Yıldız Kız Takımı (2012-2013 Sezonu)

Sezonu Perşembe günü 17:00'de Asspor maçı ile açıyoruz, Bayrampaşa Spor Salonu'nda maç. Bu kategoride de 2 tane 97'li oyuncumuz var ve diğer oyuncularımız küçük.
 
Deniz'in bende fikir oluşturabilecek sayıda maçını izlediğimi düşünüyorum. Sahada yaptıklarından sıyrılırsak, Deniz hırslı bir sporcuydu öncelikle. Hata yapma lüksü her oyuncunun vardır ancak parkede gördüğüm Deniz, bu hatanın farkına varıp hırs yapıyordu. Bunun yanında, küçük kategorisinde bu kadar net bir şutu olan oyuncu görmemiştim pek fazla, hatta küçük erkek takımımızda olmadığını da rahatlıkla söyleyebilirim. Üstüne konulacak bir yapı elimizdeyken, daha yıldız seviyesine yeni çıkmışken, bir kalemde oyuncuyu silmenin tartışmaya açık bir konu olduğunu söylemeyeceğim açıkçası. Bu çok net yapılan bir yanlıştır, geleceği olan bir oyuncuyu anlamsız yere etkisizleştirmektir. A takım seviyesi için potansiyel taşıyan bir oyuncuyu şu yaşta gözünün yaşına bakmadan silebiliyorsak gerçekten yazık.

Geçen sene bu formaya küfür eden bir oyuncunun nasıl affedildiğini gözlerimizle gördük, açıkçası Deniz'in suçu neydi de bu formadan uzak kaldı...

Kendimi Deniz'in yerine koyamıyorum gerçekten, kim bilir ne düşünceler içerisindedir. Umarım ileride kafamızı duvarlara vuracak sonuçlar ile karşı karşıya kalmayız.
 
Bugün takımı ilk maçında seyrettik. Rakip çok zayıf olduğu için çok fikir edinemedik ve erken çıktık maçtan. 86-20 kazanmışız.

Takımda Deniz adında bir kız varmış iyi ve geleceği olan ama kovulmuş. Tam olarak neler oldu bilmiyorum ama araştıracağım.
 
Geçen sene Tanju abi ve Aras abiyle bir çok maçı izlemeye gitmiştim ve küçük takımda dikkatimi çeken isimdi Deniz Onat, 10 numarayı giyiyordu hatta ve inanılmaz oynamıştı o maçta. Müthiş bir şut stili var ve takımın en iyi oyuncusuydu, fiziği de oldukça iyi ileride 3 numarada kesinlikle iyi işler yapabilecek, bana göre takımdaki de en çok gelecek vaadeden isimdi kendisi. Takımda başka iyi oyuncular da vardı ama Deniz fizik olarak da hazır ilerde milli takım oyuncusu olmaya. Onu kaybettiysek büyük kayıp oldu, araştıtıp sonucu öğrenirsen mutlaka buraya da yazarmısın Önder Abi?

bu arada Deniz'in niye kovulduğunu bilmiyorum ama sahada ve twitterdan takip ettiğim kadarıyla da oldukça düzgün birisi, hocasına laf mı etti bilmiyorum ama aynı hocamız geçen sene Galatasaray'a hakaretler yağdıran oyuncuyu takımda tutmuştu çocuktur yapar demişti. Şimdi takımın en çok gelecek vaadeden ismi o tarz hareket yaptı diye gidecekse yazıklar olsun bu başı boş olaylara, yıllardır altyapıdan A takıma oyuncu çıkmazken böyle cevherler kolayca kaybedilmemeli. Belki de bu kız Fenerbahçe'ye transfer olup orada şov yapacak, o zaman ah vah ederiz ileride.
 
Deniz en skorer oyuncumuz değil miydi Abi?
Tanju abiler istatistikleri koyuyodu orada takip ettiğimde en skorer Ece Deniz'di yanlış hatırlamıyorsam.
 
Benim de gittiğim maçlarda dikkatimi çekmişti oyunuyla sorumluluk almasıyla filan. Nedeni ne olabilir bilmiyorum ama bu kadar genç bir oyuncunun direk silinip atılması hiç mantıklı gelmiyor ki gerçekten verimli ve geleceği çok iyi bir oyuncuyu silmek ne kadar doğrudur, tartışılır. Sonra karşı yakaya gittiklerinde neden bizim altyapımızdan böyle bir oyuncu çıkmıyor diye ahlanır vahlanırız. Umarım sorun neyse halledilri ve tekrar kendisini takımımızda izleriz.
 
Aslında yetenekli oyuncular bulunuyor genelde ama bi çoğunun fiziği yeterince gelişmediği için malesef sonuç alamıyoruz. Deniz'i bir sene boyunca izledik Isparta'ya finallere de gittik gayette yetenekli gelecek için umut veren bi oyuncuydu her zaman bizim gözümüzde buna ek olarak belki de fiziki dezavantajı olmayan tek oyuncuydu takımda. Nasıl tutulmaz neden gönderilir anlamak güç gerçekten sonrada ağlar dururuz yerlilerden katkı alamıyoruz falan diye ama elimizdeki geleceği olan oyuncuyu çok kolay atabiliyoruz garip gerçekten.
 
http://www.gsbasket.org/forum/altyap%FD/7911-4.htm Deniz'i bilmeyenler için geçen sene kendisi için bol bol yazmıştık, şampiyonada da Dila'nın ardından hem sayı olarak hem ribaund olarak takımın 2.si oldu istatistiklerde. En son oyuncu değerlendirmeleri kısmında yazdıklarımın arkasındayım, böyle bir yeteneği kaybetmek saçmalık olur hele son senelerde oyuncu da çıkaramıyorken. Fizik olarak da üste en hazır isimdir Deniz, gelecekte oynayacağı pozisyon belli onun, üstünde durması gereken özellikler de ortada ve jenerasyonun bence en iyi şutoru.

Konuyu araştıracağız, takımdan ayrılma sebebini de öğreneceğiz mutlaka. Yıllardır bu takımda oynuyor ve Galatasaray'ın ondaki yeri de ayrı, 14 yaşındaki bir kızın oradan ayrılmasının psikolojisini tahmin edemiyorum. Geri kazandırmak için ne gerekiyorsa yapmamız gerekiyor, kendisini tanıdığım kadarıyla da kimseye kötü bir söz filan söylemesine ihtimal vermiyorum. Ne suç işledi bilmiyorum ama geçen sene başında olan olay üzerine takımımızın koçu çocuktur hata yapabilir şans vermemiz gerekiyor derken, özellikle Aras karşısında durdu burada bir çok kişinin. Madem o davranışları çocukluğa veriyoruz, 1 yaş küçük Deniz bu takımdan gidecek hangi davranışı yaptı merak ediyorum. Fanatik Galatasaray'lı, yıllardır kulupte olan burayı ailesi bellemiş, Diana Taurasi'yi örnek alacak kadar kendisine güvenen bir oyuncuyu silmek bu kadar kolay olamaz, bu konu açıklığa kavuşmalı mutlaka.
 
hiç izlemedim ama buradan takip ettiğim kadarıyla en çok ümit vaadedilen oyuncumuz konumundaymıs.Takımdan gönderilme sebebini çok merak ediyorum.Mantıklı bir sebebi vardır yoksa kendi kendimizi kurdugumuz mantıklarda fenerli bir koc için iyi şeyler düşünememekteyim
 
fanatik fenerli oyuncusunu çocuk diye korurken fanatik gsli bir oyuncuya bunu yapıyorsa ve Burası Gs spor kulübü ise bu mantık hiç de yanlış gelmiyor bana
 
Tabi öncelikle işin içyüzünü öğrenmek lazım. Ama her ne kadar fanatik fenerli olsa da altyapı dahil neredeyse bu klüpte büyüyen biri böyle birşey yapmaz gibime geliyor :) Ayrıca benim tanıdığım Efe abi de düşünmez bile. Dediğim gibi bunlar benim düşüncelerim, olayı öğrenmek lazım ...
 
Konuyu altyapı sorumlumuz Burçin Badem' e sorduk. Deniz' in Galatasaray forması giyemeyecek karakter, tembellik ve disiplinsizlikte olduğunu söyledi. Kendisine ücreti karşısında bonservisini verip göndermişiz.
 
Hazır el atmışken altyapıdaki temizlik çalışmalarına, geçmişe de ufaktan bir dönüş yapsınlar. Yapsınlar ki bir duruşumuz olduğu belli olsun..

Örneğin Galatasaray´ı yazmasını öğretsinler öncelikle...
 
Cuma günü saat 18.30'da Fenerbahçe ile karşılaşacak Yıldız Takımımız. Maç yine Bayrampaşa Spor Salonu'nda oynanacak. Gelin kalabalık olalım maçtan sonra da hep beraber Ordu maçını izlemeye geçeriz :)
 
Galatasaray 62-60 Fenerbahçe


Elif İrem Portakal: 4 sayı, 8 ribaund, 2 asist, 2 top çalma, 5 top kaybı
Dila Kurt : 16 sayı, 11 ribaund, 2 top çalma, 1 top kaybı
Esra Güler: 2 sayı, 10 ribaund, 3 asist, 2 top çalma, 4 top kaybı
İrem Naz Topuz: 20 sayı, 12 ribaund, 5 asist, 5 top çalma, 2 blok, 2 top kaybı
İrem Yalçın: 4 sayı, 2 top çalma, 3 top kaybı
Hande Yüksel: 16 sayı, 3 ribaund, 3 asist, 6 top çalma, 6 top kaybı
Zeynep Erdoğan: 1 ribaund, 1 asist

Meltem çok az süre alırken, Büşra, Kübra ve yeni uzunumuz Elif bu maç süre almadılar.

13-10
23-26
43-35
54-54
62-60 (Uzatmalar sonucu)
 
Çok güzel bir galibiyet aldık, başta İrem Naz olmak üzere tüm takıma tebrikler. Helal olsun hepsine. Maçın her dakikasında muaazam bir savaş ortaya koydular, her topa ellerini soktular. Onlardan daha çok istemiştik bu maçı, nitekin son 5 dakikaya da 10 sayı üstünde öne girmiştik. Daha sonra hücümda istediklerimiz olmayınca hakemin de doğramasıyla maçı uzatmaya götürmeyi başarsalar da uzatma periyodunda yine geri adım atmadık. Hande'nin son saniyede çaldığı topla sayıyı bulduk ve maçı kazandık. İrem Naz böyle oynamaya devam ederse, ileride adından çok söz ettirecek. Oynayan her oyuncumuz bugün elinden gelenin çok daha fazlasını yaptı, tekrardan tebrikler tüm takıma :)
 
Halil hocaya teşekkür etmek lazım onun emeği yadsınamaz bu çocuklar üzerindeki. Altyapılarda Fenerbahçe ile başabaş oynadığımız bile azdır güzel bi jenereasyon geliyor kendi topuğumuza sıkmazsak.
 

Üst