böyle başarılı olamaz. Tarzını beğenirsiniz, beğenmezsiniz ayrı konu; ama bu Mancini'nin elit bir teknik adam olduğu gerçeğini değiştirmez. Şahsen benim de ilk tercihim olmazdı, ama dediğim gibi şu saatten sonra yapacak iş destek olmaz. Son yıllarda bakın bakalım, Ferguson'un United'ından hangi teknik adamlar şampiyonluğu çalabilmiş. İsimleri söyleyeyim ben; Arsene Wenger, Jose Mourinho, Carlo Ancelotti ve Roberto Mancini. Yani tarzını beğenmemek farklı, Mancini'ye hoca değil demek farklı bir olay.

Başarılı olur mu; bana göre ismi geçenlerden arasında riski makul seviyede olanlardan biriydi. Mesela ben Bielsa'ya istyordum, ama Bielsa çok daha büyük bir risk. Oyun tarzı, sistemi öyle hemen oturtulacak bir şey değil, bu da bizi ciddi sıkıntıya sokardı, sabır gerekirdi. Bu açıdan daha kısa vadede sonuç verme ihtimali olan bir seçim yapıldı. Mancini sağlam bir takım yapısı oluşturur, umarım başarılı olur.

Tekrar hayırlı olsun.

Galatasaray'ın Yeni Teknik Direktörü Roberto Mancini

B_18039_b.jpg


Galatasaray Sportif AŞ., Profesyonel Futbol Takımımızın Teknik Direktörlüğü için Roberto Mancini ile anlaşmaya varıldığını duyurdu. KAP'a gönderilen açıklamada şu ifadelere yer verildi.

"Profesyonel Futbol Takımımız Teknik Direktörlüğü için Şirketimiz ile Roberto Mancini arasında 2013-2014 futbol sezonundan başlamak üzere 3 futbol sezonu anlaşmaya varılmıştır. Buna göre Teknik Direktör'e, 2013/14 sezonu için 3.5 MEUR, 2014/15 ve 2015/16 sezonlarının herbiri için yıllık 4.500.000 EUR ücret ödenecektir. Eğer A Futbol Takımı bir futbol sezonunda Türkiye Ligi Şampiyonluğunu kazanır ve aynı sezonda UEFA Şampiyonlar Liginde çeyrek final oynamaya hak kazanırsa bir sonraki sezonun yıllık ücretine 300.000 EUR daha eklenecektir.

Ayrıca, Türkiye Ligi Şampiyonluğu durumunda 2013/14 sezonu için 1.250.000 EUR, 2014/15 ve 2015/16 sezonlarının herbiri için de Teknik Direktör'e 1.000.000 EUR prim ödenecektir. Türkiye Kupası Şampiyonluğu durumunda ise Teknik Direktör'ün görevde bulunduğu ve kazanılan her kupa için prim tutarı 500.000 EUR'dur. Şampiyonlar Ligi primleri; Teknik Direktör'ün görevde bulunduğu ve oynanan Çeyrek Final için 350.000 EUR, Yarı Final için 500.000 EUR, Final için 1.000.000 EUR, kazanılan Kupa için 2.500.000 EUR'dur (rakamlar kümülatif değildir). Avrupa Ligi primleri; Teknik Direktör'ün görevde bulunduğu ve oynanan Final için 300.000 EUR, kazanılan Kupa için 1.150.000 EUR'dur (rakamlar kümülatif değildir).UEFA Süper Kupa primi; Teknik Direktör'ün görevde bulunduğu ve kazanılan Kupa için 500.000 EUR'dur.FIFA Kulüpler Dünya Kupası primi; Teknik Direktör'ün görevde bulunduğu ve kazanılan Kupa için 300.000 EUR'dur."



____________________________________________

Bilgi: Roberto Mancini

B_18043_mancini-b.jpg


Roberto Mancini, 27 Kasım 1964 tarihinde İtalya’nın Ancona kentinde dünyaya geldi. Futbola Bologna’nın altyapısında başlayan Roberto Mancini ilk profesyonel sezonunu 1981-82 sezonunda yaşadı. Aynı yıl Bologna forması altında Seria A’da 30 maça çıkan Mancini, 9 gol atarak dikkatleri üzerine çekti. 1982-83 sezonunda Sampdoria’ya transfer olan Mancini, 15 sezon boyunca mavi-beyazlı takımın formasını taşıdı.

Sampdoria forması giydiği 15 sezonda 1 Kupa Galipleri Kupası ve 4 İtalya Kupası sevinci tadan Mancini, 1990-1991 sezonunda da kulübün tarihindeki tek şampiyonluğunda forma giyen oyunculardan biriydi. Aynı sezon şampiyon Sampdoria ligde 57 gol atarken, Gianluca Vialli 19 golle gol kralı oluyor, Roberto Mancini de ona 12 golle eşlik ediyordu. İkili takımın 57 golünün 31 tanesine imza koymuştu. Bir sezon sonra Sampdoria’nın efsane kadrosu tarihin ilk Şampiyonlar Ligi finalinde Barcelona ile karşılaşmış, Wembley’deki karşılaşmada Barcelona uzatma dakikalarında bulduğu golle kupaya uzanmıştı.

Roberta Mancini 15 sezonun ardından 1997 yılında kariyerindeki üçüncü takıma, Lazio’ya gitti. Mancini, 1998-99 sezonunda Kupa Galipleri Kupası, 1999-2000 sezonunda bir kez daha Seria A şampiyonluğunun sevincini tattı. Kariyerinin sonuna geldiğinde İngiltere’nin Leicester City takıma transfer olan Mancini’nin Leicester’de sahaya çıktığı 4 maç, aynı zamanda kariyerinin son karşılaşmaları oldu.

Roberto Mancini, 26 Şubat 2001 tarihinde ise teknik direktör olarak ilk imzasını Fiorentina’ya attı. Fatih Terim’in yerine teknik direktör olarak göreve başlayan Roberto Mancini, İtalya Kupası finaline kadar yükselmiş bir takım devraldı. İtalya Kupası finalinde Fiorentina, Parma’yı eliyor, Roberto Mancini teknik adamlık kariyerindeki ilk kupasını kazanıyordu.

Fiorentina’daki 10 aylık dönemin ardından Roberto Mancini daha sonra sırasıyla, iki sezon Lazio'yu ve dört sezon da Inter'i çalıştırdı. Roberto Mancini,1991 yılında takımdan ayrılan teknik direktör Giovanni Trapattoni'den sonra son 18 yılda Inter'de en uzun süre görev yapan teknik direktör oldu. Mancini bu süreçte, biri Juventus’tan alınan şampiyonluk olmak üzere Inter'e 3 şampiyonluk yaşattı.

Roberto Mancini 19 Aralık 2009 tarihinde ise Manchester City’de görevden ayrılan Mark Hughes’un yerine mavi-beyazlıların teknik direktörü oldu. 2010-11 sezonunda İngiltere’de Manchester City ile FA Cup şampiyonluğu yaşayan Mancini, bir sezon sonra ise Manchester City ile Premier Lig şampiyonluğuna ulaştı. 2012-13 sezonunda da Manchester City’nin başında olan Mancini, sezon sonunda görevinden ayrıldı.

 
Galatasarayımıza hayırlı olsun Fatih Terim'in gönderiliş biçimine hepimiz üzüldük ve tepki verdik.Ama artık önümüze bakmalıyız.Mancini ile ilgili benim fikrim ise kısa vadede başarı olacağını düşünüyorum.Ama uzun vadede bir plan yapılacak bir Hoca değil.Hocanın en iyi yaptırdığı şey savunma şunu da unutmamak lazım bu ligde iyi savunma yaparsan şampiyon olursun.O yüzden ben bu sene bizi lig deki hedefimize götüreceğini düşünüyorum.Umarım ben yanılırım kendisi uzun vadede başarılı olur.
 
hakeden oyuncuya süre versin yeterli zaten başarılı olur...

ama burak-dany-eboue-emre çolak hala o formayla sahaya çıkacaksa mancini'ye gerek yok aynı işi yılmaz vural da yapardı...
 
Çok sıcak baktığım bir isim değildi. Gerçi Jupp Heynckes dışında bahsi geçen isimlerden hiçbirine sıcak bakmıyordum; ama ne yapalım. Bu saatten bana sonra hayırlı olsun deyip başarılar dilemek düşer.

Mancini'nin eksilerini ben dahil pek çok kişi konuştu, yazdı. Artık biraz da bardağın dolu tarafından bakalım.

-Henüz 48 yaşında ve piyasası olan bir teknik direktör. Dolayısıyla, buraya yatmaya gelmiş olamaz. Mutlaka başarılı olmak isteyecektir.

-Defansa önem veriyor; ancak defans futbolu oynatmıyor. Belli bir tarzı da yok. Elindeki malzemeden en uygun takımı çıkartmaya çalışıyor. Bu durum, bizimki gibi handikaplı kadrolar için avantaj.

-Takımdaki oyunculardan hiçbiri Mancini'nin transferi veya "evladı" değil. Terim'de gördüğümüz belli oyuncularda (Hamit, Dany gibi) çok ısrar etme sorunu Mancini'de muhtemelen yaşanmayacaktır.

-Büyük ihitmalle takımı tek forvet oynatıp orta sahayı kalabalık tutmaya ve kanatları etkin kullanamaya çalışacaktır. Böyle olursa Burak ve Drogba'yı ileride birlikte oynatabilmek adına yaşadığımız sıkıntılara da son vermiş olur.

-Uluslar arası piyasadaki ismi sebebiyle transfer döneminde yıldız oyuncuları daha kolay alabiliriz. Zaten yönetimin de Mancini'ye transfer bütçesi konusunda söz verdiği konuşuluyor. AB işi de olursa, seneye bugünkünden çok daha ileride bir kadro izleyebiliriz.

Ümitli olmak istiyorum. İnşallah Mancini beklentileri boşa çıkartmaz. Tekrar hayırlı olsun.
 
Mancini gibi bir hocayı Türkiye ye Galatasaray getirebilirdi vede getirdi.

Ben inanılmaz buluyorum.Ünal başkan resmen show yapmaya başladı.

Bu arada kadın voleybol takımıda çok güçlenmiş.

Ben başkanı kusura bakmayın ama çok fazla destekiyorum yapılanları gördükçe.

Mancini nin Galatasaray a gelmeside çok mükemmel oldu.

Bu yönetimle Galatasaray ımız çok büyük aşama kaydediyor her branş ta.

Galatasaray lılık ve yönetim diye buna derim.

Gerisi hamasi yorumların ötesine geçmez.

İçimdeki huzuru anlatmama kelimeler yetmez şu an:))
 
Mancini gibi bir hocayı Türkiye ye Galatasaray getirebilirdi vede getirdi.

Ben inanılmaz buluyorum.Ünal başkan resmen show yapmaya başladı.

Bu arada kadın voleybol takımıda çok güçlenmiş.

Ben başkanı kusura bakmayın ama çok fazla destekiyorum yapılanları gördükçe.

Mancini nin Galatasaray a gelmeside çok mükemmel oldu.

Bu yönetimle Galatasaray ımız çok büyük aşama kaydediyor her branş ta.

Galatasaray lılık ve yönetim diye buna derim.

Gerisi hamasi yorumların ötesine geçmez.

İçimdeki huzuru anlatmama kelimeler yetmez şu an:))


Sevgili Ahmet abi bu nasıl bir abartı,bu ülkeye manciniden çok daha kariyerlisi geldi hatta mancini bir çoğunun yerini bile tutmaz.Gelen gidenden daha iyi diyorsan çok gülerim.
 
Mithat kardeşim gelen gidenden iyimi kötümü şu an bilemeyiz.

Mancini şu an Avrupanın en iyi 3 hocasından biri popülarite açısından.Onu Galatasaray agetirmek önemli bir şey.

Benim söylemek istediğim çok popüler bir hocayı bu yönetim kolayca getirebiliyor.

Galatasaray a uyum sağlarmı başarılı olurmu bunu bilemeyiz.

Hafızamı zorluyorum daha kariyerli kim merak ettim.

Delboske mi nedir onumu demek istiyorsun.Unutma o yaşlı bir arkadaştı.

Mancini daha genç ve bu yaşta çok popüler bir hoca.

Umarım Galatasaray da popülaritesini geliştirir.

Ben hakikaten iyi eyleri biraz abartırım.Bu doğru.Ama düşüncelerim daha iyi anlaşılsın diye.

Bü yaşıma kadar Galatasaray da bu kadar yönetim gördüm.Ünal başkan ın işini çok iyi yaptığını söyliyebilirim.

Başarılı iş yapana başarılısın demezsek duygusal davranmış oluruz.

Ben sadece Galatasaray a karşı duygusalım:))

Bu arada voleybol kadın takımız da çok iyi yapılandı:)
 
Mithat kardeşim gelen gidenden iyimi kötümü şu an bilemeyiz.

Mancini şu an Avrupanın en iyi 3 hocasından biri popülarite açısından.Onu Galatasaray agetirmek önemli bir şey.

Benim söylemek istediğim çok popüler bir hocayı bu yönetim kolayca getirebiliyor.

Galatasaray a uyum sağlarmı başarılı olurmu bunu bilemeyiz.

Hafızamı zorluyorum daha kariyerli kim merak ettim.

Delboske mi nedir onumu demek istiyorsun.Unutma o yaşlı bir arkadaştı.

Mancini daha genç ve bu yaşta çok popüler bir hoca.

Umarım Galatasaray da popülaritesini geliştirir.

Ben hakikaten iyi eyleri biraz abartırım.Bu doğru.Ama düşüncelerim daha iyi anlaşılsın diye.

Bü yaşıma kadar Galatasaray da bu kadar yönetim gördüm.Ünal başkan ın işini çok iyi yaptığını söyliyebilirim.

Başarılı iş yapana başarılısın demezsek duygusal davranmış oluruz.

Ben sadece Galatasaray a karşı duygusalım:))

Bu arada voleybol kadın takımız da çok iyi yapılandı:)

Abi çok uzağa ve yaşlılara gitme en basit frank reijkard Eğer elinde böyle bir kadro varsa gelen her hoca %70 başarılı olur,kadın voleybolu hakkında çok bir bilgim yok ancak kadın basketbolunda yaşadığımız aczide iyi biliyorum. Avrupanın en popüler 3 hocasından biri demişsin kafamda canlandırıyorum morinho,gordiola,villasboas,klop, conte malesef abi ilk beşde yok ama 10 belki.Yani yapılan çok büyük bir iş değil parayla hallettiğin bir iş.Acaba mancini 3 sene önce yerlerde olan bu takıma gelirmiydi.Teklifi kamera şakası sanırdı.
 
Ne Villas - Boas, ne de Conte daha popüler bir konumda değil Mancini'den. Ben çok takip edemedim bu transferi yurt dışı medyasından ama rast geldiğim bir iki yerde, "büyük iş, sürpriz" olarak nitelendiriliyordu. Bu açıdan bana göre de tarzını beğenirsiniz beğenmezsiniz Mancini'yi getirmek önemli bir iş. Ayrıca Mancini'nin diğer gelen isimlerden en önemli farkı, CL kariyeri beklenenin altında olsa da en zorlu iki ligde, İtalya ve İngiltere'de zafere ulaşmış, başarılı olmuş bir isim. Diğer gelen isimler genelde bu anlamda tek tip başarılar yakalamış isimlerdi, kimyalar tutmadı. Rijkaard, Del Bosque, Aragones İspanya'da başarılarını kazanmış isimlerdi, ve bizim ülke futbolunun o ekol ile bir kan uyuşmazlığı mevcut.

Sonuç olarak Mancini "elit TD" olarak nitelenen isimlerden biri, tarzı itibari ile de başarılı olması daha yüksek olasılık içerenlerden biriydi, ilk maçında da etki yaratıp, oyunu kilitlemeyi başardı.
 
Ne Villas - Boas, ne de Conte daha popüler bir konumda değil Mancini'den. Ben çok takip edemedim bu transferi yurt dışı medyasından ama rast geldiğim bir iki yerde, "büyük iş, sürpriz" olarak nitelendiriliyordu. Bu açıdan bana göre de tarzını beğenirsiniz beğenmezsiniz Mancini'yi getirmek önemli bir iş. Ayrıca Mancini'nin diğer gelen isimlerden en önemli farkı, CL kariyeri beklenenin altında olsa da en zorlu iki ligde, İtalya ve İngiltere'de zafere ulaşmış, başarılı olmuş bir isim. Diğer gelen isimler genelde bu anlamda tek tip başarılar yakalamış isimlerdi, kimyalar tutmadı. Rijkaard, Del Bosque, Aragones İspanya'da başarılarını kazanmış isimlerdi, ve bizim ülke futbolunun o ekol ile bir kan uyuşmazlığı mevcut.

Sonuç olarak Mancini "elit TD" olarak nitelenen isimlerden biri, tarzı itibari ile de başarılı olması daha yüksek olasılık içerenlerden biriydi, ilk maçında da etki yaratıp, oyunu kilitlemeyi başardı.

Burak kardeşim Mancini iki ligdede şampiyonluk kazandı bu doğru ama bakarsan inter o sene ben çalıştırsam en kötü 2. olurdu mancester city ise harcanan para ve alınan oyuncuları bir incele istersen karşılığı mucize iki gol ile gelen şampiyonluk ama bu sonucu değiştirmez adam şampiyon oldu.Ben diyorum ki! 3 sene önce başkan madem bu kadar büyük düşünüyordu ne o takıma manciniyi getiremedi.

Bu arada beğenmediğin conte italyada manciniden çok daha popüler bir isimdir.Villas boas hem yaşı hemde kazanımları bakımından avrupa da çok öndedir.Bunuda aldığı tekliflerden bakabilirsin,Mancini boşa çıktığında iki resmi teklif aldı biri sene başı monoco'dan ücreti pahalı geldi,diğeri biz bumu popülerlik avrupada.İsterim başarılı olsun sonuçta ben Galatasaraylıyım,ama o oynadığımız rakibi ezen futbolu zor görürüz mağlupken zor maç çeviririz.Bununda farkındayım.
 
Burak kardeşin söylediklerine katılıyorum.

Mithat kardeş Fatih Terime takılmış.Ya onu hepimiz seviyoruz.Burda bir sıkıntı yok.

Ama hayat bazan böyledir.Başkanla yıldızları barışmadı.Takımda huzursuzluk çıkacağına biri gitmesi gerekti.Başkan gidecek değil heralde.

Dolayısıyla Fatih Terim gitti.Bizim işimiz Galatasaray.Önümüze bakmalıyız...
 
Burak kardeşin söylediklerine katılıyorum.

Mithat kardeş Fatih Terime takılmış.Ya onu hepimiz seviyoruz.Burda bir sıkıntı yok.

Ama hayat bazan böyledir.Başkanla yıldızları barışmadı.Takımda huzursuzluk çıkacağına biri gitmesi gerekti.Başkan gidecek değil heralde.

Dolayısıyla Fatih Terim gitti.Bizim işimiz Galatasaray.Önümüze bakmalıyız...

Ahmet abi niye Terim'e takılayım benim için asl olan Galatasaray'dır.Ama Mancini eğer bir sistem takımı olacaksak yanlış isim başkan örneğin Marcello BİELSA'yı getirseydi o zaman derdim evet başkan uzun vadeli sistem takımı kurmayı amaçlıyor.Gelen hocanın ne bir sistemi var nede oyunu çok iyi okuyup anında müdahele kabiliyeti,dersen ki! yaşı genç öğrenir pardonda biz hoca yetiştirme okulu değiliz.Bir örnek city maçı dk.70 durum sıfır sıfır sahada aqulera ile balotelli var kenarda tevez ve dzeko adam kendi evinde oyuncu değiştiriyor balotelli çıkıyor james milner oyuna giriyor maç sonucu city mağlup şampiyonlukta büyük yara alıyor unitedi ortak ediyor.

Ben kafamdan yazmam hepsini takip ederim,bu benim şahsi görüşüm belki maçı 1-0 kazanırsın ama 90 dakika tırnak yersin.
 

Üst