Tofaş 75 - Galatasaray 95

Maça dair sorularınızı yardımcı hocamız Emir Alkaş cevaplandıracaktır...

not: Kaynak gösterilse dahi gsbasket.org dışında herhangi bir yerde yayınlanamaz.
 
Böyle kolay geçeceğini düşündüğümüz maçlarda Göksenin'i kadroya almayı neden düşünmüyoruz? Tecrübe kazanması için başka bir kulube gitmesi düşünülüyor mu? Teşekkürler.
 
Hocam merhaba, galibiyetten dolayı tebrik ediyorum.

Maç özelinde konuşabilecek fazla bir şey olmadığından, forumda çok konuşulan bir konuyu sormak istiyorum. Darius Songaila'nın şuana kadar ortaya koyduğu performanstan memnun musunuz? Kafanızda olanları sahaya tam olarak yansıtıyor mu?
 
Bende Haluk'u sormak istiyorum kenarda çok az süre alıyor ama oyuna giriyor ve elinden geleni çok iyi bir şekilde yapıyor..Haluk hakkındaki düşüncelerini merak ediyorum..Ayrıca birde Kenan Sipahi hakkındaki yorumlarını merak ediyorum türk basketbolu için...
 
Emir hocam selam!

Songaila ve Lakovic oyunda olduğunda takımımızın savunmada zaaf yaşadığını düşünüyorum, sizce bu 2 oyuncumuzun oyunda olduğu anlarda savunmada sorun yaşıyormuyuz?
 
Öncelikle maçın kolay geçeceğini biz hiç bir zaman düşünmedik, belki rakibimiz Ruzic gibi önemli bir silahından son anda yoksun kaldı ama biz maçın sizin gibi kolay geçtiğini düşünmüyoruz. Zaten biz maçlara, her rakibimize değer vererek hazırlanıyoruz, Tofaş maçına da bu şekilde hazırlandık, iş ahlakımızdan hiç bir zaman ödün vermiyoruz. Bu maçı da farklı skorla kazandık diye maçın kolay olduğu düşünülmemeli, bu maçın bu şekilde bitmesi tamamen bizim rakibimize verdiğimiz değer ve o iş ahlakımızı sahaya yansıtmamızla ilgili bir durum. Şunu da belirtmek istiyorum biz teknik ekip olarak Tofaş'ı hep belirli bir standardın üstünde görüyoruz, önemli maçları kazanabilecek kapasitede ve mücadele eden bir takım olarak görüyoruz o yüzden bizim için çok değerli bir galibiyetti.


Göksenin konusuna gelecek olursak biz 15 kişilik bir kadro oluşturduk ve o kadroyu en verimli biçimde kullanmak bizim yükümlülüğümüz, Göksenin de bizim için değerli bir oyuncu. Kısa savunmasını iyi yapan, hücüm ribaundlarında etkili, belirli bitiriciliği olan bir oyuncumuz, geçen sezon sakatlıklardan çok yakındık bu sene bu aynı problemi yaşamayalım diye böyle alternatifli bir kadro kurduk, onun da oynama zamanı gelecektir. Göksenin takımımızın önemli parçalarından birisidir.


Darius Songalia saha içinde spesifik işleri yapan bir oyuncu, her oyuncudan her şeyi yapmasını bekleyemezsiniz, Darius saha içinde gösterişli işler yapmıyor diye kötü olduğunun düşünülmesine karşıyım, biz ondan spesifik şeyler istiyoruz o da yapıyor elinden geldiğince, baktığınız zaman bazı maçların bazı bölümlerinde çok önemli işler yaptı. Örneğin Olimpija maçında faul problemine girmesine rağmen ciddi katkılar aldık ondan. Daha önce de söylemiştim bizim takımımızda bir oyuncunun 5 dakika süre alması normal olduğu gibi, 25 dakikadan fazla süre alamaması da bizim istediğimiz düzen içinde olması gereken bir durum.


Savunma konusunda bizim oyun mentalitemize bakarsanız savunmamız tek bir oyuncunun üstüne bağlı değildir, takım olarak etkili olmaya çalıştık hep, biz savunmayı tek bir kişinin yaptığı bir oyun olarak görmüyoruz, savunmanın daha kollektif bir durum olduğunu düşünüyoruz . O yüzden saha içerisinde savunma kaynaklı bir sayı yiyorsak buna tüm 5 oyuncu neden olmuştur, yani Jaka ya da Darius yüzünden savunmamızın aksadığı fikri doğru değil, zaten bizim oyuncularımızın saha içinde kapladıkları alan ve yapması gerekenler bellidir. Savunmada maçtan maça değişiklik gösteren bir durum değil ki bu savunma yapısı bizim temel prensipimizdir. Hani bazı takımlarda bu değişiklik gösterebilir, hücümcu bir 5 kurarsın, ona yönelik oyuncular alırsın, ilk 5’e de o kişilerin açığını kapatacak oyuncular alırsın ama bizde böyle bir durum yok, dediğim gibi asla değişmeyen özelliktir savunma prensibimiz. Sahada o an kim varsa savunma kısmında yapması gerekenler bellidir.
 

Üst