WIMBLEDON 2024

Sezonun en önemli grand slam turnuvası dün itibariyle ana tablo maçlarıyla başladı. Olimpiyatlara 1 aydan az süre kaldığı için Nadal'ın son wimbledon'larından biri olması beklenen turnuvada kendisini göremeyeceğiz olimpiyata yoğunlaştığı için. Ancak zaten artık varlığı da çok birşey ifade etmeyecekti. Djokovic ile Alcaraz erkekler tarafında geçen yıl muhteşem bir finalle wimbledon'ı kapatmıştı ama bu yıl aralarına Sinner de ciddi aday olarak girdi.

Kadınlar tarafında ise çim kortta yokedici etkisi tersine dönen ve en iyi başarısı geçen yılki çeyrek final olan Swiatek'ten beklentim yok. Hatta daha ilk turdan zor kura çektiği için Kenin bile eleyebilir. En önemli ve istikrarlı rakibi olarak görünen Sabalenka da turnuvadan çekildiğine göre onların gölgesinin tesir etmeyeceği bir turnuvada da Rybakina, Jabeur, Kasatkina , Pegula, Shnaider gibi formda ve iyi çim oyuncuları için grand slam şampiyonluğu kapısı açık görünüyor.

Turnuvada tıpkı Roland Garros gibi yine ana tablo yapabilecek raketimiz Zeynep Sönmez de yer alabilirdi ama maalesef elemelerin son turu olan 3.turda tecrübesizliğinin ve stresinin kurbanı oldu. 1-0 öndeyken 2.sette de servis kırma avantajı varken seti 7-5 verdikten sonra son sette 5-1 öne geçtikten sonra kendi oyununda 40-30'dan oyunu verdikten sonra seti inanılmaz bir şekilde 7-5 vererek ana tabloda maç yapma hakkını Ukrayna'lı Snigur'a kendi elleriyle sundu. İpek Öz ise ilk turda evsahibi tenisçiyi eledikten sonra 2.turu 2-1 kaybederek elendi ama beklenti ölçüsünde başarılı sayabiliriz. Türk kökenli Britanyalı sporcu Sonay Kartal ise elemelere evsahibi olma avantajıyla wild cardla katıldıktan sonra ana tabloya yükselmeyi başarmıştı ve ilk turda 29 numaralı seribaşı Cirstea'ı 2-1 yenerek kendi adına büyük bir başarıya imza attı. Hele ki dünya sıralamasında 298.sırada olduğunu düşünürsek. Bu arada kendisiyle ilgili hiç türkçe haberle karşılaşmadım ama özel takibime almış oldum.
 
Wimbledon'ın en cafcaflı haftasına girildi ve son düzlükte şampiyonluk favorilerinin birbiriyle kapışması başladı. Salı günü Alcaraz ilk seti Paul'a kaybettikten sonra rahat bir şekilde maçı tamamlayarak 3-1 ile yarı finale yükseldi. 1 no.lu seribaşı Avustralya Açık galibi Sinner ise favori çıktığı maçta son 2 sette yaşadığı sorunun da katkısıyla Medvedev'e 3-2 kaybetti ve böylelikle yarı finalde Medvedev vs Alcaraz maçı izleyeceğiz. Dün ise Novak Djokovic'in rakibi De Minaur sakatlık nedeniyle maça çıkamayınca Roland Garros'da rakibi Ruud'un başına gelen doğrudan yarı final bu sefer kendi başına geldi ve zaten sakatlıktan yeni çıkmış haliyle ince bir çizgide yürüdüğü turnuvada doğrudan yarı finale yükselerek italyanların Sinner'da yaşadıkları hayal kırıklığını hafifleten Musetti ile eşleşti.
 
Wimbledon, kadınlarda her ne kadar daha önce Roland Garros'u teklerde kazanmış olsa da daha çok çiftlerde başarı kazanmış olan Kreijcikova'nun sürpriz şampiyonluğu ve erkeklerde Alcaraz'ın rakipsizmiş gibi gözüktüğü 2.hafta performansının getirdiği şampiyonluğuyla sonuçlandı.
 

Üst