Türkiye Kupası / Galatasaray-Sivasspor

Geç de olsa başlığı açalım...

Hakemin son dakikada vermediği penaltı çok kritikti ama turu son ana bırakmak daha büyük hataydı bana göre. Sağlık olsun diyemiyorum pek, çünkü Türkiye Kupası´nı özlemeye başlamıştım.

Maçı rotasyona gitmemiz nedeniyle değil konsantrasyon eksikliğinden kaybettik. Ne yazık ki derbi sonrası herkes havaya girmişti, taraftar dahil. Evet en büyük adayız ama hala şampiyon değiliz. Tercih yap denilse elbette Türkiye Kupası gitsin derdim ama iki kupada mücadele ederken birinden çeyrek finalde elenmek lüks oldu bizim adımıza.
 
Sezonun en kötü maçıydı. Niye rotasyon yaptık anlamadım ama Trabzon maçına daha vardı vakit.
İstanbul içinde oynuyoruz sonuçta Fener-Sivas-Trabzon...
Ve son olarak; Sabri,Sercan,Baros,Riera gibi isimlere umarım sezon sonu yol verilir...
Hele Sabri'nin tek özelliği koşularıydı, artık o da kalmamış...
 
İstanbulda hava nasıldı arkadaşlar, bir kaç gündür yağmurlu değil diye biliyorum, yağmur olsa saha ıslak, kaygan diyeceğim, bizimkiler habire kaydı, düştü, ayakta durmakta zorlandılar

elendik artık yapacak bir şey yok, fenerle dalga geçiyorduk ama biz de uzun zamandır alamıyoruz kupayı
 
Sezon başından beri 11-12 kişi ile oynayan,kadrosu vasatın biraz üstü olup sadece iyi bir 11e sahip olan,o 11den 2 ismin oynamaması ve bir çarklının yer değiştirmesi (Melo-Engin) nin takımı ne kadar etkilediği bir kez daha ortaya çıkan takımın kaybettiği maç oldu. Golden sonraki panik futbolu sezonun özeti. Hakan'ın idare ettiği Semih ve Emre'nin vasat üstü katkı verdiği kadroyla buraya kadar. Arkadaşlara anlatmaktan dilimde tüy bitti. Bu takım buralara mücadele ile geldi. İyi bir kadroya sahip değiliz. İyi bir 11 ve iyi işleyen çarklara sahibiz. Aradaki fark sadece 2 maçlık iken takımı şampiyon ilan edenler ne hissediyor merak ediyorum. Havaya girmek farklıdır takımı şampiyon ilan etmek çok farklıdır. Biz havaya girdiğimizde o ligi alır götürürüz ama taraftarın takımı şampiyon ilan etmesi kalan periyottaki en büyük problemimiz. Elmander'de sakatlanmış vay anam vay. Allah başka 11 oyuncumuza sakatlık vermesin. 9 hafta kaldı atlattık mı her şey çok daha güzel olacak.

Ayrıca şu durum hakkında uzun sayılabilecek birşeyler karaladım. Vakti olan göz atabilir.
http://yrydrgltsry.blogspot.com/2012/03/2011-2012-ve-33-resmi-mac.html
 
Melo orta sahamızın kilit ismi,iki yönlü iyi oynamamızı sağlayan futbolcu.

Dişli bir rakibe karşı oynuyorsak ve Melo oynamıyorsa,hep zorlanırız...
 
Elendik falanda Elmander olmadan Melo olmadan Reira sahadayken, Baros bu denli iğrenç oynarken, sakatlık belasına sağ taraftaki hücum gücümüz Sabri'nin ayaklarına kalmışken özellikle ilk yarıda oynadağımız futbol her şeye rağmen güzeldi. Ben beğendim ancak ikinci yarıyla beraber bizim cümle başında saydığım dez avantajlarımızla beraber istediğimiz baskıyı kuramadık, Baros ve Necati ileriye atılan hiç bir topu tutamadı ve fazlaca atak yedik. Netice olrak bu sonuç ortaya çıktı.

Elendiğimize üzüldüm ancak bir kaç gündür aklımda vardı son fb maçından sonra oyuncular ve taraftarda oluşan rehavet ve başarmışlık duygusunun bizi etkisi altına alıp almayacağı mevzu. Bu maçla beraber hepimiz silkindik. Mücadelemizin sadece sahada rakibe karşı değil hakeme ve federasyona karşı olduğunu o yüzden son düdüğe kadar bu işin bitmediğini tekrar hatırladık, yada ben öyle ümid ediyorum.

Önümüzde 3 önemli maçımız var bunlardan sonrada tam 6 tane derbiye çıkacağız.Her sonuca açık maçlar bunlar dolayısı ile ciddiyeti elden bırakmamak, her maçı hakemide rakibe katarak düşünüp oynamamız lazım. Bugüne kadar bu şekilde geldik sonrasıda böyle bitmeli.

Umarım bu elenme düşündüğüm hayırlara vesile olur takımımız için...
 
Sadece ligde mücadele ederken, kupanın da maksimum 5 maç üzerinden oynandığını hesaba katarsak kupayı geri plana atmış olmamız ne denli doğruydu bilmiyorum açıkçası. Ali Erdem'in de dediği gibi, her ne kadar birkaç hafta önce fark atmış olsak da Sivas oldukça dişli bir rakipti. Biz de en kilit isimlerimizi oynatmayarak hata yaptık malesef..

Sağlık olsun, en azından sezon sonu kimlerin gideceği az çok belli oldu bu maçta.. Tabiki Baros, Sabri gibi isimler de berbat oynadı ama Riera ve Sercan'daki ruhsuzluk ve isteksizlik cidden sinir bozucuydu. Umarım sezon sonunda ilk olarak bu iki isim gider.. Ayrıca maçtaki performansıyla Ufuk'un da Aykut'un biletini kestiğini düşünüyorum. Antalya'ya Necati karşılığında göndereceğimiz oyuncu Aykut olabilir gibime geliyor

Takıma hayırlı olsun, artık tek hedef lig kaldı. Onun altından Allah'ın izniyle başarıyla kalkacağız..
 

Üst