STSL 16.Hafta | Galatasaray 2-1 Trabzonspor

Maç: Galatasaray – Trabzonspor
Yer: Ali Sami Yen SK TT Arena
Tarih: 22.12.2013 Saat: 20.00
Yayın: Lig TV (Canlı)

Beyefendilerin canı isterse kazanırız, istemezlerse yine maç boyunca sinir harbi olacağımız bir maç olacağı kanaatindeyim.

Takıma başarılar.
 
Artik puan kaybına tahammülumuz olmadığının farkındadır inşaAllah futbolcularimiz.

Ben çıkacağımiz ilk 11i ve sistemi de çok merak ediyorum.

Allah utandirmasin inşaAllah...
 
Karabük Fenerbahçe'yi 2-1 yendi. Bu maç artık çok daha önemli. Kazanırsak puan farkı 8'e iner. :)
 
İşte bu! Baskılı oynadık ve 2-1 galip geldik. Puan farkı 8'e indi. Onur yerine başka bir kaleci olsaydı daha da farklı galip gelebilirdik.
 
-Takıma tebrikler, baskılı oynadık ve haklı kazandık.
-Drogba fazlasıyla gayriciddiydi, çok top ezdi ve hem rakip hem de hakemle çok konuştu. Hele ki Aykut ile diyaloğu çok yanlıştı, yakışmadı küçümser tavırlar.
-Selçuk topsuz alanda iyi çok koşuyor ama topla beraber eski formundan uzak.
-Korner organizasyonu konusuna çalışmalıyız, tüm kornerleri ön direkte eziyoruz.
-Alex Telles IStanbula gelmiş, herhalde alıyoruz. Umarım iyi bir oyuncudur.
-Onur KIvrak en iyi Türk kalecisidir bugün bunu fazlasıyla gösterdi.
 
Gel de geçen haftaki beraberliğe yanma... Gençlerbirliği'ni yensek şimdi puan farkı 6 olacaktı. İnşallah haftaya Kayseri Fener'den puan çalar, biz de Erciyes'i deplasmanda yeneriz ve devre arasına 6 puan farkla girebiliriz.
 
Drogba belli ki gücünü koruyor. Avrupa ve ligde çok farklı. Juventus maçlarında tek başına maçları alan adam ligi pek takmıyor. Taktığı maçlarda da sahada kimse yok diye. Misal geçen haftaki Gençler maçı. Drogba yırtındı Melo ile olmadı. Ancak takım biraz kıpırdanıyorsa daha da ittireceğine düşük konsantrasyonla oynuyor. Bu da Burak Yılmaz'ın 1 kişi eksik oynatmasıyla can sıkıcı oluyor. Burak yine berbat ötesi oynadığı bir maçı bir kendisine çarpan top, bir ayak koyma ile 2 golle bitirdi. Burak hep kötü, Drogba boşlayınca ondan daha kötü olabiliyor ara sıra. Uzun zamandır Burak-Drogba çekilmez olmaya başladı.

Oyuna gelince bir maç 3lü bir maç 4lü. Bir maç 4-2-3-1 bir maç 4-3-3 falan. Sistem olmayınca hep zorlanıyoruz. Bugün 45 dakika berbat oynadık yine. Mancini'de iyi top oynatamıyor. Geldiğinden beri tek olumlu yanı rotasyonu genişletip adaletli forma vermek. Bugün ileri 3lü presi bırak yürüyerek oynadılar. Temposuz, durağan oynamaya devam ediyoruz. Pası atan boşa kaçmıyor en basitinden. Terim ile de böyleydi Mancini ile de aynı. İyice İtalyan takımına döndük. Mancini'nin kafasında ne var bilemiyorum ama maç sonu hala zamana ihtiyacımız var diyorsa işlerin yolunda gitmediği kesin. Umarım kafasında sistemini belirler. Nokta transferlerle sezonu kovalarız. İyi ihtimallerle bile bu kadar puan farkının kapanması zorken 2.yarıda da buna benzer devam edersek bu sezon zor biter bize.
 
Drogba eleştirilerine bende katılıyorum. Gereksiz yere ispat peşinde birşeyleri bu da bize çok sayıda top kaybına neden oluyor ve birçok pozisyon da selçuk,melo,yekta,sino top aldığında drogba nedense ofsaytta duruyor o taktiğini çözemedim.
 
35 yaşındaki adamın inişleri çıkışları olacaktır bence. Ama kötü oynadığına ben de katılıyorum. Fakat ufaktan bazı şeylerin de oturmaya çalıştığını görmek güzel. Mesela Mancini'nin '' ulan zaten kanat oyuncum yok. O yüzden bizim göbekten daha seri ve etkili çıkmamız lazım'' diye düşünerek Ceyhun'dan vazgeçip Yekta'ya yönelmesi beni sevindirdi. Emre Çolak'ta iş ahlakı olduğuna inansa eminim Emre'yi deneyecektir çapa olarak. Hemen öyle '' yok artık Ali Sami'' demeyin. Zaten Selçuk ve Melo varken orada Emre'nin görevi top çıkarmaktan ileri gitmeyecektir. Ve ne kadar yeteneklerinin farkında bile olmadığını düşünsem de bu tıfıl çocuk çok iyi bir pasör. Özellikle takımların üstümüze gelmediğini düşünürsek Emre'yi ben Mancini'nin değerlendirme ihtimali olduğunu düşünüyorum. Bir de şu 2 hafta çok çok önemli. Hani ligin kaderi diyoruz ya ; işte ligin kaderi şu an için bu 2 maçımız. 6 puan çıkarırsak işler lehimize değişir.
 
Kişisel tepkilerden öte geçen senelerde yaptığımız,karşı sahaya oyunu yıkma olayını yapamıyoruz.Böyle olunca daha geniş alanda oynamak zorunda kalıyoruz ve oyun yapısı git-gel'e dönüyor.Mumla arıyoruz Hamit'i :(
 
Sene boyunca her maç yaşadığımız senaryoyu yine görüyorduk nerdeyse Gökhan'ın hatasıyla. Baskıyı arttırırken birden yapılan basit hatadan yenilen gol.
Ve ayrıca Selçuk lütfen topla kendini artık. Şu oyunun gerçekten çok üzüyor bizleri.
 

Üst