Can Akan' Alıntı:
[quote="Alperen Kaplan":1bm08rpu]Dixon bizde oynayacak seviyede bir oyuncu değildir...
Fitch bile Kepez'de gözleri biraz açalım lütfen...
Alperen Kardeşim!!
çok düz mantıkla hareket ediyosun
Fitchin Kepez de oynamasının sebebi Galatasarayda oynayacak düzeyde olamamasından değil.Halil Üner ve Kepezin başarılı transfer politikasının bir sonucudur.Fitchte bizim takımda bu takımda çok rahat oynar Traktör de bu takımda çok rahat oynar.Traktöründe Fitchinde şu an Kepezde olması Halil Ünerin ve Kepezin başarısıdır
Malik Dixon a gelecek olursak Malik Dixon Bu takımda çok rahat oynar Rashid Atkinsten de savunma hariç her anlamda bir level üstte bir oyuncudur.Malik Dixon.Malik Dixon ın gelmesinin tek dezavantajı savunma yapmayı sevmeyen yapısının takım savunmasını aksatabilme ihtimalidir.Ama bu da sadece bir ihtimaldir.
Bir de bir çok genç arkadaşım bazı saçma sapan inanışlara bazı saçma sapan önyargıların içinde kalıyorlar.Bizim takımımınızdan puan cetveli olarak altta olan bir takımın oyuncusu bizde oynayamaz gibi bir düşünce kabul edilemez ve bu düşünce çok sığ bir bakış açısının ürünüdür
Mersin bşb den Lofton(kendisini sene başında da çok önerdim) ve Mccaleb ta çok rahat bu takımda oynayabilirler daha öncede söylediğim gibi bu transferler o takımların teknik ekiplerinin yani mersin için Ahmet Kandermirin başarısıdır.Aynı şekilde banvitten lance williams ki kendisini geçen seneki bosna macerasında dan beri sıkı olarak takip etmekteyim ve onu da bu takım için sene başında burada çok önerdim ve Lance Williams şu an takımımızın aradığı kandır
Son Söz iyi transfer yapmak için çok paradan çok bütçeden ziyade iyi bir oyuncu takibi yapabilen bir antrenör ve iyi bir scout ekibi gereklidir.Milyon dolarlar verilerek alınan bir çok oyuncu 150 200 bin dolarlık oyuncular kadar katkı vermez çoğu zaman.Çok para vererek oyuncu almak kolaya kaçmaktır riskten korkmaktır ama 150 200 bin dolara ncaa den veya alt liglerden keşfederek aldığın oyuncular benim için milyon dolarlar verilen oyunculardan çok daha anlamlıdır.Çünkü onları antrenör olarak sen alırsın ve bundan sonra gelişimini takip edersin ve gururlandıkça gururlanırsın bunlar bir zamanlar benim öğrencilerimdi dersin.Bu kıvancı da ligimizde en çok yaşayan antrenörlerden biridir Ahmet Kandermir.Geçen sene ncaa den aldığı genç adamlardan Gary Neal şu an benetton da Quinton Hosley şu an Real Madrid de Sean Marshall ise şu an Ariste.Eminim ki Ahmet Kandemirin bu genç çocukları her gördüğünde göğsü kabarmaktadır[/quote:1bm08rpu]
Çok uzun bir yazı yazmıştım,bilgisayara birşey oldu silindi yazının sonunda...
Ana hatlarıyla:
1-) Önemli bir kısmına katılıyorum abi yazının...
2-)Fitch gibi oyuncuların problemleri yetenekle ilgili değildir,böyle birşeyi iddia edeni de Allah taş eder zaten. Bu yetenekle EL'de olmamaları mental problemlerini ortaya koymaktadır.
3-)Ahmet Kandemir,Lofton,Neal meselesi farklı bir meseledir. O oyuncular en baştan büyük takımlara gelseydi,şimdi kesinlikle bu seviyede olamazlardı,haksız mıyım? Örneğin Ekene Ibekwe sadece 65.000 dolara oynuyor. Ligi kasıp kavuruyor ayrıca.. Ama direk GS'ye gelse bu seviyede olabilir miydi?