Şike İddiaları ve Basketbolumuza Yansımaları

Öncelikle konuyu tam olarak nereye açacağımı bilemedim , yanlış yere açmış isem şimdiden özür dilerim.

Evet sayın renktaşlar , abilerim...
Bildiğiniz gibi futbolda son bir kaç haftadır şike skandalı patlak verdi ve bu skandalın baş rol oyuncusu Fenerbahçe Spor Kulübü...

Her şey kesin ve net olmamakla birlikte şu anki tabloya baktığımızda 'şike' ile kupa veya kupalar kazanmayı kendine benimsemiş olan bir kulübün sadece futbol ile sınırlı kalacağını düşünmüyorum.

Bu konuda benim gibi düşünen bir çok kişi olduğunu düşündüğümden dolayı bu konuyu açtım.Bence şike soruşturması sadece futbol ile sınırlı kalmamalı diğer branşlarda da(özellikle basketbol ve voleybol) yapılmalı.

O zaman belki görürüz ''Beşi bir yerde'' mi ''Şike beş yerde'' mi?!
 
Basketbol ve şike başlığı pek doğru olmamış, biraz düzenlemek gerekti başlığı.

Basketbol şubesindeki rakibimiz bu branşta elde ettiği şampiyonlukları şikeyle değil Federasyon ve MHK ile işbirliği yaparak elde etti, özellikle de TKBL´de. Bu nedenle başlığı Kadın Basketbol bölümüne taşımak daha doğru olur.

Konu hakkında söylenecek fazla bir şey yok, her şey açık açık ortadaydı final serisinde. Futboldaki soruşturma kapsamında karşı yakadakilerin Murat Biricik ile yaptığı telefon görüşmelerinin de dinlemeye takıldığını umut ediyorum. Türk sporunu kirli oyunlardan arındırmak gerek, sadece futbolu değil!
 
Basketbol Federasyonunun su anki konumuyla Futbol Federasyonundan hicbir farki yoktur.Voleybol Federasyonunu ayri tutmak lazim orasi bagimsiz bir Federasyon.
Basketbolda mac sonuclari nasil etkilenebilir diye bir soru sormamiz lazim.Hakemlerin bir basket macinda sonuca etki edebilecek en onemli kararlari faullerdir.Bayan basket ve erkek basket final serilerine baktigimizda bu oyunun bize oynandigini gorursunuz.Ucuz faullerle savunmanizi dusururler ve erken 4 faul hakki doldurularak faul cizgisinden kolay sayilar bulma imkani verilir rakibe.Bize karsi yapilan fauller ise gormezden gelinir.Bu durumu kamufle etmenin yoluda kendi oyuncularina hakemin her kararina itiraz edin talimatinin verilmesidir.Fenerbahceli oyuncularin her pozisyonda hakem kararlarina itirazi sanki macta iki tarafada hakem hatalari yapiliyor imajinin olusturulmasi icindir.oguz ve omer onan gibi oyuncularin cok bariz belli pozisyonlarda bile israrla hakemlere itirazi baska turlu aciklanamaz.
Fauller bir detay olarak dursada bir maci bir takimdan alip obur takima vermenin en kolay yoludur.Tamika gibi WNBA in en iyi savunmacisini savunma yapamaz hale getiren bu faul dudukleridir.
 
Daha once yuzme federasyonuda Fenerbahcenin ukraynali yuzuculerini ayni sezonda hem ukraynada hem Fenerbahcede musabakalara katildiklari halde gormezden gelmisti.Oysa 2 farkli ulkede katilamiyorlar farkli klupler adina ayni sezonda.Ayrica Fenerbahceli yuzucunun doping yaptigi tesbit edilmesine ragmen bu yuzucunun aldigi dereceler iptal edilmeyerek FEnerbahceye sampiyonluk verilmisti yuzmede.YUzme federasyonuda incelenmesi gereken federasyonlardandir.
Masa tenisindede Fenerbahceye karsi bazi itirazlar yapildigini biliyorum.Bizim takimimiz olmadigi icin fazla ilgilenmemistim.AMa bizim olmadigimiz branslarda bu isleri cok daha kolay yaptiklarina eminim.
 

Üst