Top 16 | 4.Hafta | Fc Bayern Münich: 66 - Galatasaray Liv Hospital: 72

Tarih: 23.01.2014 - Perşembe- 21:15
Yer: Audi Dome

Top 16'da ki 4.maçımızda Bayern Münih deplasmanına çıkıyoruz. Bayern Münih ilk maçında deplasmanda Zalgiris Kaunas'ı içeride de Partizan'ı yendikten sonra deplasmanda bir ara öne geçmesine rağmen Real Madrid'e yenildi. Grupta aynı sayıda galibiyet ve mağlubiyet sayısı bulunan CSKA'nın ardından 4.sırada bulunuyor. Bayern Münih kadrosunda Malcolm Delaney, Deon Thompson gibi oyuncular sayı yükünü çekiyor. Top 16'da Malcolm Delaney 16 sayı, Deon Thompson ise 10.7 sayı ortalamalarla oynuyorlar. Onlara Heiko Schaffartzik 9.3, Lucca Staiger 9.7 ortalamalarıyla eşlik ediyor. Bayern Münih çok sayı atan bir takım Top 16'da 80.6 sayı ortalaması ile oynuyorlar. Normal sezonda da 81.8 sayı ortalaması ile oynuyorlardı. Top 16'da takımca 16.3 asist ortalaması ile oynuyorlar. Malcolm Delaney 5.7, Heiko Schaffartzik 3.7 ile başı çekiyorlar. Takımın ribaund ortalaması 40.6 ve burada da başı çeken 7.3 ortalama ile Deon Thompson.

Benim yorumuma gelecek olursak şu ana kadar maçları hep kafa kafaya oynadık ve maalesef kaybettik. Özellikle geçen hafta aldığımız Kuban mağlubiyeti işleri baya zora soktu. Top 8 için diğer bir rakibimiz Bayern karşısında galibiyetten başka şansımız yok. Top 16'dan önce deplasmanda yenilmiştik ama sıramız belliydi ve maç Bayern için önemliydi o yüzden çok göz önüne almamak gerek. Bayern bu aralar formda bizde ise biraz düşüş olabilir ama bizim takımımız ummadık zamanlarda büyük çıkışlar yapabiliyor. Bu yüzden maç ortada. Arroyo, Bonsu, Hairston'in yanı sıra Ender, Furkan ve Cenk'in performansları da gayet önemli. Maccabi maçında Arroyo'ya yardımcı bir oyuncu çıkaramamıştık bu sefer bu oyuncu hatta oyuncuları bulmamız lazım. Bu zorlu deplasmanda takımımızı gurbetçilerimiz yalnız bırakmayacaklardır. Bu zorlu maç öncesi takımımıza başarılar diliyoruz.
 
Tek kişiye bağımlı oynarsak Hezimet yaşarız Maçtan Erken koparız.
Herkesin Sorumluluk alması gerek.
Kalitemizi yansıtırsak rahat kazanırız.
 
Bayern savunması kötü bir takım. Ama hücumda atmaya başladılarmı durdurması zor oluyor. İlk yarı Madridi bile çok zorladılar.
Bu maçı kaybedersek kalan 10 maç bize tam angarya olacak. Geçen seneki FB ve BJK durumuna düşmeyiz umarım.
 
tempoyu dusuk tutan disiplinli bir hucum ve iyi bir savunma performansiyla kazanacagimizi dusunuyorum... Son sans, artik bu macin telafisi yok, ya havlu atacagiz ya devam diyecegiz...
 
Özellikle TARAFTAR'ımızın desteğiyle kazanırız :) Partizan da deplasmanda taraftarlarıyla çok zorladı Bayern'i..

Ergin Hoca'mızın da sözü vardı hatırlatırım ;)
 
Kuban maçının bir sayıyla kaybedilmesiyle bu sezon deplasmanlarda yokları oynadığımızın da etkisiyle psikolojik kırılma maçı haline geldi bu maç. Maçı kaybetmemiz demek on tane işkence maçı oynamamız demek oluyor, diğer yandan savunmacı beşle bile oynasak rakipleri kilitleyemediğimiz veya kendimiz de atamayınca bir yerde yine maçların açılması yüzünden bu sezon ciddi sıkıntı yaşıyoruz.

Grupta Real ve Maccabi haricinde korkulacak rakip olmadığına dair fikrim hala değişmedi. Bana göre Bayern de aynı Kızılyıldız gibi fazla şişik ama vurucu gücü düşük bir kadro. Maçı kazanırsak teorik olarak Maccabi deplasmanı haricinde kalan tüm maçlar ortada olur diye düşünüyorum(Sakatların da dönüşüyle).
 
Kağıt üstünde hala bir şansımız var üst tura çıkmak için. Eğer bu karşılaşmadan da mağlup ayrılırsak kanımca kağıt üstünde de bir şey kalmayacak. Bu nedenle kritik bir maç bizim açımızdan.

B. Münih basketbolda yatırım yapmaya başlayan Euroleague´de kalıcı olmaya çalışan yeni bir ekip. İlk sezonunda da olsa evinde iyi işlere imza attı. Bir önceki turda deplasmanda oynadığımız karşılaşmayı, turu garantilemenin getirdiği rehavetle farklı kaybetmiştik. Ama biliyoruz ki takım ve teknik ekip sahaya karakterini ortaya koyarsa kazanmak sürpriz olmaz bu deplasmanda.

İşin özeti, Munih deplasmanı Ataman´ın mesaj maçı...
 
Bir de Almanya'daki maçta Arroyo, Bonsu ve Erceg de oynamamıştı Onur abi. Yarın Djedovic oynamayacakmış Münih'te, sakatmış.

Şu maçı kazanmamızı çok istiyorum, aslanların bileğine kuvvet.
 
Macin hangi kanalda oldugunu bir miktar aramadan sonra bulabildim. D-Smart'taki Smart Spor'daymis. NTVSpor Smart olmayan. Sizler de aramayin diye yazayim dedim.

Kazaniriz..
 
D-smarttan yayınlanan maçlarımızı,cafe-bar-meyhane tarzı izleyebileceğimiz yerlerin ortak bir listesinin yapılmasını rica ediyorum.Böyle umumi yerleri bilen arkadaşlar mekan ve semt ismi olarak yazsa çok makbule geçer ve faydalanırız.
 
Her deplasmanda favori olmayan tarafız. Partizan ve Zalgiris deplasmanında bile favori değiliz. Partizan bile CSKA'yı yendi grupta. Gerçek gücümüzü tamamen gösterebildiğimiz maçlarda kazanma şansımız olacaktır. Bunlar da yine aynı deplasmanlar. Münih,Partizan,Zalgiris işte. Bulunduğumuz seviyenin üstüne çıkamazsak kazanmak zor. İddaa bile 6.5 handikapla Bayern'i favori göstermiş.
 
Maç smartspor da mı ? ntvsporun sitesine baktım smartspor da diyor fakat daha önce ntvsporda olacağını görmüştüm

Niyeyse NTVSpor'un sitesinde butun maclarda NTVSpor yaziyor. Anlamadim ben de. Bizim mac D-Smart 77. kanaldaki Smart Spor'da..

Anadolu yakasinda hemen her yerde d-smart var ama bizim kulubun Kalamis Tesisi hizmet ve yemek kalitesi kotu olsa da coldeki vaha gibi. Ozellikle FB ile ayni saatte macimiz olursa. Gerci bayagidir da gitmedim. Degismemistir diye dusunuyorum.
 

Üst