TKBL Final Serisi 4. Maç | AGÜ 55-65 Galatasaray | 2014-2015 TKBL ŞAMPİYONU GALATASARAY!

''Ortada mantıklı hiçbir şey yok.O sebeple kurallı cümlelere,sıralı bağlı ifadelere de gerek yok.
-Bu takım,Galatasaray Kadın Basketbol Takımı,bize göre Sarayın Sultanları.2013-2014 sezonu itibariyle Galatasaray Spor Kulübü tarihinin en başarılı sezonunu geçirdi ve kulübün armadası oldu.
-Işıl Alben ve Alba Torrens takımda tutulamadı.Bunda geçen sezon tarih yazan takımın o başarıları rotasyon itibariyle mucizevi şartlar,idari bölümde ise ciddi sıkıntılar paralelinde kazanması büyük etkendi.Ekrem Memnun kendi doğruları ve birleştiriciliğiyle tarih yazdı.
-Sancho Lyttle kaldı sevindik,Kelsey Bone kaldı sevindik,Shavonte Zellous kalıyor dendi sevindik.Dubljevic geldi diye havalara uçacakken Işıl-Nuria değişimi sebebiyle kendisinin dönem dönem dışarıda kalacağını öngördük,içimiz burkuldu.Nuria ve Casas'a da Ekrem Memnun'un yönetiminde sevilecek,doğru oyuncular olurlar diyerek sezonu beklemeye koyulduk.
-Sezonun başlamasına kısa bir süre kala Shavonte Zellous'un şampiyonluk primleri ödenmedi.Kendisi sözleşmeli oyuncumuz olduğu halde döndürülemedi.Kağıt üstünde kulüple FİBA'lık oldu.Kulüple diye yazıyorum zira bu yönetim kurulunun biz olmakla alakası falan yok.FİBA'lık olunan Zellous Fenerbahçe'ye imza attı.Bonservis alabildik mi,hayır.Hukuken bir bağlayıcılık sunabildik mi,hayır.Euroleague şampiyonu,takımın sevimlilik abidesi ve doğru kısası olan oyuncumuzun rakibe transferine Angel McCoughtry sonrası acaba güç mü kaybettiler diye sevinecek gibi olduk.Deliriyor muyuz sorusu peşi sıra geldi.Zira aynı gün neredeyse takımımız dağılıyordu.
-Ekim ortasından bugüne kadar kısa oyuncu bekledik,gelmedi.Uzunlarımızı mecburen erken döndürdük.Euroleague'e sonuçlar itibariyle kötü başladık zira üst seviye için sadece 2 kısa oyuncumuz vardı,onlar da iyi niyetli rol oyuncusuydu.Zamanla takım Ekrem Memnun'un kimliğine büründü,neredeyse kısasız oynadığımız halde önce Euroleague'de sırf ikinci yarıda aldığımız galibiyetlerle son hafta gruptan çıkma noktasına geldik.Ligde ise İstanbul Üniversitesi BGD'ye yenildikten sonra normal sezon liderliği gidiyor mu derken rakibimizin ekmek elden su gölden yaşayan oyuncuları kriz yaratınca önce İpekçi'de kazandık,olabilecek en minimal katkılardan birini veren Deniz Çolakoğlu'nu 20 dakikadan fazla oynatarak üstelik.Devamında arka arkaya bütün maçlarımızı net skorlarla kazandık.Ekrem Memnun'u diskalifiye ettiler olmadı,Kelsey Bone sakatlandı olmadı.Salonda yangın çıktı olmadı.
-Ekaterinburg mücadelesine o seviye için 1(bir) kısa oyuncuyla çıktık.3. periyodun ortasına kadar kafa kafaya götürdük,maç gayet anlaşılabilir bir skorla bitti.
-Ekaterinburg maçından sonra oyunculara sezon başından beri ödeme yapılmadığını öğrendik.Kelsey Bone'un gittiğini,Sancho Lyttle'ın gitmek üzere olduğunu,mükemmel kısa rotasyonu planlamamız sebebiyle kısa gibi oynayan uzunumuz Jelena Dubljevic'in de artık pes dediğini öğrendik.
-Trajikomik ama bu takım Wisla Can Pack'i Abdi İpekçi'de yenerek Euroleague Women'da çeyrek finale kaldı.Çeyrek final ilk maçı başlar başlamaz Nuria Martinez sakatlandı.Tüm maçı Ayşegül Günay-Queralt Casas guard ikilisiyle oynadık.İkinci yarı müthiş bir geri dönüş yaptık,maçın son 2 dakikasında 2-3 kez kazanma şansı yakaladık.Harcadığımız eforun tarifi zordu,olmadı.Abdi İpekçi'deki ikinci maçı kazandık.Üçüncü maçta ise takım gayet doğal olarak ''kısasız basketbol oynanmıyor'' dedi.Bunu yaparken dahi Euroleague şampiyonu kimliğinden taviz vermedi.Kaybedilen Euroleague çeyrek final serisinde dahi basketbol anlayışı olarak Euroleague'in en baskın takımı olduğumuzu gördük.
-Sarayın Sultanları hepsinin üstüne Fenerbahçe deplasmanından 72-54'lük galibiyetle döndü ve ligi rakibinin üstünde bitirmeyi büyük ölçüde garantiledi.
-Normal sezonun bitimine 1 hafta kala Samsun Canik Belediye'yi Abdi İpekçi'de 74-32'yle geçerek normal sezon liderliğini kesin olarak garantiledik.
-Kelsey Bone tekrardan ABD'ye döndü.Play-off'lar başladığında kendisi takımla birlikte değildi.
-Play-off çeyrek final serisinde Edirnespor'u net skorlar çerçevesinde 2-0'la geçtik.
-Play-off yarı final serisinde Adana ASKİ'yi kolay betimlenemeyecek bir savunma performansı göstererek 3-0'la eledik ve finale uzandık.
-Adana ASKİ serisinin son bölümünde Kelsey Bone takıma döndü.
Son bölümü keyifli olan bu yazıyı ben yazarken bıktım.Euroleague şampiyonluğunu zirve nokta olarak gördüğümden yaz sonrası tribünün hayatımdaki yeri ne olsa diye düşünüyorum.Şu güzel günlerde 80 yaşında gibi hissettiğim oluyor.Siz ne olur bıkmayın.Şayet bir kez daha bıktırmaya çalışırlarsa da kadın basketbolunun Avrupa'daki en iyi koçunu da ikna ederek çekin gidin.Böylelikle konu Galatasaray'ın iyiliği olduğunda kimin ne tarafta olduğu açık şekilde ortaya dökülsün.Araf yok olsun,herkes beklentisine göre yolunu çizsin.
Çocuklarımıza kulüp tarihinin en büyük oyuncuları ve bayrağı devralanlar olarak anlatılacaksınız.''
Sarayın Sultanları yukarıda basitçe kronolojisi oluşturulan sezonun sonunda TKBL şampiyonluğu için sahada.Rakibimiz Abdullah Gül Üniversitesi'nin play-off yarı final serisinde Fenerbahçe'yi 3-0'la geçtiğini ve 2008-2009 sezonundan sonra ilk kez Galatasaray-Fenerbahçe finalinin önüne set çektiğini vurgulamakta fayda var.
Galatasaray taraftarını Galatasaray'ın simge branşını salonda desteklemek ve şampiyonluğa hep birlikte uzanmak adına final serisi boyunca Abdi İpekçi Spor Salonu'na davet ediyoruz.Galatasaray Kadın Basketbol Takımı hak ettiği şampiyonluğa erişmek üzere.

 
Şampiyonluğumuz hayırlı olsun derken seri ise 3-1 biter diyorum.
Erken öten biri değil Ekrem Memnun'a fazla güvenen biriyim.
 
Geçen gün Furkan yazmıştı Ekrem Hoca´nin bir maç öncesi sözlerini; "7 bilet satıldığını duyunca bırakıp gitmeyi düşündüm..."

Finaldeki rakibimiz Fenerbahçe olsa tribündeki yerini alacak olan binler, maça gitme hevesiniz azalmasın, sizi o tribünde olmaya iten Fenerbahçe rekabeti/düşmanlığı olmadığını gösterme zamanı!
 
Rakibimiz, Fener'den daha iyi takım. Ekrem Hoca'ya hakettiği desteği vermeye kalksak, İpekçi dolar, İpekçi'den Arena'ya yol olur. O yüzden sadece salonu dolduralım diyebiliyorum. "Hakettiği" kelimesi bile İpekçi'nin kapasitesini aşıyor çünkü.
 
''Sen tarihte destanlar yazan...'' Final programı açıklanmadı değil mi arkadaşlar henüz?Bir yerde ilk maçın cuma olduğunu okudum ama geçen sene 1 Mayıs'ta toplu taşımanın durumunu hepimiz biliyoruz.
 
Kızlar tabii ki de dolu salonu hak ediyor ama bizimkilerin dolduracağına inancım yok... 5 bin taraftar olsa yine iyi derim.. Seri ne zaman başlıyor acaba
 
Ben de finalde FB ile karşılaşmamızın, seyirci motivasyonu bakımından daha iyi olacağını düşünüyordum. Ta ki AGÜ maçında FB lehine çalınan sportmenlik dışı faul pozisyonunu izleyene kadar... Şu haldeki FB'ye bu düdük çalınabiliyoırsa, finalde kim bilir neler çalınırdı? Tabi mevcut federasyonun hakemleri, AGÜ karşısında da bizim aleyhimize art niyetli kararlar verebilir. Ancak bu kadar ileri gidebileceklerini sanmıyorum.


[video=youtube;Lkb3_VSYwIc]https://www.youtube.com/watch?v=Lkb3_VSYwIc&feature=youtu.be[/video]
 
AGÜ'nün sahasında bize karşı en az 1 galibiyet alacağını düşünüyorum, bu nedenle sahamızdaki ilk 2 maç çok önemli sürpriz olmaması için. 1-1 ile Kayseri'ye gidersek sıkıntı çekebilirz. Artık bu sene rahat rahat bir şampiyonluk kazanalım, Ama bu rahatlık seyirciyi etkilemesin yaz şenlikleri gibi Abdi İpekçi'yi dolduralım. Başta Ekrem hoca ve kızları bunu sonuna kadar hak ediyorlar.
 
Birçok kişi tarafından rahat bir seri olarak görülebilir fakat aslinda beklenildigi gibi kolay olacagini dusunmuyorum.Bir yandan da Ekrem hoca ogrencilerini oyle bir maca hazirliyor ki her gelen rakipte oynanilan oyunun seviyesi 1tık yukarı çıkarılıyor.Serinin ilk maçını merakla bekliyorum
 
Kolay olmayacağı belli. En nihayetinde belki bir daha buraları göremeyecek bir takımla oynayacağız. Onlarda kazanmak için çok çaba harcayacaklar. Arada Sanders transferi de halledilir umarım.
 
Bana kimse bu final takviminin art niyetle hazırlamadığını söylemesin. Galatasaray taraftarı salon gelmesin diye özel çaba harcamışlar.
 

Üst