STSL 28. Hafta | Galatasaray 1-0 Fenerbahçe

Maç: Galatasaray - Fenerbahçe
Yer: Ali Sami Yen SK Türk Telekom Arena
Tarih: 06.04.2014 Saat: 19.00
Yayın: Lig TV (Canlı)

Rüya gibi geçen iki sezonun ardından şampiyonluğa ambargo koyacağımızdan hepimiz adım gibi emindik. Hele ki ezeli rakibimiz şike soruşturması içerisinde boğulurken, bizim maddi manevi yükselişimiz bu düşünceyi perçinliyordu. Sezon başında yaşanan süreç, TDK Deyimler Sözlüğü´nde "kendi ayağına sıkmak" deyimine en güzel örnek olarak yer aldı.

Ezeli rekabetmiş, derbiymiş!.. Hedefsizliğin hedef olduğu bir sezonda klasik 3 puanlık maç söyleminden fazlası değil gözümde. Bu noktaya gelmemizde emeği geçen herkese de teşekkürü (!) bir borç bilirim.

Taraftar yönüne gelecek olursam, sezonun başarısızlığının faturasını tek bir tarafa çıkartmak anlamsız. Herkes önce kendi evinin önünü temizlemeli, yaşanan süreçte taraftarın da hataları var. Küfür etmeye, sahaya yabancı madde atmaya başlanacaksa yönümüzü sahaya değil tribüne doğru çevirerek başlamalı.

Son söz; Bana göre bugün tribünü çekici hale getiren tek şey "Efsaneler Anılıyor" etkinliğinde konuk isim George Hagi.
 
Birkaç maçtır inancımızı ve heyecanımızı kaybettik ama bu senenin en önemli birkaç maçından birine çıkacağımızı düşünüyorum. 2. olup şampiyonlar ligine direkt katılım artık en önemli hedef. Gelecek maddi katkıya ve oyuncu cazibesi için şampiyonlar ligine ihtiyacımız var.
 
En son hangi Galatasaray-Fenerbahçe maçında futbol izledik adam gibi hatırlamıyorum. Yazık bu ülke futboluna.
 
Sahada ve tribünde yaşananları onaylamak doğru değil de Fenerbahçe medyasının ve taraftarının bu durumdan şikayet etmesi de yüzsüzlüğün zirvesi olsa gerek! Kadıköy´de ne oluyorsa, bugün o yaşandı Arena´da, ne eksik ne fazla!..

İyi oynamadık, golü erken bulmamıza, rakibin yaklaşık 50 dakika 10 kişi oynamasına rağmen. Bu şartlarda üç puan iyi demekten başka söylenecek bir şey yok benim penceremde.

Ve Selçuk, gecenin kaybedeni... Neden?
 
Bilenen topçulardan allah razı olsun,sertlik muazzamdı.Fakat 2.yarıdaki oyunu ne olursa olsun kabul edemiyorum.

Selçuk hakkında fikirlerim sabit.Genel olarak çok formsuz ama bu maçta yuhlanmayı haketmedi.Tabi haklı veya haksız tepkiden sonra böyle bir hareket yapmasının açıklaması yok.En sevdiğim insanları böyle görünce içim parçalanıyor
 
Güzel bir galibiyet. Derbi galibiyetlerinin anlam kazanması için yeniçerilik yapmayı aklından geçirenin sırtına bu formayı geçirmeyeceksin. Fitne sokup beyin yıkayanlar da Galatasaray efsaneleriyiz diye dolaşıyor ortalıkta, işine baksın herkes..
 
Çok kötü bir maç,güzel bir galibiyet oldu bizim için.Ama en güzeli de saha içinde ki bu holiganizmi özlemiştim.Hep karşı tarafın bu davranışlarını görürdük,dün resmen ilk yarı Melo'nun önderliğinde rakibi döve döve yendik.Çok da güzel oldu bu.Ve Melo nun Emre ye verdiği ayar hiç bir zaman unutulmayacak.
Ve diğer bir şeyde umarım kendisinin verdiği formayı , Mancini sene sonuna kadar bir daha Selçuk'a vermez.Sene sonu da bakılır. Kendisi maç içindeki 3. kontraya çıkışta yine pozisyonu batırıp,artık sınıra gelindikten sonra yapılan protestodan sonra trip atmıştır,yanlış görmediysem Mancini ye küfür etmiştir.En sonunda da formayı çıkarıp vermiştir.Ve GS kaptanıdır bu insan. O na yapılanların on katı yapılanlar bir kere bile bu davranışı yapmamıştır.(Ayhan zamanında formayı öperek seyirciyi protesto etmiştir ama formayı öyle ortaya atıp kaçmamıştır.)
 
Dün akşam kazandık iyi de oldu.
Şampiyon olduğu halde ŞAMPİYONLAR Ligi'ne gidemeyeceği bir şampiyonluk kupası kaldıracak olan Fenerbahçelilerin kağıt üstündeki şampiyonlukları kursaklarında kaldı.
Emre hayatı boyunca sindiremeyeceği aciz bir duruma düştü.
Bu sene ne takım ne de tribünler şampiyonluğa konsantre olabildi.
Zaten bir takımın her yıl şampiyon olmasına imkan yok.
Bu sene bir an evvel bitsin de seneye yine ait olduğumuz ligde Türkiye'yi başarıyla temsil edelim.
 
Bu maç Selçuk ve Burak'a rağmen kazandığımız bir Fenerbahçe maçı olarak hatırlanacak.
 

Üst