11 Ayın Sultanı Ramazan Başlıyor

2-3 gün olamayacağım forum da o yüzden şimdiden herkese iyi ramazanlar dilemek istedim. Allah herkesin Orucunu Namazını kabul etsin...

Hepimize hayırlı ramazanlar olsun canlar. :)

Ne ramazanlar geldi geçti...

Kış aylarında o iftarın yaklaştığı saatlerde doğanın güzelliğini yaşamak,insanların iftar yaklaştıkça yaşadığı heyecan,huzur,mutluluk yaşanmaya ve görülmeye değer.Herşeyden önemlisi; bu önemli ayda ailelerin ve komşuların daha bir samimi olduğu,fakir ailelerin yüzlerinin güldüğü önemli bir zaman dilimi. Bu zaman dilimini en güzel şekilde yaşayabilmeniz dileğiyle...

Hayırlı ramazanlar.

Saadet Unal' Alıntı:
[quote="Mehmet Yıldırım":20a3nxff]Zorlu günler bizi bekler :).

Sorma ya. :) Bir de yarın yine Mersin'e gideceğim orada saatler hiç geçmez herhalde. Allah yardımcımız olsun. :)[/quote:20a3nxff]
Valla ben bilmemde sizinle bizim aramızda 1 saate yakın fark var nerdeyse :).En iyisi gelip orada açmak orucu :p .

Burak Ceyhan' Alıntı:
Ne ramazanlar geldi geçti...

Kış aylarında o iftarın yaklaştığı saatlerde doğanın güzelliğini yaşamak,insanların iftar yaklaştıkça yaşadığı heyecan,huzur,mutluluk yaşanmaya ve görülmeye değer.Herşeyden önemlisi; bu önemli ayda ailelerin ve komşuların daha bir samimi olduğu,fakir ailelerin yüzlerinin güldüğü önemli bir zaman dilimi. Bu zaman dilimini en güzel şekilde yaşayabilmeniz dileğiyle...

Hayırlı ramazanlar.
Yaşımız her ne kadar fazla olmasa da artık bu tür ramazanları şimdiler de görmek zor oluyor.

Eskiden Ramazan ve Bayramlar'ın bir heyecanı ve başka bir tadı olurdu, iftar vakti'nin yaklaşması ile birlikte fırınların önünde bir sürü kuyruk olurdu ve insanlar sıcak sıcak ramazan pidesei alırdı. Ramazan'da eş/dost çağırılması ve sohbetleri de cabasıdır. Gerçi hâlâ eş/dost iftara çağırılır ama ne bileyim eskiden daha tatlı gibi geliyor bana.

Güzel bir ramazan ayı geçirmemiz dileğiyle, hayırlı ramazanlar..

Site Ahalisinin Ramazanı mübarek olsun ;) Hayırlı Ramazanlar Cümleten ;)
Davulcuyla uyanılan ilk sahur ya ben seviyorum bu ayı aile hep beraber 11 ayın sultanı hakikaten :)

Yine Ramazan geldi.

Eriştik şükür ki kutlu zaman dilimine bir kez daha.

Ramazan denilince çoğumuzun aklına oruç geliyor ancak hareketlerinde Ramazan öncesine oranla herhangi bir farklılık olmayacak olan insanlar için oruç tutmanın aç kalmaktan öteye gidemeyeceği de bir gerçek. Ramazan demek paylaşmak demek, kardeşlik demek, sevgi demek saygı demek. Sadece midene değil, eline ve diline de sahip çıkman demek oruçsa.

Evet oruç...

Oruç insanların birbirini anlamalarını sağlayan kutsal etkinlik, oruç kelimesi geçerken farkına vardım; Uğur kardeşim bilir bugün kullandığımız dini terimlerin önemli bir bölümü Arapça değildir, Farsça'dır. Oruç da bunlardan bir tanesi, aklıma geldi söyledim.

Sahur için uyanır bütün aile Ramazan'da, evin en küçükleri biraz sızlanır; uyku tatlı gelirse uykuya devam ederler ama yatmadan önce de sıkı sıkıya tembihlerler yarın oruç tutacaklarını anne babalarına... Ezan okunduktan, imsak vakti geldikten sonra ise Cami'ye koşulur; çünkü bu ayda Mukabele okunur Camilerde. 30 gün içerisinde Kur-an'i Kerim baştan sona bitirilir. Benim saçlarımın en düzgün olduğu zaman dilimi de Ramazanlar'dır, niyesine gelecek olursak Teravih Namazı'nda kafamda kalan takke saçımı düzleştirir; beni ilk kez o anda gören insanlar saçlarımı ne güzel taradığımı düşünürler gel gör ki...

Çocuklarımızın Cami'ye merhaba dedikleri ilk vakit bir teravih namazı olmamalı, sıkılma ihtimalleri çok yüksek çünkü. Sıkıldıktan keri bir daha o çocuğu Camii'ye götürebilmek de çok zor, önemsiz gibi görünen ancak son derece kritik bir nokta kannımca bu da.

Allah tuttuğumuz oruçları, yaptığımız hayırları kabul etsin.

Hayırlı Ramazanlarımız olsun...