TKBL 15. Hafta | Galatasaray M.P 92 - Samsun Basket 53

28 Ocak Cumartesi
14:00 Abdi İpekçi S.S.

Ligin 15. haftasında takımımızın konuğu Karadeniz'in ligdeki tek temsilcisi Samsun Basket olacak. Sezona iyi başlayan kırmız-beyazlılar, ligin 4. haftasında Galatasaray ile liderlik maçına çıkmış ama o maçtan başlayarak 3 haftalık bir mağlubiyet serisine yakalanmıştı. Sonrasında tekrar çıkışa geçseler de şu son bir ay içinde istikrarsız bir görüntüdeler. Oynadığı son maçta evinde Mersin BŞB'yi 62-58 mağlup eden Samsun Basket, Mersin maçından önce çıktığı 4 maçın 3'ünü kaybetmişti.

Takımın yıldızı Coco Miller da son maçlarda, sezona başladığı harika ritmin biraz gerisinde kalmış gibi gözüküyor. Fakat yine de Coco 18.29 sayı ortalamasıyla takımın en skoreri, kardeşi Kelly 3.29 asist ortalamasıyla bu istatistikte lider. Pota altında ise Jayne Appel 10.5 sayı-9.6 rib-1.21 blok ortalamalarıyla oynuyor. Skor konusunda Coco'nun en büyük yardımcısı 13.8 sayı-7.8 ribaund ortalamalarıyla oynayan forvet Jillian Robbins. Takımın yerli rotasyonunda da takımın bu sene kadrosuna kattığı aynı jenerasyondan üç oyuncu; Melike Bakırcıoğlu, Deniz Çolakoğlu ve Gökçe Doğan aktif rol alıyor.

Diana Taurasi'nin 31 sayı atıp, 63-88 ile aldığımız ilk maçın rövanşında, zorlu Ros Casares sınavı öncesinde eksiklerimizle ama eksiklerimiz için sahada olacağız.

Başarılar takımımıza.
 
Ya gerçekten anlamıyorum.Biraz uğraşılsa şu maç erkek maçından önce oynanamazmıydı.Yarın ki maç 4te.Bu maç 2 daha nolsun.Tamam salon full olmayacak ama 300-500 belki 1000 kişi fazla olacak.En azından fazla topluluk ihtimali olacak.Arena açıldığında hayalimizdi.Yanına bir salon yapılsa federasyonlarla anlaşıp 2 branştaki maçlar peşpeşe olsa.Hayali bile güzel;

14.00 GS-Samsun Basket
16.00 GS-Olin
19.00 GS-Mersin İdman Yurdu gibi bir GS günü.Bunun olması zor ama 2 basket maçı istesek peşpeşe çok rahat olur.Kadın basketbolda yayıncı kuruluş yok birşey yok.
 
Ayşe Cora... Bence yılın en önemli transferlerinden biri. Oyun zekası, çevikliği...Yasemen'den daha iyi bir performans bekliyordum. Çok rahat bir maç oldu. Tebrikler.
 
Savunmada malesef ribaunt konusunda Fowles hiç çaba göstermiyor tamam fark açık olabilir ama Baharın çabasını gördükten sonra artık bişey denmiyor ya .
 
Miller kardeşlerin oynamaması ile Samsun çok kolay bir rakip halini aldı. Biz de 10 kişilik rotasyonumuzu sonuna kadar kullandık bu maçta. Yasemen'in ilk beş başlaması güzeldi ama söylemeliyiz Yasemen biraz beklenti altı kaldı performansıyla. Bahar ve yine Prince maçın öne çıkan performanslarının sahipleriydi. 92 sayının 41'inin yerlilerden gelmesi de sevindiriciydi bu maç adına.

Sylvia, EL'de oynamayan sadece ligde süre alan bir oyuncu olarak şu maçlarda daha faydalı oynamalı diye düşünüyorum. Ceyhan maçından sonra konu başka yerlere gitti ama o maçta da sahanın en kötü performansı Syl'den gelmişti. Tina'nın 40 dakika oynadığı Bourges maçından sonra, ona göre çok daha iyi bir performans gerekiyor. Geçen sezon bizimle, sonrasında WNBA'de fazlasıyla yoruldu ama yeterince de dinlendi, o aktif halini bir an önce görürüz inşallah.

Prince tam da ihtiyacımız olan dönemde elini taşın altına soktu, çok iyi gidiyor. Teşekkürü hak ediyor bu performansıyla.

Işıl üst üste maçlarda dizinden sıkıntı yaşıyor, çok da korkutuyor. Biraz psikolojik de olabilir ama bir sıkıntısı varsa lütfen kendini zorlamasın ve bir süre dinlensin. Varsın onsuz 1 maç kaybedelim ama onu kaybetmeyelim kendini zorlaması sonucunda.

Cora onun hakkında yazdıklarımız için bizi utandırmıyor, sağ olsun. Daha fazla şansı hak ettiğini gösterdi.

Diana geçirdiği rahatsızlık sonrasında toparlanmış gibi gözüktü, Ros maçında tam performansını göstereceğini düşünüyorum. Yalnız saha dışında yaptıklarıyla kalp kazanmaya devam ediyor. Alba'ya tribünden bir hediye şapka geldi. 2. yarı için ısınmaya çıkarken Alba'yla ve şapkasıyla uğraşması, şakalaşması güzel detaylardı. Ve tabii; kendisi benchteyken sahadaki Yaso, Sariye ve Cora'yı yüreklendiren hareketler yapması.

Keyifli bir maç oldu, %78 ile serbest atış attığımız bir günde, %77 ile üçlük atmamız da ilginç bir not oldu. Takım halinde yapılan 23 asist de bir diğer güzel rakam (34 basket). Tebrikler takımımıza.
 

Üst