2019-2020 Galatasaray Futbol Takımı

Kalede Muslera'ya yedek olması için Bursaspor'dan Okan Kocuk ile anlaştığımız haberleri var.
Umarım doğrudur.
Çünkü Okan, refleksleri ve kalede duruşu kadar günümüz futbolunda artık çok önemli bir hale gelen ayak hakimiyeti ile de ön plana çıkıyor. Tabi bir Edersson ya da Alisson değil ama gelirse eminim ki Tafi ile bu özelliğini daha da geliştirir ve Muslera'dan sonra formayı gözü kapalı alır.
 
Kalede Muslera'ya yedek olması için Bursaspor'dan Okan Kocuk ile anlaştığımız haberleri var.
Umarım doğrudur.
Çünkü Okan, refleksleri ve kalede duruşu kadar günümüz futbolunda artık çok önemli bir hale gelen ayak hakimiyeti ile de ön plana çıkıyor. Tabi bir Edersson ya da Alisson değil ama gelirse eminim ki Tafi ile bu özelliğini daha da geliştirir ve Muslera'dan sonra formayı gözü kapalı alır.

Tafi'nin ayrılmak istediğine dair haberler.
İşte bu olursa çok kötü olur...
 
Yusuf Erdoğan transferi iptal olmuş. Çok sevindim. Kulübeyi güçlendiriyoruz ayağına bize yakışmayan adamları getiriyorlardı; bir tanesinden kurtulduk en azından. Sen önce ideal kadrondaki eksikleri tamamla ki kulübeni güçlendirmenin anlamı olsun o zaman.
 
Geçen sene ki en büyük sıkıntımız tüm sezonu 13-14 kişi ile oynamaktı. Yerli oyuncu alternatifimizin neredeyse hiç olmamasıydı. Yönetim bu sıkıntıyı gideriyor ama yine bizim taraftara yaranamıyor.
Transfer uzun bir süreç. Öyle kampa tüm transferler yetişsin diye bir olay da yok. Dünyanın hiç bir takımında yok. Senin de başında demokles kılıcı Ffp varken bunu başarman imkansız.
O yüzden asıl transferlerini ince eleyip sık dokuyarak yapman lazım. Şu ana kadar Onyekuru/Babel değişimi oldu. Bundan şikayetçi olan kimsenin olduğunu düşünmüyorum.
Dün de J.M.Seri ile anlaştığımız yerli yabancı tüm basın organlarında çıktı. Resmi açıklamayı görmeden sevinmemek gerek ama muhteşem bir transfer olur.
Forvet için Diagne'nin satışı sonrası Samatta ismi geçiyor ki inanılmaz iyi olur.

Kısacası yaparlar yapamazlar bilmiyorum ama doğru yolda ilerliyorlar. Biraz daha sabır göstermek lazım. Geçen seneden sonra bu sabrı göstermek zor ama yapacak bir şey yok.
 
Geçen seneki sıkıntımız 13-14 oyuncuyla oynamak falan değildi. Yapılamayan forvet transferiydi. Hocamız da yardımcıları da bunu defalarca belirtti zaten. Bu sene de aynı hataya düşmemek için ne kadar hızlı hareket edersek o kadar iyi olur. Ayrıca Yusuf Erdoğan kimdir, küme düşen bursanın yedek oyuncusu. Yusuf erdoğan'la ve türevi çapsızlıktaki oyuncularla hiç bir sıkıntıyı gideremezsiniz, kulübenizi de güçlendiremezsiniz. Yusuf'un Muğdat'tan, Sinan'dan hiç bir artısı yok. Sırf transfer yapmak, kulübeyi dolu göstermek için oyuncu almak Galatasaray'ın parasını sokağa atmaktır. Ben buna karşıyım.

Ayrıca kim diyor Onyekuru'nun yerine Babel'in alınmasına kimse şikayetçi değil diye. Ben daha önce de yazdım. Gayet şikayetçiyim bu durumdan. Onyekuru geçen sene bize şampiyonluğu getiren adamlardan ve gelişime çok açık bir oyuncu. İlk geldiği zaman ile sene sonu arasında olumlu anlamda çok fark vardı. Eğer kalırsa bu sene de bu gelişimini sürdüreceğini düşünüyorum. Kalması bizim için en kritik hamle olur. Babel ise 33 yaşına gelmiş, beşiktaş'ın postaladığı, gittiği ingiltere'de de yine tutunamayan, sorun çıkartma potansiyeli yüksek bir oyuncu. Taraftarla twitter'dan, instagram'dan kavga eder, yenildiğimiz maçlardan sonra acaip acaip hikayeler atar. Canı istediği zaman çok iyi oynar, istemezse bırakır oyunu gider. Kısaca babel'in yerine bin kere onyekuru'yu tercih ederim.

Seri transferi çok olumlu, fernando gittikten sonra oraya mutlaka almamız gerekiyordu. Ama bir de ofansif anlamda takımı sırtlayacak oyuncu lazım. Forvette zaten Diagne'nin satılıp yerine sağlam bir adam gelmesi gerekiyor. Belhanda sorunu da var ayrıca. Onun da çözümü lazım.

Zaten hocanın sonuna kadar arkasındayız. Lig başlamadan bu eleştirileri yapalım ki bir faydası olsun.
 
Geçen sene yapıldı da boşa yapıldı hepsi. Kulübeden kim gelip de katkı vermiş hatırlamıyorum, alayı çöptü. Maalesef bu sene de farklı bi ideoloji göremiyorum. Şener belki fena bi alternatif olmadı diyebilirim ama Yusuflara bilmem nelere gideceksek çöpe para atarız yine. Bazen taktık mı takıyoruz vasat oyunculara, iyi ki Muric’i alamadık sinir hastası olurdum para döksek ona. Ama ne hikmetse bizim scout geçen sezondan beri çok iyi çalışıyor oyuncu bulma konusunda. Her aldıkları da çok üst seviye katkı veriyor nazar değmesin. Seri’yi izlemedim ama herkes çok iyi seçim oldu diyor, güzel.
 
Forvet olayı ligin 2. yarısında sıkıntı değildi bence. İlk yarıda haklısın katılıyorum.
Onun dışında neredeyse sezonu aynı kadro ile oynamanın, düzgün yedek oyuncu olmamasının sıkıntısını da çok çektik. Bize yakışmayan adamları geliyor diye eleştiriyoruz da işin aslı öyle değil. Şimdi rotasyon için gelen oyunculara bakalım;
İsveç milli takımında oynayan, Fransa lig1'de ortalama 30 maç oynayan ve iyi performans veren bir oyuncu geldi.(Jimmy Durmaz) Bence sadece geçmişinde Gençlerbirliği var diye eleştiriliyor.
Türkiye içerisinde yerli olarak Gökhan Gönül'den sonra en iyi sağ bek rotasyona katıldı. (Şener)
En büyük sıkıntılarımızdan birisi yedek kaleciydi. Buraya Okan Kocuk gibi ligde oynayan, genç ve potansiyelli birisi geldi.
Büyük ihtimalle Emre Mor'da kadroya katılacak. 21 yaşında çok yetenekli ama mental sorunları olan birisi.
Sadece adem transferini içim almadı. Muğdat ile kıyaslayınca çok daha iyi bir rotasyon oyuncusu ama sevdiğim bir adam değil.

Bu oyuncuların hiç birisine bonserviste verilmedi. Şu tansferleri eleştirmem tam tersi yönetimi tebrik ederim.

Onyekuru'ya gelince 16m € karşılığında İtalya'ya gidecek büyük ihtimalle. Var mı tutacak gücün? Babel dediğin adam geçen sene Fulham'ın en iyi oyuncularından birisi oldu.
Keşke Onyekuru'da kalsa ama Babel'in oyun içi artılarının çok daha fazla olacağını düşünüyorum. Hele ki Fatih hoca sisteminde. Tek sıkıntı verilen 3 yıllık sözleşme. 2 yıl olmalıydı.

Belhanda konusunda hoca taraftarla aynı düşünmüyor sanırım.
 
Aslında 13-14 kişiyle oynamak kötü değildir çünkü takımın ne olduğu belli olmuştur demektir lakin biz 13-14'ün üstüne eklenebilecek oyuncu sıkıntısı çektik. Yani 16-17'yi bulamadık.

Bu sezon buna yönelik çalıştık ve doğru hamleler yaptık.
 
#SICAKGELİŞME
Galatasaray Falcao ile prensipte anlaştı.

Sarı kırmızılılar dünyaca ünlü Kolombiyalı golcünün bonservisi için Monaco ile görüşmelerini sürdürüyor. (TRTSPOR)
 
#SICAKGELİŞME
Galatasaray Falcao ile prensipte anlaştı.

Sarı kırmızılılar dünyaca ünlü Kolombiyalı golcünün bonservisi için Monaco ile görüşmelerini sürdürüyor. (TRTSPOR)
İşte aradığım haber. İşte bize seviye atlatacak oyuncu. Böyle transferler yakışır bize. Hadi olur inşallah. Bu kalitede orta sahaya aynı şekilde de aldık mı kuruluş amacımız olan avrupa başarılarına yine yaklaşırız.
 
Arkadaşlar yıllık 7 milyon euro diyorlar. 2 sene de 14 milyon euro eder. Falcao bize tabiki seviye atlatır. Ama çok istiyor. Ki sakatlık sorunu olabileceği konuşuluyor. Böyle bir riske girmeye gerek var mı bilmiyorum? Şüphelerim var...
 
Umarım Falcao’ya uygun bi sistem çizilir. Son yıllarda takip edemiyorum ama zaten sprinter güçlü forvetten ziyade ceza sahasında mucizeler yaratan bir forvetti. Yaşından dolayı biraz da bizim onun üzerine hücum hazırlamamız gerekir diye düşünüyorum. Beşiktaş-Gomez gibi mesela.
 
Dünkü hazırlık maçımızı izledim.
Marcao ve Luyi ile iyi bir ikilimiz var ama yedek oyuncu sıkıntımız var bu bölgede.
Ahmet kiralık verilmeli ya da sözleşmesi feshedilmeli.
Burası için 2 oyuncu önerim var yerli isim olarak.
Basel'de oynayan Eray Cömert ve Mainz'de oynayan Ahmet Gürleyen. İkisi de Marcao tarzı ayakları iyi ve savunma konsantrasyonu iyi oyuncular.
Yerli stoper kalitemizi de arttırmış oluruz böylece.
Yakın zamanda bu 2 ismin adını çok fazla duyuracağını düşünüyorum. Onlar duyurmadan alabilirsek çok iyi paralar kazanacağımızı düşünüyorum.
 
Forvetten ziyade acilen Seri'nin yanına bir adam alınmalı. Ve bu adam mümkünse en fazla 27-28 bandında olup fiziksel ve defansif anlamda Seri'nin eksiklerini kapatabilmeli. Ayrıca bu transfer döneminde hem sağ hemde sol bek oyuncularımızı yenilemeliyiz çünkü seri çılgın atarsa piyasanın uçtuğu bir dönemde onu o paraya almamak aptallık olur. Nagatomo defansif anlamda tamam ama hücumda takımı çok fena tıkıyor, linnes evet çok sempatik zaman zaman iyi katkılar da veriyor fakat oda prime dönemine geldi genç bir oyuncu değil özellikle hücumda çok vasat, Mariano hücum aklına diğecek hiçbirşey yok ama oda defansta çok götürüyor ve Nagatomo ile ikisinin yaşları 33. Bunlardan en az ikisi ile yollar ayrılmalı ve mümkünse bunlardan biri kesinlikle linnes olmalı en fazla parayı onun getirecek olmasından dolayı. Mesela Samatta yerine Genk'ten sağ bek Joakim Maehle bir zorlanmalı 2020 de sözleşmesi bitiyor çok rahat 20-25 lere Epl ye satılabilecek bir çocuk. Forvete Halil Dervişoğlunu kesinlikle kaçırmamalıyız 3-4 rahat verilir ona golcü kumaşı var çocukta belli. Kostas-Halil - Babel ile rahat birşekilde ligi götürürüz CL içinse artık romantikliğe gerek yok 3. olmak bizim seviyemizde takımlar için başarıdır.Öncelik olarak ligi alıp Ffp bitene kadar sakin olmalıyız.
 
Nagatomo, Mariano gibi adamlardan bir anda çıkmak takım dinamikleriyle kumar oynamak olur. Gerçi son 2 sezondur takım dinamikleriyle bu kadar oynamasına rağmen yine de başarılı olan başka da kulüp yoktur herhalde.
 
"Galatasaray, İngilizler gibi toplu halde futbol oynamak, bir renge ve isme sahip olmak ve türk olmayan takımları yenmek" olan Ali Sami Yen' in hayalinin en önemli noktası. Bir Galatasaraylının aklına kazıması gereken en önemli söz. Ali Sami Başkan, Galatasaray' ın ilk adımlarını atarken bu hayalden yola çıkmıştır. Türk olmayan takımları yenmek kurulduğundan beri Galatasaray' ın hedefi olmuştur. BU yüzden Galatasaray ve Galatasaraylı için Avrupa'da başarı daha çok önemlidir.

Alıntıdır...
 
"Galatasaray, İngilizler gibi toplu halde futbol oynamak, bir renge ve isme sahip olmak ve türk olmayan takımları yenmek" olan Ali Sami Yen' in hayalinin en önemli noktası. Bir Galatasaraylının aklına kazıması gereken en önemli söz. Ali Sami Başkan, Galatasaray' ın ilk adımlarını atarken bu hayalden yola çıkmıştır. Türk olmayan takımları yenmek kurulduğundan beri Galatasaray' ın hedefi olmuştur. BU yüzden Galatasaray ve Galatasaraylı için Avrupa'da başarı daha çok önemlidir.

Alıntıdır...
İşte bu romantikliten bahsediyorum 100 yıl geçmiş aradan.Son 24 Avrupa maçında sadece 2 galibiyetimiz var böyle Avrupa Fatihi olmaz biraz gerçekçi olalım. Epl sonuncusu yayın geliri bizim aldığımız paranın 3 katı böyle bir fark olabilir mi. En son Avrupa da başarılı olduğumuz sezon Euro en fazla 2.5tl civarıdır şuan 6.5 a doğru gidiyor ve ülkenin bulunduğu durumdan dolayı daha da artabilir. Türk kulüplerinin artık şov yapma lüksü yok önce ayakta kalmaya bakacaklar. 2 yıl şampiyon olamasak yine sıkıntıya düşeriz başımızda şapkadan tavşan çıkaracak bir yönetim yok futbol yıkıldı Fatih Terim'in üzerine gidiyor şuan. Elimizde Juventus gibi lige ambargo koyma fırsatımız var ilk önce bunu yapmalıyız daha sonra düzgün bir yapılanma ile farklı hedefler koyulabilir.
 
İşte bu romantikliten bahsediyorum 100 yıl geçmiş aradan.Son 24 Avrupa maçında sadece 2 galibiyetimiz var böyle Avrupa Fatihi olmaz biraz gerçekçi olalım. Epl sonuncusu yayın geliri bizim aldığımız paranın 3 katı böyle bir fark olabilir mi. En son Avrupa da başarılı olduğumuz sezon Euro en fazla 2.5tl civarıdır şuan 6.5 a doğru gidiyor ve ülkenin bulunduğu durumdan dolayı daha da artabilir. Türk kulüplerinin artık şov yapma lüksü yok önce ayakta kalmaya bakacaklar. 2 yıl şampiyon olamasak yine sıkıntıya düşeriz başımızda şapkadan tavşan çıkaracak bir yönetim yok futbol yıkıldı Fatih Terim'in üzerine gidiyor şuan. Elimizde Juventus gibi lige ambargo koyma fırsatımız var ilk önce bunu yapmalıyız daha sonra düzgün bir yapılanma ile farklı hedefler koyulabilir.

Avrupa Fatihi gibi bir ifadem olmadı.
Ama Avrupa'yı önemsememek olmaz.
Lige tabiki ambargo koyalım.
Ama Avrupa'da da başarılı olalım artık...
 

Üst