KBSL 6. Hafta | Galatasaray 75-60 Botaş

Tarih: 24.10.2020 Cumartesi
Saat: 16:00
Yer: Ahmet Cömert Spor Salonu
Yayın Tivibuspor

Ligde dört galibiyet tek mağlubiyet ile yoluna devam eden takımımız Botaş'ı ağırlıyor. Botaş ligde iki galibiyet ve iki mağlubiyet ile dokuzuncu sırada. Yabancı olarak kadrolarında sadece Elizabeth Williams ve Marina Bas bulunsa da yerli oyuncu rotasyonu ligin belki de en iyisi diyebiliriz. Eski kaptanımız Işıl Alben başta olmak üzere Tilbe Şenyürek, Bahar Çağlar, Ayşe Cora gibi tanıdık isimler mevcut. Lige istedikleri gibi giremediler ama kaliteli bir kadroya sahipler. Şu maça kadar mücadeleyi hep en üstte takımımızın bu gidişatı devam ettirmesini umar ve bu zor maçta başarılar dileriz.
 
Kaptanı maçın içerisine sokmazsak,kilitlersek bizim için çok rahat bir maç olur.Yarın rahat bir galibiyet bekliyorum Sarayın Sultanlarından.
 
Baya duygusal bir maç kaptan ve bizim açımızdan.Kursk maçları da öyle geçmişti.Kaptan pek etkili olamamıştı bize karşı diye hatırlıyorum.Benzer olur gibi.Botaş sezona çokta iyi girmedi.Bizim daha iyi bir takımımız var.Galibiyet bekliyorum.
 
Bizi kaptanı parçalıya karşı izletmek zorunda bırakan herkese sevgilerimi gönderiyorum!!
Botaş iyi yerli oyuncuları toplamış olsa bile kısa yabancı almamaları çok zorda bırakıyor onları. Kazanırız.
 
Ömer Yalçınkaya beyi çağırın gelsin en önden izlesin eserini...

Fazla da bir şey yazmaya gerek yok, ortada mücadele eden bir Galatasaray forması var sonuçta. Yabancıları katkı veren her takım yendi Botaş'ı. Formül açık...
 
Duygusal maç olacak. Ligin en iyi iki yerli oyuncusu bizdeyken şimdi onları nasıl durdururuz diye düşüneceğiz. Işıl Tilbe tepeden oyunlarına önlem alabilirsek Botaş'ı bitiririz. Efe hoca buna hazırlamıştır takımı. Başka bir numarası yok Botaşın.
 
Bu takımın enerjisinden,pota altı mücadelemizden memnunum fakat hücumda bir şey üretemediğimizde topu Courtney'e vermek lazım.Asena'nın zorlamalarına kalmamak lazım ya da etrafında 2 oyuncu olan uzunumuza top indirip sayı beklememek lazım.

Botaş iyi yerlileri olan yavaş bir takım.Özellikle Marina Baş'tan hiç katkı gelmeyince Elizabeth Williams aşırı yoruluyor.1 tane yabancı kısa transfer etmezlerse günü kurtaran galibiyetler alırlar sadece.

Bu arada çok fazla basket faul oldu :)
 
Botaş çağ ötesi bir basketbol oynamaya çalışıyor. Bütün maç Tilbe ya da Williams'a sırtı dönük top vermeye çalıştılar. İkisinin de sırtı dönük oyunu fena değil ama bütün maç bunu 1 numaralı plan olarak oynamaya çalışacaklarsa maksimum 7-8'den play-off görürler.
 
Tilbe de Işıl da bizde olsa şampiyonluk kelimesini telafuz edemezdik. Yabancıların kalitesi arasında uçurum var. Bu kadar basit olsaydı Botaş bu durumda olmazdı.
 
Fenerbahçe'den çok çok iyi yabancılarımız varken yerli oyuncuya maç veriyorduk. Hatta Fenerbahçe'nin daha iyi oyuncu kalitesiyle sırf 1 tane ribaundu almaya mecalimiz kalmadığı için seri vermiştik. Tilbe, Işıl 4 yabancı bence bizi şampiyonluk konusunda baya öne geçirirdi.
 
Çok önyargılı yorumluyor gibi olmak istemem ama Mercedes başımıza bela olmasa da iş açma potansiyeli yüksek. Son 2 sezonda yılbaşından sonra yakaladığımız savunma ritmine kasım ayına gelmeden ulaştık denebilir. Ayşe Cora da çıkınca iyice kadro farkı oldu, gösterge sayılamaz belki ama pirana gibi saldırıyor takım. Courtney'in yanına da her maç ilave bir skorer çıkardığımız sürece lig için hayli yeterli bir formülü sağladık gibi görünüyor.
 
Mercedes-Bella ligde beraber oynayabilse Mercedes çok faydalı olur ama mümkün değil.Avrupada ise soru işareti çünkü seviye yüksek.
 
Fenerbahçe'den çok çok iyi yabancılarımız varken yerli oyuncuya maç veriyorduk. Hatta Fenerbahçe'nin daha iyi oyuncu kalitesiyle sırf 1 tane ribaundu almaya mecalimiz kalmadığı için seri vermiştik. Tilbe, Işıl 4 yabancı bence bizi şampiyonluk konusunda baya öne geçirirdi.

Bizim hiç onlardan çok çok daha iyi yabancılarımız olmadı. Çok iyi yabancılarımız oldu evet ama onlarda da boş değildi hiç.
 

Üst