2022-2023 Galatasaray Kadın Voleybol Takımı

Son 3 hafta içerisinde, kişisel bazı sorunlar nedeniyle forumu pek takip edemedim ama mümkün olabildiği kadarıyla maçları ve gelişmeleri takip ettim. Son paylaşımımdan sonrai birçok arkadaşın çeşitli ve farklı yorumlarını görmekten çok mutlu oldum. Farklı açılardan yapılan eleştirilerin hemen hemen tamamına katılıyorum. Tümünüzün ellerine ve yüreğine sağlık. Galatasaray taraftarı olmaktan, bir kez daha gurur duydum. Nedeni ise, tüm arkadaşların, oldukça isabetli yorumlar yaparken, bunları olabidiğince sert ama bir o kadar da seviyeli bir şekilde yapmış olmalarıdır. Bence, bu yorumları ve eleştirileri okuyan (eğer okuyorlarsa) yöneticilerin, ne kadar değerli bir taraftar grubuna sahip olduklarını fark etmeleri ve tüm bu eleştirileri dikkate alarak, ve taraftarın sesine kulak vererek, beklentileri karşılayacak hamleleri yapmalarının bilincinde olmaları gerekiyor.
Hazırlık maçı da dahil olmak üzere, ardı ardına yaşadığımız hezimetler, gerçekten bardağı taşıracak bir seviyeye getirdi. Şimdi denilebilr ki, canım sonuçta CEV Şampiyonlar liginin üç yarı finalistine yenildik (Ecza, Vakıf, Fener). O zaman şunu sormak lazım. Neden 4. takım Galatasarayımız değil? Ülkemizin bu kapasitesi varken, neden yönetim, bu seviyeye ulaşmak için gerekli yatırımları yapmadı? Hadi diyelim ki olan olmuş... Bu sezonu, sonuç ne olursa olsun boynu bükük kapadık. Peki bundan sonrası? Transfer politikamız ne? Bakıyoruz, Aydın, Çukurova, Nilüfer bile harıl harıl üst düzey oyuncu transferleri üzerinde çalışırken, kulübümüz ne yapıyor?
Transferler ile ilgili düşüncelerimi bir sonraki paylaşımıma bırakarak, gözüme çarpan bir diğer konuya değinmek istiyorum. Anthi'nin tarzını seven ve oyununu çok beğenen bir taraftar olarak, Eczacıbaşı hazırlık maçı sonrası sahadaki ruhsuzluğa isyan ederek başta Anthi olmak üzere tüm takım için çok sert bir eleştiri yapmıştım. Bunun yine arkasındayım. Sonrasında bu düşük performanslar, diğer oyuncuların da ayak uydurması ile devam etti, İlbank'a set verdik ve arkasına hezimetler geldi. Vakıfbank maçını 3-0 kaybettik ama toparlanma emareleri ve bir miktar mücadele gördüm. Şimdi bu özeti niye kaleme aldım diyebilirsiniz. Dıştan gözlemleyen birisi olarak ilginç ve bir o kadar da merak uyandıran bir izlenim edindim. Katılırsınız veya eleştirirsiniz bilemiyorum ancak saptamam şu. Bir süreden beridir, omuzundan sakatlığı var denilerek, kaptan Gizem, sözkonusu maçların hiçbirisinde yer almadı ve sonrasında kaptan, şok eden duygusal bir paylaşımla, kariyerini noktaladığını açıkladı. Belli ki içerilerde yönetimle alakalı bazı problemler olmuş. Konu ne idi, kim haklı, kim haksız bilemiyorum ancak Nilüfer deplasmanındaki takımımızın tüm oyuncularının, uçarcasına ve büyük bir keyifle, dipdiri bir ruhla, güle oynaya oynadığını görünce, aklıma türlü sorular geldi. Erken yorum yapmak istemiyorum ama, bundan sonraki maçlardaki gidişata bakmak lazım diye düşünüyorum. Birşeyler oluyor ama neler oluyor. İyimi, kötümü onu da bilemiyorum ama mutlaka birşeyler dönüyor. Yakında ortaya çıkar.
 
Son düzenleme:
Guillermo Naranjo Hernandez ismi geçiyor şu anda bile Ataman Güneyligil'den daha iyi bir isim diyebilirim, en azından voleybola benzer daha derli toplu bir şey oynatır diye düşünüyorum. Tabii daha iyi bir antrenör neden olmasın.
 
THY nı geçmek hedef olmalı zaten iyi yapılanma ile THY geride bırakılabilir diye düşünüyorum final grubuna kalmalıyız. Hemen bir yılda bu takımdan şampiyonluk bekleyemeyiz zaten.
Yani THY'yi geçtin diyelim ki o bile imkansız iyi para harcıyorlar, vakıf eczacı böyle devam ederken şampiyonluk hayal. 1 milyon euro sadece bir oyuncuya verebilen takımlar bunlar. Senin bütçen bile o kadar değil.
 
Bütçe bazlı yorumları görüyorum hak da veriyorum fakat Ataman Güneyligil hem kendi yıprandı hem de takıma verebileceği bir şey kalmadı. İlk etapta kimse şampiyonluk beklemez belki ama doğru kurulmuş bir kadro sahada kora kor mücadele eden voleybolun doğrularını yapan bir takım görmek benim için yeterli olacaktır. Tabii bunun için sadece antrenör değil yönetim bazında da zihniyet değişimi şart umulur ki doğru yapılanmış bir kadro iyi bir antrenör ile yeni sezona gireriz.
 
Bütçe bazlı yorumları görüyorum hak da veriyorum fakat Ataman Güneyligil hem kendi yıprandı hem de takıma verebileceği bir şey kalmadı. İlk etapta kimse şampiyonluk beklemez belki ama doğru kurulmuş bir kadro sahada kora kor mücadele eden voleybolun doğrularını yapan bir takım görmek benim için yeterli olacaktır. Tabii bunun için sadece antrenör değil yönetim bazında da zihniyet değişimi şart umulur ki doğru yapılanmış bir kadro iyi bir antrenör ile yeni sezona gireriz.
Bizimde beklentimiz tüm zor maçları 3-0 kaybetmek değil. Biz de biliyoruz Vakıfbank Eczacıbaşı ve THY nın bütçesi bir oyuncuya verdiği parayla takım kurulduğunu ama bir sistem ve voleybol aklı ile bulunduğumuz durumdan daha iyi olabiliriz. En azından Vakıfbank veya Eczacıbaşı maçı geldiğinde ümitlenebilelim.
 
Zaten çoğu düşünce ile aynı noktadayız. Bizim söylediğimiz Ataman Güneyligil'in Galatasaray voleyboluna verecek bir şeyinin artık kalmamasıdır. Adı geçen antrenör ya da bir başkasına iyi bir plan verilirse bütçe kısıtlı olsa da o bütçe maksimum verimle kullanılırsa sahada keyif veren bir Galatasaray olur. Bunun için de bu işi bilen, bu işe kafa yoran insanlar lazım.
 
Bence de bir değişim olması şarttı ancak konu sadece ataman Güneyligil değil. Kenarda takımı her yönü ile yönlendirecek ve güven verecek bir idari üst düzey kadro olması mutlaka şarttır. İstatistikleri anlık olarak değerlendirebilen, taktiksel anlamda giren/çıkan oyuncular hakkında etkin karar verebilecek, olumlu veya olumsuz her durumda, oyuncuların motivasyonunu en üst düzeyde tutabilecek sporcu psikolojisi uzmanı, fizik kondisyonerler vs. Yeni antrenör ekibi ile'mi gelir yoksa buradamı takviye yapılır bilemiyorum ama böyle bir üst düzey teknik kadro şart.
Almanya'da SC Potsdam'ı çalıştıran ayrıca Romanya milli takımı baş antrönörü olan birisinin, dokusu da tutarsa ve iyi bir teknik ekip kurulursa. başarılı olabileceğini düşünüyorum.
 

Üst