• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

Sultanlar Ligi 12. Hafta | Eczacıbaşı Dynavit 3-0 Galatasaray Daikin

Şimdi tek tek anlatayım anlayabil diye.Ryk gelirse ihtimal olur yenebilirdik geçebilirdik demiştim bu mesajda da bu yazıyor dediğim gibi geçen sene ilk maçı biz aldık ikinci maçı fener aldı son maçı 3-2 fener aldı ve finale çıktı o seride Ryk olsa finalist bizdik Fener değil.Ryk olsa bu sene ilk devre maçı bizdeydi.Keşke Ryk falan olsaydı yenerdik Fener'i yenerdik tarzı bir şey dedim benimde aklımda ki evet öyle.Ama Ryk gelirse daha iyi oluruz hiç demedim zaten forumda Ryk transferi için gelirse 3-4 arası hedefleriz dedim öyle net bir idam olsa finalistiz derim 3-4 arası hedef koydurur seneye diyorum zaten çarptırmayın.Ever Fenerin sistemi çok kötü bu batırıyor son yıllarda voleybola en çok para harcayan takım İmoco başkanı kendi senelerdir diyor iki İstanbul kulübü yani Fener ve Eczacı kadar bütçemiz yok diye voleybolun en çok para harcayan takımı ama hedefleri de CL yi alamıyor çünkü sistemleri yok.Bu sistemsizlik yüzünden geçen sene az kalsın eliyorduk 1.2 milyon bütçeli kadro maliyeti ile.Haak alırsak kupa hedeflerdik diye yazdım y Haak gelmeyince bari Ryk gelsin ilk 3 yarışında kalalım yoksa diğer sene CL hayal diyorum sanki Ryk istiyorum gibi de yazmışsın benimde isteğim Haak Antropova gelsindi ama gelmiyolarsa bu kız ilk 5 pç den sonra akla gelen ilk isimlerden belki de ilki.Dediğimi baya yanlış anlamışsınız Fenerbahçe halla bizden çok çok yüksek bütçeli ama play off serisi eşleşirsek geçen sene ki oyun sistemine dönersek yine eleme ihtimali olur bunu halla idda ediyorum.Bu oyunla olmaz ama geçen seneki oyunla bu ihtimal var ama hiçbir zaman kadromuz fenerden daha iyi Ryk gelsin şampiyon olucaz falan demedim bunlarda bir tık iftiraya kaçıyor lütfen bu tarz konuşmayın dediğim şeyleri yanlış anlamışsınız diyerek geçmek istiyorum.Forumda son mesajlarıma bakarsan en son attığım 2-3 mesajdan biri Ryk şuan eldeki en iyi isim gelirse 3-4 arası hedef koyabiliriz zaten Ryk ile şampiyon oluruz Fenerden kadro olarak çok daha iyiyiz falan yorumum varsa da nokta atın bende hatırlıyım.Geçen sene Ryk olsaydı elerdik bu sene Ryk olsa yüksek ihtimal yenerdik.Bu sene Ryk olsa play off da geçebilirdik belki sistem eksikliklerinden ama bu sene mallesef bizimde sistemimiz eksik bu sistemle zaten bu ihtimalde yok bu sistem bizim sistemimiz oyunumuz değil Barbolini dayatmaya çalıştığı sistem ve olmaz bu sistemle dediğim gibi böyle devam edersek ilk 3 de gelmeyecek bu sene.Ama bir şekil geçen sene ki oyuna dönersek yine ihtimaler dahilinde çoğu konu.
Ya ne iftirası, ne alakası var? Ben ne anlatıyorum hala siz ne anlatıyorsunuz? Sizin Ryk gelirse şampiyon oluruz dediğinizi iddia ettiğim bir tane cümlemi gösterin gösteremezsiniz iftira atıyorsunuz mu diyeyim? Bu kadar saçma sapan bir konuda ne iftirası ya. Takımın tavanını konuşurken Vakıfbank ve Markova'dan yola çıkarak kurduğum bir cümleydi o takıldınız kaldınız.

Vokeybolu takip eden 1 milyon insana bir takım Groblena yerine Ryk alırsa güçlenir mi desen 998 bini güçlenir der zaten konu o mu? Dramatik bir değişiklik olmayacak diyorum. Dramatik değişiklik için game chancer oyuncular alınmalı diyorum. Yoksa Groblena yerine Stysiak gelse güç mü kaybedeceğiz sanki? Ryk gelsin kimse gelmiyorsa A+ oyunculardan tabi ama bu bizi başka bir yere koymayacak.

Ryk'le veya Ryk'siz biz bu sene Fener'i yensek ne olacaktı mesela? Zeren bizi yendi bizden daha iyi takım, daha iyi kadro mu? Eczacıbaşı bizi 3-0 geçti ne oldu ulaşılamaz bir takım mı? Biz Eczacı ile 10 maç yapalım bir daha 3-0 yenilmeyiz kolay kolay. Fener, Vakıfbank'la 2 maç yaptı birer kere kazandılar ama size göre Vakıf ulaşılamaz dimi? Bu iki maçın kafa kafaya oynanması bir şeyi değiştiriyor mu? Bakın bu yanlış veya doğru demiyorum oynanan bir maç bir şeyi göstermez diyorum.

Biz geçen sene Fener'i eliyorduk çünkü dediğim durumdaydılar mental olarak kopmuşlardı, hoca ile bağları kopmuştu ki kovdular 2-3 maç kala sezonun bitmesine. Biz onlarla ile normal şartlarda 10 maç yapsak üzgünüm iyi niyetle bakıyorum 8'ini onlar kazanır. Yakın uzak bilmem ama 8'ini kazanırlar minimum ve bu rekabet etmek değil bence. Ryk gelince(ki onlar sanki hamle yapmayacak) hadi 7'sini kazansınlar.

Anlattığım bu kadar. Size laf atmıyorum, şampiyonluk iddia ettiğinizi söylemiyorum. Eczacı istediği oyunculari alırsa bizde Ryk yerine Groblena ile devam etsek seneye yine bu ligde en iyi 4 veya 5. kadro oluruz, Ryk gelirse de net 4. oluruz kadro oluruz. Tüm değişim bu olacak diyorum sadece. Ryk gelmesin filan demiyorum yani ama günün sonunda sadece daha iyi 4. kadro olma durumunda kalmak eleştirisi yapıyorum. Bu senaryo kötü maalesef benim için.

Voleybol takımı başlığında üstün körü bir tartışma yaşanmıştı. "Ryk alırsak Fener seviyesinin üstüne filan çıkarız" dendi o gün yazdım biz daha geçen hafta bu kadroyla Zeren'e yenildik, günlük güneşlik tablo çizilecek bir ortam yok ama ayaklar kolay kolay yere basmıyor maalesef.

İlkin iyi oyuncu, Sylla iyi oyuncu, Yuan iyi oyuncu, ne bileyim Bongaerts iyi oyuncu vesaire evet bunlar iyi oyuncu ama game chancer oyuncu almadan kendimizi orada burada görmekten vazgeçmek lazım. Vakıfbank çok iyi takım ama geçen sene Markova değil Sylla koy şampiyon olamazdı. Sylla kötü oldugu için mi hayır Markova game chancer olduğu için. Ryk gelsede seneye biz iyi takım, çok iyi oynayan takım, keyifli takım olabiliriz ki bunlar da değerli şeyler ama şampiyon olamayız. Vakıf ve Fener dağılmazsa sezon içinde mental olarak önlerinde olamayız. Keza Eczacı'da game chancer potansiyeli alıyor direkt seneye. Beğenilmeyen Fener'de hadi Arina da katmayayım şüphesiz iki game chancer var Vargas ve Orro ile. Yok kardeşim bizde yok maalesef ya.
Yok böyle başladınız ya Ercan bey ordan yanlış anlaşılmayı düzeltim yoksa tartışmıyorum zaten.Daha konuşmak içinde erken bazı oyuncular istensin kulüpler transfler yaptıkça neler olacağı belli olunur bu dönemler Cansu Çetin Fedusio ile anlaştık yabancı yeni orta gelmeyecek derken bir anda Sylla Lukasik Frantti Yuan açıklandı oyuncu taleplerini iletelim gelecek sezon yerimizi yazın konuşuruz bu sezon bitsin de hayırlısıyla.

Lukasik ve Frantti yerine bir tane daha üst düzey smaçör bulunamaz mı, hem 7 yabancılı rotasyonda oyuncuyu formda tutmak zor olabiliyor.

Geri