TK Finali | Galatasaray 76-72 Fenerbahçe

Türkiye Kupası Finali
11 Mart Pazar Saat 14.00
Antakya Spor Salonu
Hatay

Yayın: Sportstv & Tbftv

Başarılar Aslanlar..
 
Bu maç sandığımından daha önemli bir maç olacak. Kazanırsak F8 biletlerine talep artacak, kaybedersek öbür taraf iyice saldıracak biletlere, şampiyonluk için ümitlenecek. O maçlar öncesi moral durumunu da direkt etkileyecek bir maç. Ölümüne oynayıp kazanmalıyız, en azından son topa kadar mücadele etmeliyiz. Biraz gaz lazım bize, negatif enerjiyi ortadan kaldırmak lazım.
 
Bayan basketbol takımı her zaman farklı bir yerde oldu bizim için. Kaybedip üzüldüğümüz bütün maçlarda bağrımıza bastık onları. Ama sahamızdaki son Fenerbahçe maçı kalpleri kırdı herkesin. Yıllardır her yerde tribünde ezdiğimiz Fenerbahçe bugün F8 biletlerine bizden fazla ilgi gösteriyorsa oluşan bu kalp kırıklığı ve güvensizlik ortamının etkisidir. Biz, senelerdir bu takımın peşinde koşan birkaç kişi yine Antakya'da olacağız. Her zaman olduğu gibi yine destekleyeceğiz takımı sonuç ne olursa olsun. Ama artık takımın da taraftar için bir şeyler yapması gerekiyor. Bu maçı almak F8 içinde bir kıvılcım çakacaktır herkese.

Haydi kızlar alın şu kupayı gelin İstanbul'a, F8 de yıkalım İpekçiyi beraber..
 
Maçın kilit noktası bence pota altı ve biz o bölgede dünyanın en iyi 2 uzununa sahibiz.Son maçta tina ile fowles 49 sayı 17 ribaunt ile oynamıs .Ben birşey dikkat çekmek istiyorum Botaş maçında bizim adımıza bence farkı yaratan 1 numaralı faktör tina orda mesafe sutlarının isabet oranı oldu .Tina o kadar yüzdeli atınca fowles içerde tam istediği gibi bir ortam oluştu ve çok kolay sayılar buldu.Umarım tina bu sekilde yüzdeli atmaya devam eder.

Fenerbahçe gelirsek bence matovic in orta mesafe sutlarına dikkat etmek lazım.Ligdeki deplasman maçında çok canımızı yakmıstı .Bir diğer oyuncu ise Angel ben hayatımda bir oyuncunun bu kadar faul aldığını pek hatırlamıyorum .Herhalde her maç 12 13 kere faul çizgisine geliyor umarım uzunlarımız faul problemine girmez.Son olarak birsel galatasaray maçlarında harika oynuyor .Yüksek sut yüzdesiyle oynuyor Isıl ona mutlak çok iyi savunma yapması lazım .
 
Işıl dünkü maçtaki kadar agresif oynasın favori oluruz her türlü, ama topu gene yavaş getireyim boş şutları atmaktan kaçınayım derse kazanır Fenerbahçe. Şaziye de iyi yüzdeyle sokuyo kupada, ceza atışları önemli onun. Bahar-Melisa da Tina-Fowles 2'lisi kenardayken değerlendiriliyor, asıl Türk rotasyonu Işıl-Şaziye şeklinde oluşuyor şu an. Yabancılar zaten belirli seviyede katkı veriyorlar, yerli oyuncuların bu katkısı çok önemli galibiyette.
 
Işılın takımı hızlı hucuma çıkarması bizim için büyük avantaj oluyor.Bu sayede kolay basketler bulabiliyoruz. Bu nedenle set hucumuna göre daha az enerji harcamamıza neden oluyor.Böylece savunmada daha direçli oluyoruz ve enerjimizi savunmaya harcıyoruz.Fenerbahçe uzunları nevriye,matovij,nevlin ağır oyuncular atlet değiller.Bu sebepten geriye çok hızlı dönemiyorlar. Bu büyük bir avantaj.Bunu ışıl sayesinde iyi kullanabiliriz.Ayrıca ışılın şutunu riske ediyorlar boş olduğunda ışıl kesinlikle şutları kullanmalı kaçırsa gene atmalı.Fenerbahçenin uzunları orta mesafeden çok yüzdeli atıyorlar mümkünse topları kolay aldırmayarak atış esnasında rahat bırakmayarak dengelerini bozabiliriz.Ayrıca bizim yükselen formumuza karşı onların formu hep düşüyor.Umarım hakemler adil ve eşit davranır.Çünkü angelin aldığı faullerin aynılarını taurasiye çalmıyorlar kaski ve botaş maçlarında net gördük bunu.Her ne olursa olsun maçı kazanacağımıza inanıyorum oyuncularımıza sonsuz başarılar ..
 
Fenerin ve bizim kupa maçlarını izledim. Onlardan daha iyi durumda olduğumuzu söyleyebilirim. Angel ve Penny' nin penetrelerine çare bulabilirsek rahat kazanabiliriz. Kızların rahat ve stressiz olması lazım. Özellikle Diana gereğinden fazla hırs yapıyor. Kendi için değilde takım için daha çok oynarsa rahat kazanırız.

Vedat beye katılıyorum. Işıl çok önemli maçı kazanabilmemiz için. Kupada iyi gidiyor, umarım bu iyi formu devam eder.

Ben inanıyorum kupayı alıp ölü toprağını atacağız üstümüzden.

Saygılar.
 
Antakya’da düzenlenen Spor Toto Türkiye Kupası finaline yükselen Galatasaray Medical Park’ta Baş antrenör Ceyhun Yıldızoğlu, zorlu bir lige sahip olduklarını söyledi.

Spor Toto Türkiye Kupası’nın sonrasında Fıba Kadınlar Euroleague Final 8’e konsantre olacaklarını kaydeden Yıldızoğlu, Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde çok kaliteli takımların bulunduğunu belirtti. Yıldızoğlu ayrıca, “Kayseri Kaski ile Botaş, Eurocup’ta yarı final oynama başarısı gösterdiler. Biz zaman zaman Euroleague’de kolay maç kazanmamıza karşın, ligimizde oynadığımız karşılaşmalarda zorlandık. Spor Toto Türkiye Kupası’nda da bütün takımlar ellerinden gelen çabayı gösterdiler. Burada oynadığımız maçlar, bizi Fıba Kadınlar Euroleague Final 8 öncesinde ileri seviyeye götürdü” dedi.

Antakya’da basketbolseverin maçlara renk kattığını da sözlerine ekleyen Yıldızoğlu, “Antakya, güzel bir basketbol şehri olma yolunda ilerliyor. Alt yapılarını güçlendirir, yatırım yapar ve çevre illerden de bünyesine oyuncular katarlarsa, Türk basketboluna sporcu yetiştirebilirler” açıklamasında bulundu.
 
İnsanda ister istemez bir soğuma bir kırgınlık oluyor ama ben inanıyorum kızlara.
Kendilerine ve Arma'ya yakışanı yapacaklardır bu maçta.

Haydı kızlar, yakın kıvılcımı!
Buna hepimizin çok ihtiyacı var..
 
Yarın Antakya'da kızlarımızla beraber kupayı kaldıracağız! Bir sorun çıkmazsa orada olacağım
 
Her top Fowles'a,bikmadan usanmadan yorulmadan her top ona inmeli ve ikili sikistirmalar sonucu cikacak ceza atislari bulunmali.Daha da onemlisi 2 bucuk uzunlu Fenerbahceyi faul problemine sokabilmeliyiz.Ayrica herkes takimi ovmus,tamam daha organizeyiz ama bana gore rezalet bir alan savunmasi yapiyoruz.Bu mac moral olarak cok onemli,Allah yardimcimiz olsun.
 
Işıl, Şaziye, Bahar üçlüsünden en az 20 sayı+ iyi savunma gelmezse kazanmamız zor. Şu bir gerçek ki favori onlar. Dilerim bu sefer kazanarak takım oluruz kaybederek değil.
 
yerliler yine farkı belirleyecek
ışıl-şaziye-bahar üçlüsü
birsel-esmeray-nevriye üçlüsüne karşı
kim daha iyi savunma yapar
hücumda takımına daha fazla katkı verirse o maçı kazanır
bu sene yerlilerden hemen hiç katkı almıyoruz
inşallah bu maçta beni utandırırlar
 
Bu maç sıradan bi kupa finali değil bu bir mesaj maçı. Farkı yine yerliler belirleyecek bu yüzden Işıl'ın Birsel'e Bahar'ın da Nevriye'ye nefes aldırmaması gerekiyor. Son maçta Nevriye ve Matovic den yüksek post da çok boş atışlar yemiştik.Bunları yüzdeli atıyolar dikkat etmemiz gerekiyor.
 

Üst