T.S.B Süper Lig | Galatasaray 92 - Beşiktaş 58

Ben de son zamanlarda ihmal edenler arasındayım; Engelsiz Aslanlar´ımızın her maç başlığını tek tek okusam da pek yazamadım.

Yine kazanmışlar, gerçi biz kazanıyorlar diye sevmedik ki onları...
 
Saran maçında konuşmuştuk hepside Derbiye öyle iyi hazırlanmış ki bizim BJK analizi tam Kolpa oldu hali ile :) . Gerçi Maç tam düşündüğüm gibi başladı Ferit ve Kaan'ın önderliğinde maç başa baş gitti 10-8 geriye bile düştük ama ondan sonra aldık sazı elimize.

Filipski 37 sayı atmış ama saha içi isabeti oranı % 95 falandır herhalde, tribünde olmanın heycanı ile net takip edememiş olabilirim ama sanırım sadece 1 tane şut kaçırdı. Zaten Bjk nin maç başındaki katı savunmasını onun sayesinde açtık birazda. Matt çok iyi başlayamadı, kaçan turnikeler falan işte. Bjk iyi kapatıyordu boyalı bölgeyi ama Filipski'nin üçlük çizgisinin hemen önünden attığı tüm şutlar girdi sağdan, soldan, karşıdan nerden alsa gönderdi helal olsun vallahi. Durum böyle olunca Bjk direnemedi hali ile.

Dikkat ederseniz bütün Periotlar aynı gibi iki takımda grafiğini ne aşşağı indirdi ne yakarı çekti her periot 7 -8 sayı arta arta fark 30 lara çıktı.

Ne Ferit ne Kaan etkili olamadı açıkçası Can ama şunu farkettim Cem bu spor için gerçekten önemli bir oyuncu olacak bu çok belli, puanı biraz dezavantajı ama olsun, sandalyesine biraz daha hakim olduğunda çok etkili olacağına eminim. Kazanan Bjk ve Türk Milli takımı olacaktır.

Özgür için söylenecek söz yok Avrupa'nın en iyi 3 oyuncusundan birisi abartmıyorum belkide en iyisi, o ne üçlükler Özgür yahu. Tekrardan yuvana hoş geldin Aslan parçası. Çok hırslıydı bize sezonun ilk maçında söz vermişti BJK maçını bekleyin diye tuttu da sözünü. En hırslı oyuncumuzdu bence.

İsmail'in neredeyse uçarak yaptığı blok da uzun süre akıllarda yer edecek, en azından benim aklımda hep yer edecek. Ne demiştik Kahrolsun İsrail, Yaşasın İsmail :) .


Her zaman Salonda görmeye alışık olduğum kardeşlerim yine almışlardı yerlerini ama bu maçlık misafirlerimiz vardı hem bizim tribünde hem rakip tribünde. Bu çocuklar gelen kitlenin anlamsız tezahüratlarına anında müdahale edip olması gereken tezahüratları başlattılar çok da güzel oldu. Engelli Basketbolu onlardan sorulur, benim de ufacık katkım olduysa onlara ne mutlu bana.

Evet 60 70 kadar Bjk taraftarıda vardı buna karşın 350-400 civarı Galatasaray'lı salondaydı. Şahenk'teki Kadın takımı maçı çıkışı yaşananlar dün gibi aklımda bu Çarşı dediğin topluluk öyle çokda delikanlı insanlardan oluşmuyor malesef, biz o gün orada Kalabalık olmasaydık ben eminim Ataköy sokaklarında pusuda atarlardı, saldırırlardı da. Bunları bilen biliyor, neyse çok üstünde durmaya gerek yok.

Güzel galibiyet oldu BJK çok havaya girmişti yöneticileri bile vardı bi kaç tane hatta tüm idareciler tam kadroydu sanırım. Onlara bu sporun en büyüğünün hala biz olduğunu göstermek iyi oldu, tabiri caizse aldık havalarını.

Son söz: Dilara hanım senden iğreniyorum resmen, arkadaş kamera olmayan maça gelmiyor birde utanmadan takımın zaferinden kendine pay çıkarıyor. Takımı çağırıyoruz bi baktım en önde Dilara hanım geliyor, Ferit'i tribüne getirmeceler falan git işine arkadaş, ayıptır yahu ayıp. Arada sırada gel bari bu kadar havana bakarak.
 
Bu arada bu kadar Konuşmuşken Sedat Hoca'ya değinmemek olmaz, hocam imparatorsun, 1 numarasın pardon 1 numara Arda Öztürk sen 2 numarasın :), çizdiğin setler gözümüzden kaçtı sanma :) .
 
Dün gece 00.30 civarı Trt Spor kanalında bizim maça denk geldim. Açıkçası biraz şaşırdım ve sevindim maçın yayınlanmasına. Keşke daha fazla maç özellikle de canlı yayınlansa ve bu spora ilgi daha çok artsa. Maç içinde yorumcu da tekerlekli basketbolu hakkında önemli bilgiler verdi. Seyirci çoşku anlamında çok iyi gözüküyordu. Polonyalı oyuncumuz ve Matt Scott fark yaratan oyuncular olmuş.
Yalnız maçta birşey eksik geldi bana o da sanırım anons konusu. Bu maçlarda da anons yapılsa çok daha güzel olmaz mı? Bir eksiklik hissediliyor.
 
Şamil Turançiftçi' Alıntı:
Bu arada bu kadar Konuşmuşken Sedat Hoca'ya değinmemek olmaz, hocam imparatorsun, 1 numarasın pardon 1 numara Arda Öztürk sen 2 numarasın :), çizdiğin setler gözümüzden kaçtı sanma :) .

Başıma bela açacaksın bilader dur ya :)


Bu ileti dışındaki tüm yorumların 10 numara Şamilim.Senin bu branşla ilgilenmen bana büyük gurur veriyor.Umarım ilgini desteğini kaybetmeden devam edersin.Çünkü doğru branşı kovalıyorsun.
 
TRT'deki tekrarı ben de izledim ve şaşırdım açıkçası.

Ülkemizde bu sporla ilgilenen ve bu kadar bilgili olan spiker yoktur sanıyordum, maça gitmeme ve pozisyonların çoğunu hatırlamama rağmen sıkılmadan izledim maçı.

Anons amatörce de olsa oyuncular tanıtılırken yapıldı, bana biraz garip geldi açıkçası, ilk defa gördüm çünkü anonsu bu sporda. Yalnız Yalçın Dümer gibi biri olacaksa hiç olmasın anonsçumuz.
 

Üst