Vizyon Farkı ve Aslan olabilme bilinci..

Daha dün şampiyon olan Fenerbahçe bugün nazire yaparcasına Diana Taurasi yi transfer ettiklerini açıklıyor... Acaba biz Diana Taurasiyi, Candice Parkerı yada sue birdden birini transfer etsek seneye kesin şampiyonuz diyebilirmiydik.. Bence diyemezdik.. Çünkü vizyonumuz mantalitemiz kalmamış durumda.. Oysa fenerbahçe yönetimi bir omurga(özellikle türk oyunculardan) yarattılar ve bu omurgaya farklı eklemler eklensede işlemeye devam ediyor.. Oyuncuları hırsküpü, sorumluluk sahibi, taraftarına ve yönetimlerine başarıyı borçlu olduklarını yabancısı yerlisi dahil çok iyi benimsemişler..Buda gösteriyorki adamlar koçsuz da olsalar, bir vizyon mantalite yaratmışlar.. Yönetim oyuncularına daima hırs aşılıyor.. Hep arkalarında olduklarını hissettiriyorlar.. Bizim takımlar ise sadece basketbol değil voleybol, futbol ve diğer branşlarda hırssız korkarak hareket ettiklerini söylüyorlar. Hasan Şaş, Hakan Ünsal bilirsiniz sahaya çıktıklarında ayaklarının titrediğinden bahsetmişti şükrü saraçoğlunda, Buda gösteriyorki oyuncular kendilerini arenaya tek başlarına atılmış hissediyorlar. Oysa yönetim onlara kendilerinin birer aslan olduğunu, klüp tarihindeki başarıları kazanma azmini hırsını birebir öğretmeliler ve aşılamalılar.. Heryere tarihten alıntı başarı fotoları asılmalıki kim olduklarını bilsinler... Ezik gibi oynamasınlar.. Aziz yıldırım soyunma odalarına kadar Tarihteki Başarı fotolarını asıyor... Heryere müzeler kurmuş, her yeni transferine önce bu müzeleri gezdiriyor.. Kazanma bilincini nereye geldiğini aşılıyor.. Sen ortadoğunun herhangi bir klübüne sadece para kazanmak değil başarı kazanmak için geldin diyor resmen eylemleriyle.. Bizde ise hala kimi yöneticiler hala show peşinde koşuyor.. Tamam showu herkes sever ama asıl olan Ali cenap hareket edip vizyon sahibi olup bunu oyuncularına aşılamaktır...Yoksa dünyanın bir numarasınıda getirip, o oyuncuyu sadece pronuzu yakarak seyrederseniz, o oyuncu yabancı profesyonel bir oyuncuda olsa parasını alıp gitmeye bakar.. Tüm Branşlarda Fenere karşı 18-1 lik hezimetimizi ben bu sebebe bağladım, kendi nacizane fikrim budur..
 
Bence fenerbahçe yönetiminin oyuncular üstündeki baskısı vs. üzerinden çok eleştiriyoruz takımı yönetimi.ama bence saçma.bu söylenenlerle fenerbahçeye karşı aldığımız mağlubiyetlerin bir ilişkisi yok.yani fenerbahçeye karşı ilk baştan mental olarak kaybetmiyoruz.oyuncularımız profesyonel oyuncular.basketbolu çok seviyorlar ki iyi basketbolcular.ne olursa olsun kendi aralarında iddiasız bir maç bile yapsalar ellerinden geleni yaparlar.spor ve sporcu ruhu böyle bir şey.tamika sophia katie gibi özel oyuncular maç bitsede gitsek havasında olmazlar olamazlar.bu oyuncular için yönetim baskısı oraya buraya afişlere de hiç gerek yok.rakibin kim olduğu ismi cismi önemsiz.zaten fenerbahçe onlar için pek bir şey ifade etmez.maçın adı nedir ? tbbl final maçı.onlar çıkar oynarlar oyunlarını final maçı bilinciyle ellerinden geldiğince.yerli oyunculara gelince onlar zaten bu atmosferlere alışıklar tbbl de.yok fb başkanı böyle yapıyor şuralara buralara yazılar artı motivasyon olayları bunlar fenerbahçenin başarısında asla bir etken değil.burası amerikan filmlerindeki gibi kolej liglerindeki ufaklıklara koçların hayat dersi vereceği onları inanılmaz gaza getirebileceği bir yer değil.gerek yok.motivasyonu taraftardan alırsın taraftarın o an yanında değilse formandan alırsın (bunu yerliler için söylüyorum)...diana yı alıyor adamlar diana ya müze göstermesine ne gerek var bu adamların.futbolda messi yi aldın müze gösterip fener maçına mı çıkaracaksın.messi bildiğin messi diana bildiğin diana.aynı şekilde bizim wnba patentli oyuncularımızda öyle.velhasıl fenerbahçe bizden niye iyi gözüktü yerli oyuncuları birsel esmeral ikilisi çok canımızı yaktılar sallama atışları bile girdi.üstüne hakemler sebebiyle.kimse hakemlere suç bulmasın demesin. hakemler çok yanlıydılar.bu takım geçen yıl avrupa şampiyonu oldu.esralarla tuğbalarla baharlarla yaseminlerle.bu takım bu yıl türkiye kupasını aldı fenerbahçenin elinden yine tuğba esra yasemin bahar vs. vs. ile.oyuncular maça gerekli motivasyonla çıkıyorlar.bu sahadaki en ufak ayrıntılardan bile belli oluyor.çıkmamaları zaten imkansız.üst düzey oyuncular.mücadele ve rekabet hissi onlarda hatsafhada.kısacası fenerbahçe şampiyon oldu çünkü iyi 1 numaramız yoktu.nilay bu seriyi kaldıramadı.belki çok iyi bir oyuncuydu zamanında ama bu seride 18 yaşında ilk tbbl maçına çıkmış oyun kurucu gibiydi çok acemice hatalar yaptı.hakemler çok şeyi değiştirdiler.birazda çember bizi sevmedi.denk güçler kapışıyorlarsa biraz da şans senden yana olacak.
 
Arkadaşım cemal nalga olayından tut zafer kalaycıoğluna kadar hatalar diz boyu... Messi de olsa, dianada olsa GS bilincini öğreteceksin
 
arkadaşım fowles a geldiği gibi galatasaray bilincini nasıl öğretebilirsin allahını seversen.vereceğinin en iyisini veriyor zaten.tamika seride ne kadar hırslıydı gördük.sence tamika bu bilince ulaştığı için mi böyle hırslıydı ? yine futboldan veriyoruz örnek ama mesela kewell hamburg maçında neler yaptı biliyoruz.sence yeni geldiği bir takımda Galatasaraylılık bilincene mi ulaştı ? bu kadar çabuk olamaz.iş ahlakı denen olgu üst düzey oyuncularda vardır.çünkü o yüzden üst düzeydirler.bence bayan takımımızda motivasyon sorunu yoktu.yönetimi ben de savunmak istemiyorum ama geçen yıl da böyle sorunlarımız vardı.yeniliyorduk fenerbahçeye.sonra avrupa şampiyonu olduk.o zaman buraya işte galatasaraylılık ruhu yazardın eminim.bu yıl şu fenerbahçe maçlarında caferağadaki maçlardan biri dönse ki uzatmaya giden maçımız da var.birini alsak belki de şampiyon olacaktık.çok yakın bitti maçlar o zaman ne yazacaktın.erkek takımı ligi normal de 3. bitiriyordu.muhtemelen şu an playoff oynayacaktı.o zaman yazabilecek miydin ? pamuk ipliğine bağlı bu işler.çizginin bu tarafında kalınca çizgiye ne kadar yakın olduğuna bakılmadan kızağa çekiliyorsun.iki santim önde olup öbür tarafa geçsen senden daha kralı yok.işte böyle bir şey.
 
Bence gelecek sene de şampiyonluğu unutalım. Her branşa sponsor bulup avrupa şampiyonluğu vizyonuyla klübünü yöneten bir başkan karşısında, yönetimin herşeyden önce uzun vadeli kaynak ve doğru sponsor bulması gerekir. Yönetimlerden de beklenen ve istenen de budur. Kalkıp da Adnan Polat'tan kimse üçlük göndermesini ya da vole çakmasını beklemiyor. Klübü hedeflerine ulaştıracak kaynakları bulmasını istiyor. Başkanımız bu sene de amatör branşların hepsinde fb gibi bir yapılanmayı gerçekleştiremezse Aziz Yıldırım'ın imalı gülüşleri eşliğinde daha çok fener zaferi alkışlar. Daha üzücü olan ise son 10 yıldır her alanda gelen başarısızlıklar ve yönetim zafiyetleri neticesinde bugün GS taraftarının klübüne küstürülmüş olmasıdır. Son yıllarda sırf bu nedenlerle GS'nin taraftar sayısında azalma olmuştur. Bunun çok iyi farkında olan fb yönetimi şampiyonluk sonrası adeta bu duruma gönderme yaparak malum yazılı şapkaları sporcularına taktırarak GS başkanına alkışlatmıştır. İşte gelinen netice son 10 yılda budur. Fb bugün GS'den eksik hissettiği herhangi bir şey durumunda bile (artık pek kaldığını da sanmıyorum) atağa geçmek için bir an bile düşünmezken GS'nin son 10 yıldaki yönetimleri Fb'ye herhangi bir alanda geçilmeyi umursamaz bir tavır içinde karşılamışlardır. İşte bu nedenledir ki bugün fb, üniversite için de gerekli izinleri almış ve aslantepenin üstü açılır kapanır olmasına alternatif geliştirme çabaları v.s içindedir ve hep öne geçme arzusu nedeniyle de bugün çok daha başarılı ve taraftarını mutlu etmektedir. Ve bunu yaparken de her branşta GS'yi yenerek keyiflerini arttırmaktadır.
 
Manchester united'ı bransları mı? var arkadas ama Dünyanın en büyük klübü Önemli olan futboldur tabi ki?basketbol malesef bizde futbola endeksliyiz,rahmetli özhan baskanımız futbolda basarılıydı en azından şampiyonluk geliyodu,diğer branslarda küme düsüyorduk ve medya bizi başarılı gösterdi!Ama yanlış bayan takımı olsun voleybol takımı dökülüyodu ama medya ve bazı traftarımız bunu basarı saydı o yüzden kimse masal anlatmasın.

Futbolda şampiyon olursan basarılı sayılırsın,Bu böyle Arkadaslar.
Tekerlekli sandelya basketbol takımımız Dünya şampiyonu oldu kimin umrunda medya yazdı mı?hayır ama futbolda olsa 30 sene konuşuruz işte Fark.
 
Futbolda başarılıyızda sanki, Özhan canaydın zamanındada Adnan Polat zamanındada futbolda gerilere gittik.. Son 10 senedir resmen ezildiler futbolcular.. Şükrü saraç oğlunda galibiyet yok.. Şampiyonlar ligini unuttuk...Zamanında sadece Gsnin söz sahibi olduğu bayan baskettede ezildik adam lar üst üste 5. şampiyonluğu kutluyorlarlar... Keza Bayan voleybolu erkek voleybolu erkek basketbolunda bile asıl rakipleri değiliz.... Doğru oturalım doğru konuşalım Fernerbahçenin yöneticileri vizyonlarını çok iyi geliştirdiler 1-2 seneye süper bir kompleks olan Ataşehir spor kompleksinide bitirecekler...Biz se mecidiye köyün göbeğindeki araziyi verip gittik şehirdşını stad yaptık.. Bakın görün yakın zamanda stadların bu arazileri kluplere devredilecek...Ozaman bizimkiler yine ah vah çekecekler...
 

Üst