• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

Srebrenitsa katliamı

Puanları 0
Çözümler 0
Katılım
2 Ocak 2011
Mesajlar
585
Tepkime puanı
1
Konum
istanbul
@Serkan Türmen
Bu günlerde Avrupanın göbeğinde gerçekleşen bir soykırımın yıl dönümünü yaşıyoruz.
dün gibi aklımda sokaklara televizyonlar kurulmuştu İstanbulda,yardım paraları toplanıyordu,işden dönen ,yoldan geçenler sokaklarda kalabalıklar oluşturuyorlardı olan bitanden haber olmak için. Okul harçlığından kalan bozuklularımızı yardım kutularına atıyor ve çocuk aklımla Avrupadaki bütün müslümanların katledildiğini düşünüyordum ,büyüdüğümde anladımki çocukken haksız sayılmazmışım orta asyadan kafkaslara orta doğundan balkanlara müslüman topluluklarının azınlık olduğu heryerde zulüm ve işgence var, toplu mezarlar var.
Bu soykırımı untutmamalı unutturmamalıyız,bize hediye edilen özgürlüğün önemini anlayabilmek için,insanlık için.

Son olarakda İrlandalı ve muhafazakar katolik olmakla bilinen rock grubu Cranberries ,Bosna için zaman ayırırken, şarkı yaparken ,MTV ödül töreninde milyonların önünde Bosna diye bağırırken ,bizim "sanatçı" dediğimiz insanlar ne halt ediyordu diye sormakdan kendimi alamıyorum.

http://www.youtube.com/watch?v=0IDbibe4GSI



http://img20.imageshack.us/img20/7236/srebrenicalt8.jpg
 
Bizim sanatci dediklerimizin bircogu Bosnada soykirim yasandigindan bile habersizdir.
 
Bence insanlık tarihinin en utanç verici olayı budur..Bununla ilgili okuduğum herşey gözlerimin dolmasına neden oluyor hala..
 
Bende unutamıyorum o günleri heleki ortaokul yıllarında bosnalı bi kızın mektuplarından olusan bi kitap okumustum.
Aklıma geldikçe o satırlar hala gözlerim doluyor.
Büyük lider Alija İzzetbegoviç'in dediği gibi Katliamı ve soykırımı unutmayın çünkü unutulan soykırım tekrarlanır.
UNUTMADIK! UNUTMAYACAĞIZ!!!

http://www.facebook.com/profile.php...859729&set=o.10150259876876866&type=1&theater

Sevgili Sekan Türmen konu için sonsuz teşekkürler...
 
Geri
Üst