"Ve Bayramlar, Bizim Bayramlarımız..."

Küçüklerin ellerinden büyüklerin gözlerinden öperim diye klasik bir bayram kutlaması yapmak istemedim...

Zaman ilerliyor, ilerledikçe de bazı şeyler değişiyor, değişen bazı şeyler bayramları daha da güzelleştiriyor. Yalnız geçmiş yılların da güzel gelenekleri vardı.. Bizim zamanımızda kartpostallar olurdu, kartpostal sergisine gidilir, gönderilecek kişilere göre kartpostallar seçilir, evde yazılır sonra da postaya verilirdi. Ziyaretlerimden birinde babaannemin bu kartpostalları, gönderdiğim mektupları sandığında sakladığına tanık oldum ben, asıl değerini de o zaman anladım.

Bu gelenek teknolojiye yenik düştü maalesef. Şimdi yerini cep telefonundan gönderilen mesajlara ve diğer sosyal iletişim kaynaklarına bıraktı. Gidip kartpostal sergisi bulun (bulmak da zor günümüzde), onları yazıp postaneden gönderin demiyorum ama siz siz olun, sevdiklerinize toplu mesaj göndermeyin. Toplu mesaj bayram kutlaması değil yasak savmaktır.

Kendisini Gsbasket ailesinin bir bireyi olarak gören küçük büyük tüm arkadaşların bayramını en içten dileklerimle kutlarım.
 
Ben de kendisini Gsbasket ailesinin bir bireyi olarak gören küçük büyük tüm arkadaşların bayramını en içten dileklerimle kutlarım.
Onur Yavuz bayramda , 3. kez kolunu kesmiş diyorlar doğru mudur ? Abi her bayram kesme yahu şu kolu artık bi kere de o bıçak danaya değsin . Abi senin yüzünden Ankara'da bu iş ritüele dönmüş. Millet aynı senin gibi önce kolu , sonra danayı kesiyormuş. :)
 
Başta üyelerimiz olmak üzere, tüm Müslüman aleminin bayramını kutlarım..

Daha nice sağlıklı, huzurlu ve hayırlı bayramlara; bu duygulardan uzak bayramlar yaşayan ve aslında pek de "bayram" gibi geçmeyen günler geçiren, zulüm gören insanların da bu şekilde geçirdiği son bayram olur inşallah..
 
Ramazan'ı sevinçle, huzurla yaşayamadık ki, Bayramı sevinçle karşılayalım...

Lakin Bayramlıklarını giymiş çocuklar güleryüz, şeker, harçlık bekler neylersin...

Bir dahaki Bayramlara huzur dola. Amin...
 
Herkese iyi bayram dilerim. Sağımdaki ve solumdaki iki abimin ellerinden, kardeşlerimin gözlerinden öperim :)
 

Ekli dosyalar

  • 316533_263568337007214_458647238_n.jpg
    316533_263568337007214_458647238_n.jpg
    89.9 KB · Görüntüleme: 10
Eskiler “Iydiniz sa’îd, ömrünüz mezîd, her rûzunuz bir ıyd olsun.” dermiş;

"Bayramınız mutlu, ömrünüz uzun ve her gününüz bayram olsun."

HAYIRLI BAYRAMLAR CAN'LAR :)
 

Üst