11 Ayın Sultanı Ramazan Başlıyor

Ramazanın, tutulan orucuyla, kılınan teravihleriyle, okunan hatm-i şerifleriyle, edilen dularıyla dini yönü olduğu gibi; karagöz oyunu, meddah gibi ramazan eğlenceleriyle, hurmasıyla, ramazan pidesiyle, güllacıyla, ailelerin bir araya geldiği iftar davetleriyle, iftar vakti koşuşturmacasıyla birde gelenek boyutu var.
Bence bunlar birer değerdir,zenginliktir, bu ayda birazının bile farkına varılabiliyorsa değerlidir. Sonuç olarak herkese sadece aç ve susuz kalma ayı olarak görülmeyen bir ramazan dilerim.

Emel Dizili' Alıntı:
Ramazanın, tutulan orucuyla, kılınan teravihleriyle, okunan hatm-i şerifleriyle, edilen dularıyla dini yönü olduğu gibi; karagöz oyunu, meddah gibi ramazan eğlenceleriyle, hurmasıyla, ramazan pidesiyle, güllacıyla, ailelerin bir araya geldiği iftar davetleriyle, iftar vakti koşuşturmacasıyla birde gelenek boyutu var.
Bence bunlar birer değerdir,zenginliktir, bu ayda birazının bile farkına varılabiliyorsa değerlidir. Sonuç olarak herkese sadece aç ve susuz kalma ayı olarak görülmeyen bir ramazan dilerim.

Buna gönülden katılıyorum, ramazan sadece gün boyunca aç ve susuz kalmak değildir.

Ritimsiz davul sesleri, kalabalık iftarlar falan da ayrı güzellik. Sonra belki hiç farkında olmadığımız güzelliklerin farkına varıyoruz. Mesala doğru düzgün kahvaltı yapan bir insan değilim ama bayram sabahı yapılan kahvaltıdan aldığım tadı hiç bir şey almamışımdır :)

Bundan önceki mesajlarda belirtildiği gibi Ramazan ayının gerçek ruhunun hatırlanacağı,yaşatılmaya çalışılacağı,Onur Abimin dediği gibi her kesin kendi evinde tenceresini kaynatabileceği bir Ramazan diliyorum Allah'tan.

Hayırlı Ramazanlar, orucumuz kolay gelsin ;)

Tabii ki burasının, yetkililer tarafdan okunmayacağını biliyorum. Ama bir kez daha rica ediyorum. Umarım şu iftar çadırları kaldırılır.

Vallah iyi olur. Yazık benim esnafıma. Adam zaten Ramazan diye iş yapamıyor. Tam iş yapacağı saattede beleş çadırlar yemek veriyor bir kere onlar zararda.

Gerçekten gariban olansa kendi mahallesinden minibüse binip iftar esnası o çadırda olamayacağından onlarda gelemiyor. Onlar zararda

Sosyal devletin yapacağı, fakir olan evlerin tespit edilmesi, kişisel başvurular ve muhtarın bilgilendirmesi sonucu o evlere yemek dağıtımı yapılması. Böylelikle hem o insanlar sıcak yemeği evlerinde yerler. Hem o anne baba çıcukalrının yüzündeki gülümsemeyi daha net görür. Hem de en azından yılda bir ay bu insanlar sağlıklı besin yerler..

Tabii gönül isterki bu tarz insanalrın tüm yıl gıda ihtiyacının karşılanması. Art niyetleri önlemek amacı ilede bağlantıların sağlam olması

Sühan Cem' Alıntı:
Vallah iyi olur. Yazık benim esnafıma. Adam zaten Ramazan diye iş yapamıyor. Tam iş yapacağı saattede beleş çadırlar yemek veriyor bir kere onlar zararda.

Gerçekten gariban olansa kendi mahallesinden minibüse binip iftar esnası o çadırda olamayacağından onlarda gelemiyor. Onlar zararda

Sosyal devletin yapacağı, fakir olan evlerin tespit edilmesi, kişisel başvurular ve muhtarın bilgilendirmesi sonucu o evlere yemek dağıtımı yapılması. Böylelikle hem o insanlar sıcak yemeği evlerinde yerler. Hem o anne baba çıcukalrının yüzündeki gülümsemeyi daha net görür. Hem de en azından yılda bir ay bu insanlar sağlıklı besin yerler..

Tabii gönül isterki bu tarz insanalrın tüm yıl gıda ihtiyacının karşılanması. Art niyetleri önlemek amacı ilede bağlantıların sağlam olması

Aslında var abi böyle 'aş evleri'.Fatih yakınlarına bundan 10 sene önce babam bir aş evi yaptırığ belediyeye bağışladı.Onlar senin dediğin gibi termos kaplarda tespit dilen müracat eden fakir insanların evine yemekleri teslim ediyorlar.Kimsenin oraya gelip rencide olmuş hissetmesine bile gerek kalmıyor.Sabah kimse uyanmadan yemek tasları kapılara bırakılıyor yine akşam toplanıyor.

İhtiyacımız olan bu sistemin yaygınlaştırılması ve illa bağış yapacak insanların bu kurumları desteklemesidir.

FŞAŞ,FLAŞ,FLAŞ...DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI'NDA SON DAKİKA GELİŞMESİ:)

Sevgili fenerbahçeli Müslüman kardeşlerin DİKKATİNE ***Diyanet İşleri Bakanlığı fenerbahçelileri duydukları her ezan sesinde oruçlarını açmamaları konusunda uyardı bu yıl yaklaşık dört milyon fenerlinin orucunu yanlışlıkla açması bekleniyor. Yanlış ezanlara dikkat.sakata gelmeyin :))))) :) ;) :p

Eray Demirdöven' Alıntı:
DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI'NDAN SON BİR NOT :)

Sevgili fenerbahçeli Müslüman kardeşlerin DİKKATİNE ***Diyanet İşleri Bakanlığı fenerbahçelileri duydukları her ezan sesinde oruçlarını açmamaları konusunda uyardı bu yıl yaklaşık dört milyon fenerlinin orucunu yanlışlıkla açması bekleniyor. Yanlış ezanlara dikkat.sakata gelmeyin :))))) :) ;) :p

:) :) :)

Allah oruç tutanlara inşallah kolaylık versin. Hayırlı ramazanlar

40317_422110889933_741739933_4863893_6494552_n.jpg