TTSB Super Lig 2011-12 Sezonu

Arkadaslar fikstur bugun cekildi.

Forumdan Arda arkadasimizin ilettigi bilgiye gore ligin en onemli mucadelesi, Besiktas karsilasmasi, ligin 2 haftasinda oynanacak.

Fikstur tam olarak elimize gectiginde buraya asar, basligi sabitleriz. Boylelikle Engelsiz Aslanlar'imizin lig maclarini duzenli sekilde takip etme imkanimiz olur.
 
1.Hafta : Antalya - Galatasaray
2.Hafta : Galatasaray - Beşiktaş
3.Hafta : Galatasaray - Urfa
4.Hata : Engelli Yıldızlar - Galatasaray
5.Hafta : Galatasaray - Karabük
6.Hafta : İzmir B.Ş.B - Galatasaray
7.Hafta : Galatasaray - Karagücü
8.Hafta : Yalova - Galatasaray
9.Hafta : Galatasaray - K.K.T.C Türkcell
 
Tam fiksturumuz, mac gunlerimiz ve saatlerimiz su sekilde: (Ahmet Comert'teki ilk macimiz Besiktas ile 27 Kasim'da!)

BİRİNCİ DEVRE

1. Hafta: Antalya BŞB (D) - 20 Kasım - 12.00
2. Hafta: Beşiktaş - 27 Kasım - 13.00
3. Hafta: Şanlıurfa Engelliler - 4 Aralık - 12.00
4. Hafta: Engelli Yıldızlar (D) - 11 Aralık - 12.00
5. Hafta: Kardemir Karabükspor - 18 Aralık - 11.00
6. Hafta: İzmir BŞB (D) - 7 Ocak - 13.00
7. Hafta: Karagücü - 15 Ocak - 11.00
8. Hafta: Yalova Engelliler (D) - 22 Ocak - 16.00
9. Hafta: KKTC Turkcell - 28 Ocak - 12.00



İKİNCİ DEVRE

10. Hafta: Antalya BŞB - 12 Şubat - 12.00
11. Hafta: Beşiktaş (D) - 19 Şubat - 15.30
12. Hafta: Şanlıurfa Engelliler (D) - 26 Şubat - 13.00
13. Hafta: Engelli Yıldızlar - 4 Mart - 12.00
14. Hafta: Kardemir Karabükspor (D) - 18 Mart - 14.00
15. Hafta: İzmir BŞB - 25 Mart - 13.00
16. Hafta: Karagücü (D) - 8 Nisan - 14.00
17. Hafta: Yalova Engelliler - 15 Nisan - 13.00
18. Hafta: KKTC Turkcell (D) - 22 Nisan - 12.00
 
Takim ile ilgili son haberleri simdilik buraya yazayim. Daha sonra yonetim isterse ayri bir baslik altinda toplayabilir.

Su anda takim paramparca durumda. :) Yanlis anlasilmayalim, milli takim mesaileri var.

Ozgur Gurbulak, Ismail Ar, Ferit Gumus ve Fikri Gundogdu Italya'da ozel bir turnuvaya katilacak milli takim kadrosuna secildiler. Rakipler son Avrupa Sampiyonasi 5.lik macinda maglup ettigimiz Italya, ayni turnuvayi 3. bitiren Ispanya ve yine ayni turnuvanin sampiyonu, turnuvada maglup ettigimiz, 2012 Paralimpik Oyunlar'a ev sahipligi yapacak Buyuk Britanya. Milli Takim 6 Kasim'da yola cikacak.

Tristan Knowles ise Asya-Okyanusya oyunlarinda yer alan Avustralya milli takimi ile birlikte Kore'de. Az sonra Tayvan (Chinese Taipei) karsisinda ilk maclarina cikacaklar. Turnuva 11 Kasim'da son bulacak. Tristan'in ligin ilk macinda takim ile birlikte olmasina mani yok.

Matt Scott ise Parapan American oyunlari'na katilacak ABD milli takiminda yer alacak. Gruplarinda Arjantin, Brezilya ve Guatemala var. Oyunlarda basketbol maclari 13-19 Kasim tarihleri arasinda yapilacak. Bu da Matt'in ligin ilk macinda kadromuzda olmayacagi anlamini tasiyor. Besiktas macinda ise saniyorum kocun tercihine bagli olarak kendisini sahada gorebiliriz.

Filipski ve Piotr'un gorev yaptigi Polonya milli takimi ile ilgili bir bilgim yok.

Umut Unar ve Murat Yazici ise bildigim kadariyla milli takimda gorev alamadilar. Bu bilgi dogru degilse daha sonra duzeltiriz.

Bu arada Fikri'nin Kitalararasi Kupa'dan sure gelen bir sakatligi mevcut. O yuzden final macinda az sure almisti. Su an bildigim kadariyla sadece tedavi oluyor. Idmanlara falan da cikamiyor. Milli takimla birlikte Italya'ya takim kimyasi adina goturuluyor anladigim kadariyla. Insalla lig baslayana kadar sagligina kavusmus olacak ve biz de kendisini izleme imkani bulacagiz.

Simdilik bu kadar. Haber geldikce sizlere iletmeye calisirim.
 
Tristan ve Rollers bugün ilk maçında Tayvan'ı 88-37 mağlup etti. Malesef şu an için elimde istatistiki veri yok.

Günün ikinci maçında Yeni Zelanda ile karşılatılar ve mücadeleyi 104-27 kazandılar. Tristan bu maçta 15 sayı - 3 ribaunt - 4 asist ve 3 top çalma istatistikleri elde etti 17 dakikada. (6/9 saha içi isabeti, 1/1 serbest atış)

Yarın Irak ile karşılaşacaklar. Onları bir tek Japonya zorlayabilir ama durduramazlar. Fujimoto reyiz!
 
Yazmayi unutmusum. Tristan Knowles'un harika oynadigi final macinda Avustralya Japonya'yi maglup ederek turnuvanin sampiyonu oldu.

Matt Scott ise bu gunlerde ABD icin Parapan Amerikan Oyunlari'nda mucadele etmekte. ABD iki macini da kazanirken, Matt ikinci macta forma giymedi.

Gelelim esas mevzuya.

Oncelikle "Lifting" hatasindaki "Ihlal faulu" hatayi yapan oyuncunun hucum veya savunmada bulunmasina gore ya hucum faulu ya da savunma faulu olarak kayitlara gececek. (Coach da onaylarsa icim rahatlayacak. :) )

Malumunuz sezon bu hafta sonu basliyor. Antalya BSB ile ilgili mac basligini da kismetse aksam acmayi planliyorum.

Herkesin aklindaki soru play-off sisteminin ne olacagi yonundeydi. Detaylar belli oldu, soyle ki:

Bilindigi uzere Turkiye Tekerlekli Sandalye Basketbol Ligi 10 takimdan olusuyor. Bu sezon ilk alti sirayi alacak takimlar play-off oynamaya hak kazanacaklar.

Ilk iki sirada yer alacak takim play-off ceyrek finalini bay gecerek dogrudan yari finale yukselecekler. Daha sonra 3-6 ve 4-5 eslesmeleri gerceklesecek. Normal sezonda oynanan karsilasmalar goz onune alinacak. Eger bir takim normal sezonda iki maci da kazanmissa seriye 1-0 onde baslayacak. Aksi durumda seri 1-1 baslayacak. Oynanacak maclar sonunda 3 maci kazanmis olan takim bir ust tura cikma sansini yakalayacak.

Yari finalde 1 vs. 3-6 ve 2 vs. 4-5 eslesmeleri oynanacak. Yine normal sezon karsilasmalari dikkate alinacak ve ceyrek finaldeki statu uygulanacak.

Yari finalde elenen takimlar federasyonun belirleyecegi yer ve sahada tek maclik ucunculuk mucadelesi verecekler.

Finale cikan takimlar arasinda federasyonun belirleyecegi yer ve tarihlerde maclar pesi sira oynanacak. Eger seri 2-2'ye gelirse maclara bir gun ara verilecek ve son mac o sekilde oynanacak. Normal sezon maclari yine onemli. Iki maci kazanan seriye 1-0 onde baslayacak ancak iki takim karsilikli galibiyetler elde etmislerse seri 1-1 degil 0-0 baslayacak. Buradaki en onemli detay maclarin tarafsiz sahada oynanacak olmasi.

Play-off sistemi ile ilgili detaylari verdikten sonra 1-2 ufak detay.

a) Sahada kadin oyuncu bulunduran takimlar 14 puanin uzerine 1.5 puan, 1 Ocak 1993 ve sonrasi dogan erkek oyuncu bulunduran takimlar ise 1 puan ekleyerek hesaplama yapabilecekler.
b) Takimlar sahada 2, benchte 1 yabanci oyuncu bulundurabilecekler. Bunun yani sira 2 yabanci oyuncu ile sozlesme imzalama haklari bulunuyor. (2+1+2)
 
TTSB Super Lig'de ilk hafta maclari geride kaldi. Alinan sonuclar:

Antalya BSB - Galatasaray: 33-84
KKTCELL - Ist. Eng. Yildizlar: 87-65
Besiktas - Sanliurfa: 95-49
Karagucu - Izmir BSB: 40-52
Yalova - Kardemir Karabuk: 43-89

Ilk hafta sonunda Galatasaray'imiz +51 averajiyla lider koltuguna otururken, +46 averaja sahip iki takimdan Besiktas 2., Kardemir Karabuk 3. sirayi aldi. +22 averaja sahip KKTCELL 4.luge yerlesirken, Izmir BSB de kazanan 5 takim icinde +12 averaj ile besinci durumda. Diger siralama sirasiyla Karagucu, Ist. Yildizlar, Yalova, Sanliurfa ve Antalya BSB seklinde olustu.
 

Üst