2021-2022 Sezonu Kadro Yapılanması ve Transferler

Başkanımızın seçim esnasında basketbol bir şirket dönüştüreceğini ( genel kurul onay veliyse; daha önce vermedi) şirketlerin de yönetim kurullarını da birliktecokseybasaracagiz.com/ekibimiz/#ekibimizi-taniyin sitesinde yayınlamıştı. Bu yöneticiler arasında 2 kişi dikkatimi çekti. Basketbol idaresinde bu kişiler olabileceğini düşünüyorum. Mustafa ALİ YAZICI ve Bikem KANIK
Yazıcı'yı ben kendi adıma isterim ama kendisi aynı zamanda Efes'in yönetim kurulunda. ikisi birden aynı anda olur mu olursa nasıl olur? bununla ilgili elbette soru işaretlerim var. Kendisini büyük ihtimalle basketbolla ilgili bir konuda değerlendirmeyeceklerdir diye tahmin ediyorum bu sebepten dolayı.
 
Yerli olarak, bence çok kısıtlı süre aldığı için Yiğitcan Saybir kiralık düşünülebilir. Hatta ve hatta Gazi de düşünülebilir kiralık olarak Efes'ten.
Onun dışında guard için, Kartal benim Kenan ve Can'dan bile fazla isteyeceğim isim olur.
Onuralp Bitim transferini çok isterdim ama çok geç kaldık.
Yabancı olarak sadece Amerikalılara yönelmenin takım kimyasına olumlu katkı sağlayacağını düşünmüyorum, zeki ve savaşçı Avrupalılar eklenebilir. Bütçe de tabii çok önemli ama Vives takımından ayrılmış mesela.
Pota altına da artık lütfen savaşçı birilerini alalım, pamuk helvalardan bıktık artık. Michael Eric tarzı bir pivot gerekir diye düşünüyorum. Ayrıca sert bir kanatta lazım. Kısacası tek beklentim savaşçı bir takım.
 
Ergin hoca hiçbir yerlisini bırakmaz. Lig maçlarında yerinden kalkmadan sadece yerlilere direksiyonu verip izledi adam; neticesi de 29/30 gibi inanılmaz bir sonuç. Erten Gazi de Yiğitcan da güzel şeyler ortaya koydular süre aldıkları maçlarda. Özellikle Erten onun yeni projesi gibi duruyor.
Michael Eric benim de aklıma geldi. Son olarak EL’de boy gösterdi ama pek tutulmadı. Orası ona birkaç gömlek fazla gibi. Ücreti fazla mı gelir ne yaparız bilmiyorum. Tabi Jaiteh alınabiliyorsa onu tek geçerim.
 
Maalesef görünen o ki; bonservisle bir iki yerli transferi yapmak zorunda kalacağız, diğer türlü orta üstü bile bir yerli rotasyonu olmayacak, bir de onun üstüne Yiğit'in gitmesi eklendi. En olası gözüken Can Korkmaz ve Okben transferleri. Bobby Dixon ve Kenan'da aslında fena olmazlar rotasyonda.

Ekrem Hocanın bize nasıl bir basketbol oynatacağı, nasıl bir takım kurulacağından daha önemli bence. Hocanın başarılı olmasını yürekten istiyorum fakat geçtiğimiz sezon takımın başına geldikten sonra bir iki maç dışında maalesef iyi bir basketbol, iyi bir mücadele izleyemedik, bu da yeni sezon için soru işaretleri oluşturdu. Ekrem Hocanın bizde yeri her zaman ayrı olacaktır, dolayısıyla Hocanın gelişine sevinenlerdenim. Açıkçası benim beklediğim iyi oyundan ziyade takımın kalan maçlarda daha iyi mücadele etmesiydi ama Hoca bunu tam başaramadı. Evet; problemli, defosu çok olan bir kadro aldı hepimizin bildiği, sağolsun ligde tutmayı da başardı fakat Ekrem Hocayla birlikte daha iyiye gideceğini düşündüğümüz takımın oyun kurgusu, mücadelesi beklentinin uzağında kaldı maalesef.
Hoca kendi kuracağı takımla daha başarılı olacaktır diye umuyorum ve kesinlikle o zor süreçte takımı alarak şu yeni dönemde takımın başında kalmayı da hakketti bence. Bir B planı da yaparak sezona Ekrem Hoca ile başlamak en doğrusu. Bir de; umarim Başkan verdiği sözleri tutar, iyi bir yapılanmayla, doğru hedeflere göre bir takım oluşturur yoksa yine zor bir yıl olur bizim için.
 
Yedek üye sanırım kendisi o yüzden direkt olarak şube yönetimine alınamıyor olabilir tam hakim değilim o mevzuata. Şubeyle ilgilenecek diye duymuştum. Kim gelirse gelsin umarım hayırlısı olur.
 
TT yerli pg alacak bu durumda, bütçesi ne olur bilmiyorum ama Aliağa hiç yerli hamlesi yapmadı. Can Öğütün Anteple devam eden kontratı var. PG için piyasa daralıyor. 4 numara daha da kritik belkide elde hiç yerli 4 numara yok
 
Şu Orman'da bu sene biraz daha fazla sorumluluk alan bir çocuk vardı Yiğit Baran sanırım adı umut vaat ediyor mu iş yapar mı 4 numara olarak Burakcan, Mert ve Orhan kaldı sanırım piyasada son ikisi boşta mı onu da bilmiyorum
 
Muhsin geçen yıl 2 yıl uzattı sözleşmesini, o boşa çıkamayacak ama Berkan Durmaz ya da Berkay Candan'dan birini kadroya katabilsek Ege'yle beraber yerli uzun kısmı hallolmuş olur. Berkan için Fenerbahçe haberleri çıkmıştı ama netleşmedi galiba. Onu alıyorlarsa da Berkay'ı takımda tutmazlar herhalde. :)
 
Tolga Geçim 400 bin dolara Efes ile yeniden anlaşmış. Hani ucuza kapatırız falan diyen arkadaşlara duyurulur.
 

Üst