11 Ayın Sultanı Ramazan Başlıyor

Abdullah ibni Hars Radiyallâhu Anhın rivayetine göre Resul-i Ekrem Efendimiz Sallallâhu Aleyhi Vesellem şöyle buyurmuştur:

"Oruç tutan insanın uykusu ibadettir, susması da tesbih sayılır. İyilik ve ibadetlerine kat kat sevap verilir. Duası kabul olunur, günahları da affedilerek silinir."

(Kenzü?l-Ummal, 3:327)

HAYIRLI CUMALAR

Cabir ibni Abdullah Radiyallâhu Anh, Resul-i Ekrem Efendimiz Sallallâhu Aleyhi Vesellemin şöyle buyurduğunu rivayet ediyor:

"Ümmetime Ramazan ayında beş şey ihsan edildi.

Bunlar daha önceki peygamberlerin ümmetine verilmemişti.

Birincisi: Ramazan ayının ilk gecesi olunca Cenab-ı Hak onlara rahmetiyle bakar. Allah kime rahmetiyle bakarsa, onu hiçbir zaman azaba çarptırmaz.

İkincisi: Oruç tutanların ağızlarının kokusu Allah katında misk kokusundan daha hoştur.

Üçüncüsü: Gece ve gündüz melekler oruç tutanların bağışlanması için Allah´a yalvarırlar.

Dördüncüsü: Allah o gün Cennetine emir verir ve şöyle buyurur: ?Ey Cennet, kullarım için hazırlan, süslen. Dünya sıkıntılarından kurtulup Benim huzuruma ve ikramıma gelip istirahat etmeleri yaklaştı.´

Beşincisi: Ramazan´ın son gecesi gelince de, Allah oruç tutan kullarının hepsini affeder. Sahabilerden bir zat sordu: "Ya Resulallah, bu gece Kadir Gecesi midir?" Peygamber Sallallâhu Aleyhi Vesellem "Hayır," dedi, "bilmez misiniz, işçiler gün boyu çalışıp da işlerini bitirdikleri zaman ücretlerini almıyorlar mı?" ? (et-Tergib ve´t-Terhib, 2:92)

İyi kötü bir Ramazanı daha geride bırakıyoruz.. Bir burukluk var sanki.. :) Ben daha bu yaşıma kadar sahurlara bu kadar keyifli ve istekli bir şekilde uyandığımı hatırlamıyorum.. =)Maalesef sahurun ilk ve son günü kötü geçti.. Hep böyleyim işte sinirliyken konuşurum sonra da telafi etmek için kırk takla atarım.. :? Ne olacak benim bu halim bilmiyorum..:)

Son olarak Allah hepimizin ibadetini kabul etsin...

İtiraf etmek gerekirse pis boğazımdır ama bu kadar güzel sofralar için 1 hafta bile aç kalmak beni bozmaz.

Ramazandan güzeli yoktur ama malesef çabuk geçti gitti. Şimdi 1 sene daha Ramazan ayı olmadan nasıl dayanacak bu bünye içimden kendi kendime sorup duruyorum :oops: .

Hayatımın en keyifli Ramazan'ı idi... :)

Ardı bayram olmasa bu acıya dayanılmaz da, Allah onu da düşünmüş sonunu bayram yapmış... :p

Tövbe tövbe...