Yuto Nagatomo

Galatasarayımız Inter'den 31 yaşındaki Japon sol bek Yuto Nagatomo'yu sezon sonuna kadar kiraladı. Takımımıza hayırlı olsun. Yarım sezon işimizi görür en azından Lato'dan çok daha iyidir, Japon bir kere akıllı adam.
 
Aslinda kendisi zamaninda Felipe Melo transferi esnasinda takasta gundeme gelmisti. Ama olmamisti.

Kendisinin bir cok macini izledim. Bence oldukca vasat bir oyuncu olsa da, yine de Latovlevici'den daha iyidir. Sezon sonuna kadar kiralik anlasmasi da gayet yerinde olmus.
 
parasızlıktan burun kıvırarak aldığımız adam bizi şampiyon yapacak galiba. fevkalade oynuyor.
 
Ne yaptığını biliyor ve futbol bilgisi üst seviyede. Kendine de iyi bakıyor belli yorulmak bilmiyor. Çabukluğu ile pas araları yaparak hızlı hücuma cıkmamızda büyük pay sahibi. Bir Asamoah vardı esamesi okunmuyor artık sayesinde.
 
Ülke futbolu tarihinde, devre arasında gelip takıma bu derece olumlu etki eden bir yabancı transferi daha var mı, bilemiyorum. Tebrikler! :)
 
Geçen yıl devre arasında geldiği Galatasaray'da performansıyla şampiyonlukta büyük katkı sağlayan, bu yıl ise hem Dünya Kupası'ndaki performansı hem de takımdaki formuyla örnek isimleri başında gösterilen Yuto Nagatomo, ülkesi Japonya'daki televizyon programlarına spor eğitimi veriyor.


  • Yuto Nagatomo'nun bilinmeyenleri
    -2013 yılında Nagatomo’nun model olarak alındığı “Yuuto kun ga iku” yani “Yuuto’cuk gidiyor” adlı 26 bölümlük çizgi filmi yapıldı.
    -Japon futbolcu da bu sevgiyi karşılıksız bırakmıyor. 2015 yılında kendi adına kurduğu Futbol Akademisi ile minik Japonların iyi bir futbolcu olması için çalışıyor
  • Nagatomo aynı zamanda yazarlık da yapıyor. İlk kitabı 2011’de basılan Nagatomo'nun tam 6 kitabı bulunuyor. Nagatomo'nun yazarlık yelpazesi de hayli geniş. Japon futbolcu, antrenman taktikleri, yoga-meditasyon ve yemek konularındaki kitaplarıyla dikkat çekiyor.
    -Sağlıklı beslenmeye önem veren sosyal medya hesaplarından sık sık yemek paylaşımları yapan Japon futbolcunun, sağlık malzemeleri ve yemek hizmeti sunan bir şirketi de bulunuyor.
 
Aldığı darbeye bağlı olarak pnömotoraks teşhisi ile sponsor hastanemiz Liv Hospital’da tedavi altında bulunan oyuncumuz Yuto Nagatomo, öğle saatlerinde başarılı bir torakoskopi ameliyatı geçirmiştir.

Bu sabah sağlık heyetimiz ve hastane doktorlarının değerlendirmesi sonrası Göğüs Cerrahı Prof. Dr. Celalettin Kocatürk başkanlığında, kulüp doktorumuz Yrd. Doç. Dr. Yener İnce’nin de katılımıyla yapılan ameliyat sonrası durumu iyi olan oyuncumuzun 3-4 günlük nekahet süresi sonrası taburcu edilmesi planlanmaktadır.
 

Üst