Wimbledon

Dünya üzerinde 4 tenis grand slam'inden biridir. Maçlar İngiltere'de oynanır. En çok şampiyon olan Roger Federer'dir. Bu seneki turnuvada çeyrek finalde elenmiştir.

Şu sıralar yarı finalin ilk maçı olan John Isner - Kevin Anderson maçı oynanmakta. 5 saati geçmekte olan mücadele, Wimbledon tarihinin en uzun süren yarı final maçı olmuş. Ve hala devam ediyor. Setlerde 2-2 eşitlik var son sette de bir türlü üstünlük kuramadı oyuncular. İşin ilginci John Isner uzun maçları seven bir oyuncu. Tenis tarihinin en uzun maçında da (yine bir Wimbledon maçı) onun ismi var.

Yarı finalin diğer eşleşmesinde ise Djokovic - Nadal oynayacak. Normalde bugün oynanması bekleniyordu ama maç böyle devam ederse yarına kalacak gibi.
 
Yaklaşık 6 saattir devam ediyor ama bu zamana kadar izlediğim en sıkıcı tenis maçı olabilir. Tek yaptıkları ayı gibi servis kullanmak. İkisi de uzun ve güçlü oldukları için attıkları servislere return gelmiyor ve direkt ace olup sayı oluyor. Onun haricinde farklı bir sayı göremedik sürekli servis sayıları. Bu da maçtaki kaliteyi düşürüyor ve sıkıcı hale getiriyor. Lanet olası maç bitsin artık ya.
 
Vay be ne maçtı!

2.güne uzayan DJOKOVIC-NADAL maçını son seti 10-8 alan DJOKOVIC kazandı. Ama ne maç oldu arkadaş!En stresli en yorgun olunması gereken anlarda kort çizgilerinin tozunu aldılar resmen. Ace gerektiğinde ace, winner gerektiğinde winner, return gerektiğinde return. İşte tenis bu:) Bu kadar riske girip de kritik anlarda bu kadar az basit hata yapılması takdire şayan. O yüzden spor dünyasında en sevmediğim karakterlerden biri olmasına rağmen NADAL'ı da ayakta alkışlıyorum(Maçı kazansa muhtemelen sinirden köpürtecekti beni=D).FEDERER-DJOKOVIC ve NADAL gibi 3 efsaneye şahit olduğumuz bu dönemde 3'üde son yıllarda sakatlık,formsuzluk mental sorunlar gibi nedenlerle kendilerini aratır olmuşlardı. Son olarak DJOKOVIC'in de nihayet bugün gerçek anlamda aramıza döndüğünü söyleyebiliriz. Darısı MURRAY'e artık.
NOT: Aynı anda Dünya Kupası 3.'lük maçını açtım. TV'den o açıkken digiturk play'de wimbledon'ın bu harika maçını izleyecektim.Ama öyle sekanslar oldu ki kıytırık futbol maçına bakamadım doğru düzgün=)) Bu arada yarın final olacak ama bence bu maçwimbledon'ın gerçek finaliydi. Keşke resmen de öyle olabilseydi.Ya da Ekselansları 2-0'dan Kevin ANDERSON'a maçı vermeseydi de yarın da o maçı bekleseydik.

NOT2: Birazdan Kadınlar finali oynanacak.İsim olarak çok güzel bir final. Hakkını vereceklerine eminim ama onun dışında KERBER şampiyon olsa keyfime diyecek olmaz:D
 

Üst