Seç, Beğen, Al!

Seç, Beğen, Al !

17 Nisan'da oynanacak TKBL Final Serisi 4.maçı öncesi akıl almayacak işler olmaya başladı. Maçın hakemleri 4 saat içinde tam 3 kere değiştirildi ve en sonunda Fenerbahçe' yi her zaman rahat ettiren Murat Biricik ataması yapıldı. Kimin talimatlarıyla hangi amaca hizmet böyle birşey yapıldığını oldukça merak etmekteyiz.
Sanırım bu sorumuzun cevabını yarın sahada alacağız! İşte 4 saat içinde değişen hakem listeleri:

1. Rüştü Nuran - Serkan Emlek - Uğur Özen

2. Serkan Emlek - Özlem Yalman - Uğur Özen

3. Murat Biricik - Serkan Emlek - Uğur Özen

3 Maç sonunda 62 faul atışı kullanan Fenerbahçe'ye karşı hakem arkadaşlarımızın Galatasaray'a sadece 33 faul atışını reva görmesini geçtik, artık iş iyice çığrından çıkmaya başladı. Birileri kafalarına göre hakem atayıp, maçın sonucunu masa başında belirlemek istiyor. Bizim tek isteğimiz herkes için "ADİL OYUN". Ama serinin başından beri ne yazık ki bunu göremedik. Görünen o ki 17 Nisan tarihinde de göremeyeceğiz. YAZIK!

GSbasket.Org
 
Hakemler sahadan çekilsin dedik, bize ana avrat küfür ettiler, cevap vermeye kalkıştılar. Gocundular hakem amcalarına laf dedik diye. Biraz daha yalanın, bir düdük fazla çalsınlar. Sizin yüzünüz kızarmaz, bize de bir şey demek düşmez. Galatasaray ile Fenerbahçe'nin mücadelesini izlemek istiyoruz dememiz, bu kadar sinirlendiriyorsa onları cidden tamamdır bu iş, onlar olmuş artık.

Yalnız, Biricik tüm çabalarına rağmen Abdi İpekçi'de kurtaramamıştı, eşeği sağlam kazığa bağlasınlar. Buyursunlar buradan yaksınlar.
 
Şimdi Aziz Yıldırım ve şurekasının, bununla beraber onu destekleyen Fenerbahçelilerin derin çelişkisine iyi bakın. İlk yarıdaki Karşıyaka maçında Ömer Onan faul bekledi faul çalınmadı ve hücümda Karşıyaka'dan sayıyı yiyip atamayıp yenildiler. Sonuç; Hakemler yüzünden kaybettik.
Maç 3. periyodun ortalarında neredeyse berabere iken Ömer Onan faul bekledi faul çalınmadı, koçları sahaya girdi hakemin yanına girdi teknik faul çalındı. Sonra Tutku sazı eline aldı kaybettiler. Sonuç; Hakemler yüzünden yenildik.
Şimdi ise herşey istedikleri gibi gittiği için hakem ne yaptıki ya, iki pozsiyonu yanlış verdi diye maç mı döner vs. vs.
İnsanlar kazanmak için omurgalarını dolaba asıp işlerine geldiği zaman tekrar giyip salyalarını böyle akıtıyor işte. Olayları doğru analiz eden Fenerlilier için değil tabi bu laflarım.
Hakemlerin bu kadar göz önünde olduğu bir seride yapılanlar başlı başına soruşturma sebebi. Kim ne yapıyor, nereye gidiyor belli değil. Buna dur diyecek insanda yok şuanda. En kötü tarafı burası.
Yarınki maçta psikolojik etmenler çok büyük yer tutacak. Ev sahibi takım lehine çıkacak iki tane düdükle bile herşey değişebilir. İpekçi'deki hakemler buna izin vermemişti. Faul olan veya hatalı yürüme olan pozisyonları çalmayarak hemde.
Yarın yine cümbüş hazırlanmış çok belli.
 
3 hakem kaç farklı kombinasyonla atanır bunu göstermek istemiş Federasyon Ygs öncesi gençlere destek olmak amacı ile bunda büyütecek ne varki!
 
İşin trajik tarafı sürekli deklare edilmiş hakem değişiklikleri her seferde. Hai madem değiştireceksiniz kendi aranızda tartışın ve son kararı verdikten sonra açıklayın. Ama yok önce açıklanıyor, sonra birileri beğenmiyor ve tekrar tekrar değiştiriliyor. Benim bugune dair tek umudum kızların insanüstü mücadelesi ve hepsinin katkı verip çok iyi oynaması. Yoksa 8 kişi ile oynayan rakibi hayatta yenemeyiz.
 
Galatasaray yönetiminin değişikliklerle ilgili bir açıklamasını yada herhangi bir girişimini gören, duyan oldu mu?
 
Tek şansları bu yoldu ve çok iyi kullandılar bugüne kadar. Şu atama fiyakosu, yüzsüzlüğün ulaştığı noktayı gösteriyor. Oturup setlerini bile hakemlerle birlikte hazırlayabilirler. Zaten elini kolunu kesseler gıkını çıkarmayacak bir yönetimimiz var, meydan boş.
 
MHK tam anlamıyla yüzüne gözüne bulaştırdı işi. Eskiden gizli kapaklı yapılırdı bazı şeyler, artık aleni yapmaktan çekinmiyorlar. Ne de olsa karşılarında yanıt verecek bir güç yok.
 

Üst