orbay pek inanma o gazetelere onların işleri oturup yalan haber üretmek...
İşkembe-i kübra...Barış Gürek' Alıntı:orbay tutku açık konsunda kaynak nedir?
hiç kaynak olmasa daha çok inanırdım peki futbolda hangi yıldızları almışız(ronaldo,adriano falan)Orbay Demirkol' Alıntı:fotospor gazetesinde okudum.
Ünsal Y.' Alıntı:Hocam elinize sağlık. Listeyi detaylı inceledim; Doron Perkins falan gibi şu ana akdar izlmediğim bir-iki oyuncuyu da izledim yazıyı okuduktan sonra. Genel hatlarıyla katılıyorum; lakin şöyle bir not düşeyim; oyuncular iyi oyuncular eyvallah; lakin şu an elimizdekilerin kötü olduğunu kimse iddia edemez; mühim olan birey bazında başarılı oyuncular seçmek değil de; sepetten doğru parçaları çekebilmek. Malum elinizdeki puzzle parçası altın kaplama bile olsa; eğer puzzle ı tamamlamıyorsa tamamlamıyordur.
Koç konusunda ise; Trifunovic'i ayrı tutyorum ( Perasovic'i çok sevmekle beraber; biraz kişisel defektleri olan bir adamdır; Galatasaray camiasında rahat çalışabileceğini sanmam) ; lakin geri kalanında hemfikir değilim
Trifunovic yol ayrımında
Panionios'un antrenörü Aleksandar Trifunovic, kontratını yenilemek istemediğini söyledi.
Yunan Ligi'nde ve Euroleague'de boy gösteren Panioinos'ta coach Aleksandar Trifunovic'in sözleşmesini uzatmak istemediği belirtildi. Bir Yunan sitesine konuşan Sırp antrenör, takımın Yunan Ligi play-off'unda elenmesinin ardından görevine devam etmeyeceğini söyledi. Trifunovic geçen sezon Rytas'ı çalıştırmıştı.
Kaynak: basketdergisi.com
Ahmed Salih' Alıntı:[quote="Ünsal Y.":7qjpx1uq]Hocam elinize sağlık. Listeyi detaylı inceledim; Doron Perkins falan gibi şu ana akdar izlmediğim bir-iki oyuncuyu da izledim yazıyı okuduktan sonra. Genel hatlarıyla katılıyorum; lakin şöyle bir not düşeyim; oyuncular iyi oyuncular eyvallah; lakin şu an elimizdekilerin kötü olduğunu kimse iddia edemez; mühim olan birey bazında başarılı oyuncular seçmek değil de; sepetten doğru parçaları çekebilmek. Malum elinizdeki puzzle parçası altın kaplama bile olsa; eğer puzzle ı tamamlamıyorsa tamamlamıyordur.
Koç konusunda ise; Trifunovic'i ayrı tutyorum ( Perasovic'i çok sevmekle beraber; biraz kişisel defektleri olan bir adamdır; Galatasaray camiasında rahat çalışabileceğini sanmam) ; lakin geri kalanında hemfikir değilim
[/quote:7qjpx1uq]Trifunovic yol ayrımında
Panionios'un antrenörü Aleksandar Trifunovic, kontratını yenilemek istemediğini söyledi.
Yunan Ligi'nde ve Euroleague'de boy gösteren Panioinos'ta coach Aleksandar Trifunovic'in sözleşmesini uzatmak istemediği belirtildi. Bir Yunan sitesine konuşan Sırp antrenör, takımın Yunan Ligi play-off'unda elenmesinin ardından görevine devam etmeyeceğini söyledi. Trifunovic geçen sezon Rytas'ı çalıştırmıştı.
Kaynak: basketdergisi.com
Ünsal Y.' Alıntı:Şimdi hocam ; 3 e ayırayım adaylarınızı. Temel sıkıntım ; özellikle 2. klasmanla ilgili :
1. Klasman : Aydın Örs - Jasmin Repesa : Hem sayın Örs'ün ; hem de Jasmin Repesa'nın koçluklarına laf edebilecek kadar hadsiz değilim. İkisi de; dünyada lafı geçen önemli isnanlar. Bu noktada; sıkıntım şu; şu anki şartlarda ikna edilebilir değilller; bildiğim akdarıyla Aydın Örs; şartları ve organizasyosnu konuşmuyor bile; iyi bir Fenerbahçeli olmasından dolayı. JAsmin Repesa'nın ise çok ağır şartları var. Daha önce yazmıştım; Galatasaray civarında para harcayan bir kulübün Avrupada getiremeyeceği; 13-14 hoca var diye; repesa da o hocalardan biri. Lakin; sıkıntı şu; eğer galatasaray Repesa'yı getirebilecek düzeyde şartlara ulaşırsa - maddiyattan bahsetmiyorum sadece- zaten; Repesa'dan daha üst düzeyde olan o 13-14 koçu da getirebilecek duruma gelecektir.
2. Klasman : Pepu HErnandez - Vujosevic-Oktay MAhmudi: Bunlar da önemli koçlar şüphesiz. Lakin; şöyle bir durum var ;özellikle Vujosevic ve de Hernandez; kazanmayı bilen; fakat kazanmayı sadece bir yoluyla bilen koçlar. yani; kariyerlerinin çok uzun yılalrını aynı takımda rahat şartlar altında geçirmiş; daha zor şartlarda; yeri geldiğinde maddi sıkıntılarda; veya birileri altlarını oynakaya kalktığında nasıl bir tavır sergileyecekleri test edilmemiş koçlar. Anladığım kadarıyla; siz özellikle Vujosevic üstünde duruyorsunuz; ama, ben Del Bosque sendromu yaşanabileceğini düşünüyorum.
3. Klasman : Bucchi- Kurtiniatis : kusuruma bakmazsanız, Galatasaray için yetersiz oldukları kanısındayım. Bucchi için sıkıntım şu; maalesef tüm kariyeri, play-off yarı finali civarında geçmiş takımlarda; yaptığı ekstra birşey de yok; sadece takımın hakkını verebiliyor. Yani; güç sıralamasında 6-7. aldığı takımı ; 3-4. yapabiliyor. Yaşattığı ciddi bir sürpriz yok. E zaten Galatasarayın durumu da tam bu zaten; eğer şampiyonluk isteniyorsa ; sıçrama yapmak şart , play-off yarı finali oynamak için de; Bucchi'ye bir araba( pahalı bir koç) para dökmeye gerek yok, Türkiyede arabayı bu hedefe park edebilecek 100-200 bin doalr arasında birçok koç var.
Kurtiniatis konusunda ise; açıkça kötü bir koç olduğu konusundayım. Rytasda bu yılki başarısı; görece olarak, Sovyet bloğunun krizden çok etkilenmesine rağman; Rytas'ın daha stabil olmasına bağlıyorum. Rytas genelde koç seçimlerinde başarı sağlayan bir ekoldür; Mahoric; Drucker ve Trifunovic ve hatta artık yaşlanmasına( sanıyorum 65 e yaklaşıyor) rağmen Sagadin - ki Rytasdan başarısızlıktan değil; 19 yaşındaki 4 Litvanyalı hatunla basıldığı için kovulmuş; ne performans ama! ) saygı duyduğum koçlardandır. Ama; Kurtiniatis'in daha gidecek çok yolu olduğu konusundayım.
- Kişisel olarak , koç konusunda; daha önceden nispeten düşük bütçeli takımlarla; daha güçlü rakiplerini geçmeyi başarmış yabancı koçların bulunduğu havuzdan seçme yapılması ; ve de dibinin oyulmaması gerektiği kanısındayım. Ha gönül şöyle uzun vadeli ; Avrupada saygın bir sportif direktör istiyor; ama o olmaz tabi Galatasarayda.
Yarı final için yeter elbette.Amaç kalıcı bir takım kurmak.harun akcakaya' Alıntı:graves kalsın robert hite dönsun murat tufan hüseyin cüneyt alican kalsın cemal gitsin evren büker serhat çetin gelsin şimdlik bunlar bide 2 sağlam yabancı yeter bence
afedersin ama bu kadro yarıfinali rüyasında görürharun akcakaya' Alıntı:graves kalsın robert hite dönsun murat tufan hüseyin cüneyt alican kalsın cemal gitsin evren büker serhat çetin gelsin şimdlik bunlar bide 2 sağlam yabancı yeter bence