ROLAND GARROS 2024

Roland Garros'un kaymak kısmı olan çeyrek finallere gelindi. Açıkçası ilk haftanın radından favorilerinde vites arttırmasıyla rengi arttı turnuvanın. Çok fazla sürpriz de olmadı favoriler yoluna devam ediyor. Nadal'ı favori olarak görmüyordum sakatlık sonrası ve seribaşı olmadığı için ilk turdan Zverev'i çekip rakibinin çok ağır bir sakatlık geçirdiği malum yarı final sonrası onunla eşleşip kaybetmesi de manidar oldu. Djokovic ise dün 4.turda Cerundolo'ya karşı fırtına gibi başlayıp ardından kontrolü kaybederek 2.set başı aldığı tıbbi mola sonrası etkilenmiş olacakki 2. ve 3.seti kaybettikten sonra üstüne 4.sette de servis kırdırıp maçı kaybetme yolunda hiç ışık vermeden giderken rakibi maça 2 oyun uzaktayken servis kırıp bundan inanılmaz bir enerji bulmayı başararak bir kez daha nasıl bir winner olduğunu ve bunu nasıl bir mental güçle sağladığını gösterdi. Üstüne maç tie-break dahi oynamadanı 5.sete götürüp orda da servis kırarak başladıktan sonra avantajını kaybedip eşitlendikleri anda da yeniden fark yaratarak maçı almayı başladı. Üstüste 2 turda 2-1 geri düşüp maçları alması kendi adına iyiye işaret olsa da bu ardarda gelen 5 setlik maçlar onda nasıl bir etki bıraktı meçhul doğrusu. Üstüne maçları çok geç satte bittiği için dinlenme programını nasıl yapıyor ve vücudu diri kalabilecek mi hep soru işareti. Ancak tam da şimdi bu satırları yazarken yeni bir gelişme görüyorumki Djokovic Cerundolo maçındaki sakatlığının ciddiyeti nedeniyle turnuvadan çekilmiş bulunmakta. Bu şok edici gelişme sonrası turnuvanın favorileri arttı.

Kadınlarda ise Swiatek vs Sabalenka finaline doğru adım adım gidiyoruz gibi. Rakiplerine göz bile açtırmıyorlar. Uzun bir aradan sonra kortlara dönen Osaka 2.turda beklenmedik bir performansla maç sayısı bile atarak Swiatek'i az daha tablo dışına atacak olması dışında bu ikiliyi geçebilecek bir isim en azından toprak kortta görünmüyor. Osaka'nın çok iyi dönmesi de ayrıca sevindirdi doğrusu.

Akşam 21.15 sularında Alcaraz vs Tsitsipas maçı olacak eğer Tsitsipas yüzde yüzünü verebilirse iyi maç olmaya aday tavsiye ederim. Maçlar eurosport ve eurosport 2de ama yarı finalden yani perşembeden itibaren dmax de açık kanaldan verecek.
 

Üst